Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Motiejūnas: aš dar sliekas

Kauno “Aisčių” komandos vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas tapo naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono pirmo rato žaidėju. Aštuoniolikmetis turi šansų patekti į NBA, tačiau apie tai negalvoja – jam priimtinesnis europietiškas krepšinis.
Donatas Motiejūnas
D.Motiejūnui daug svarbiau komandos, o ne asmeniniai rezultatai / Alfredo Pliadžio nuotr.

213 cm ūgio žaidėjas šį sezoną yra tikras savo komandos lyderis ir pagal statistinius rodiklius išsiskiria visoje LKL lygoje, nepaisant to, jog šis LKL sezonas D.Motiejūnui yra debiutinis.

D.Motiejūnas per 10 sužaistų LKL rungtynių aikštėje vidutiniškai praleido po kiek daugiau nei 32 minutes, pelnė po 21,2 taško, atkovojo 7,4 kamuolio. Dvitaškius aukštaūgis metė 49.2 proc., tritaškius – 50 proc. taiklumu. Žaidėjo efektyvumo koeficientas – 9,8.

Aukštaūgis iki šiol iš viso atliko du dvigubus dublius. Rungtynėse su “Techasu” (10.22) jis pelnė 25 taškus ir atkovojo 16 kamuolių, o mače su „Kaunas Triobet“ (11.05) kaunietis įmetė 22 taškus ir po krepšiais sugriebė 11 kamuolių. Daugiausiai taškų (27) D.Motiejūnas įmetė dvikovoje su „Alytaus“ komanda (10.24)

Duodamas interviu krepšininkas pripažino, kad jam asmeniniai pasiekimai yra svarbūs tik tuomet, kai laimi komanda.

Ar jums svarbus toks asmeninis įvertinimas?
Žinoma. Manau, kad kiekvienam krepšininkui jis būtų svarbus. Tai didelė garbė. Nesakau, kad kiti mano komandos draugai negali pasigirti geru žaidimu, gal man padėjo ir sėkmė. Dar pridėkime ir trenerio pasitikėjimą, jis nuolat mane skatina judėti pirmyn, jei ir nesiseka, visuomet palaiko.

Kokios patirties jums davė LKL?
Gavau neįkainojamos vyriško krepšinio patirties. Man, kaip jaunam krepšininkui tai labai svarbu. Daug LKL krepšininkų labai patyrę, daug jų žaidę užsienyje. Su tokiais krepšininkais žaisti yra įdomu ir vertinga.

Kokius tikslus sau asmeniškai keliate likusiam sezonui?
Keliu tikslus ne asmeniškai sau, bet visai komandai. Tikiu, kad galime palypėti LKL turnyrinėje lentelėje ir turime šansą patekti į (LKF) finalinio ketverto varžybas. Reikia tik įveikti „Alytų“. Manau, kad mūsų komandai tai būtų milžiniškas pasiekimas, o jei patektume į finalinį ketvertą, ten irgi atvažiuotume kautis su kiekvienu varžovu.

Kaip manote, kiek prie naudingiausiojo žaidėjo titulo prisidėjo komandos draugai?
Labai prisidėjo. Manau, kad jiems turėtų atitekti tas mano prizas. Aš vienas aikštėje nieko nepadaryčiau, aikštėje būna dar keturi žaidėjai, kurie laiku atiduoda man perdavimą ar kitaip padeda man žaisti naudingai. Vien tik asmeninėmis pastangomis neįmanoma laimėti rungtynių, galiu pasakyti, kad yra buvę rungtynių, kurias esu sužlugdęs. Bet visuomet stengiuosi dėl komandos, darau ką galiu, kad ji laimėtų. Pavyzdžiui, Tomas Masiulis komandoje atlieka milžinišką darbą, ypač gynyboje. Šio krepšininko patirtis yra pavydėtina, vienas malonumas žaisti su juo.

Nemanau, kad esu pasirengęs NBA ir artimiausiu metu savęs ten nematau.

Ar jau mąstote, kur žaisite kitą sezoną?
Kol kas apie ateinantį sezoną nemąstau. Reikia užbaigti šį. Vasarą laukia darbas su Lietuvos rinktinėmis, todėl planuoju, kad kaip ir pernai, kontraktą pasirašysiu ankstyvą rudenį, kuomet bus daugmaž aiškios komandų sudėtys. Juk kita vertus, rungtyniaujant rinktinėse nesinori dar galvoti ir apie klubo reikalus.

JAV žiniasklaida rašė, jog esate realus kandidatas į NBA naujokų biržą. Ką mąstote būtent apie NBA lygą ir savo perspektyvas joje?
NBA žaidžia gigantai, o aš dar sliekas (juokiasi). Nemanau, kad esu pasirengęs NBA ir artimiausiu metu savęs ten nematau. Ir šiaip, man priimtinesnis Europos krepšinis, kur dominuoja komandinis, o ne individualiu meistriškumu paremtas žaidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius