Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

Mūšio su „Lietuvos rytu“ belaukiant: kodėl skęsta „Neptūno“ lyderis?

Danielis Ewingas prieš metus iškėlė Klaipėdos „Neptūną“ į LKL finalą, pusfinalio serijoje subombardavęs tuomet Tomo Pačėso treniruojamą Vilniaus „Lietuvos rytą“. Tačiau buvęs NBA krepšininkas stringa šį sezoną, nors „Neptūnui“ ypač reikia 34 metų amerikiečio taškų mažojo finalo serijoje, kurioje prieš antrąjį mačą ketvirtadienio vakare Klaipėdoje uostamiesčio klubas atsilieka nuo „Lietuvos ryto“ 0:1.
D.Ewingas ir kiti „Neptūno“ krepšininkai po pirmųjų LKL serijos dėl bronzos rungtynių apsilankė vandens komplekse.
Danielis Ewingas / bcneptunas.lt nuotr.

Nusivylęs ir piktas po pirmųjų 60:79 pralaimėtų LKL serijos dėl bronzos rungtynių Vilniuje Dainius Adomaitis prabilo, jog savo komandoje mato žaidėjų, su kuriais jis nesiryžtų eiti į karą.

Nors Klaipėdos „Neptūno“ treneris neįvardijo žaidėjų, nesunku nuspėti, jog D.Ewingas buvo vienas tokių, kuriais pasikliauti krepšinio mūšyje šiuo metu yra rizikinga.

Geriausias praėjusio sezono LKL legionierius, vienintelis NBA kovų patirties tarp šio sezono LKL krepšininkų turintis žaidėjas šaudė dievams į langus Vilniuje. Ten D.Ewingas tepelnė 4 taškus ir abejingai stebėjo, kaip jo oponentas Jimmy Baronas „Lietuvos rytui“ surinko 25 taškus ir nuvedė be keturių legionierių likusį Vilniaus klubą į pergalę.

„Galbūt tai ilgo sezono pasekmė, o galbūt tiesiog ateina metas, kai krepšininko kūnas ir nuovargis ima viršų, – svarstė „Neptūno“ direktorius Algimantas Ercius. – Tačiau mes tikime, kad D.Ewingas dar parodys, ką gali. Juk talentas ir galva niekur nedingo.“

Tikime, kad D.Ewingas dar parodys, ką gali. Juk talentas ir galva niekur nedingo

Tokio lygio legionierių LKL būna nedaug

Talentu ir mąstymu aikštėje D.Ewingas išsiskyrė tarp visų LKL legionierių praėjusį sezoną.

Dėl jo krepšinio įgūdžių niekada nebuvo abejonių – karjeros pradžioje įžaidėjas du sezonus rungtyniavo NBA klube „Los Angeles Clippers“.

Galbūt daugiau abejonių buvo dėl D.Ewingo alkio krepšiniui – vis dėlto, prieš atvykdamas į Klaipėdą, jis buvo pakeliavęs po penkias Europos šalis bei sudaręs pelningų sutarčių tokiuose klubuose, kaip „Chimki“ ar Stambulo „Bešiktaš“.

Tačiau vienas garsiausių visų laikų „Neptūno“ krepšininkų, su kuriuo karjeromis galėtų lygintis tik Arvydas Macijauskas ir Eurelijus Žukauskas, D.Ewingas rodė norą ir užsidegimą Europos taurės varžybose ir LKL pirmenybių finiše.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielis Ewingas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielis Ewingas

Jis rinko po 15,1 taško ir pridėjo po 3 rezultatyvius perdavimus Lietuvos čempionate, o atkrintamosiose varžybose dar labiau padidino apsukas.

Pusfinalio serijoje D.Ewingas siautėjo žaisdamas prieš buvusio savo trenerio Lenkijoje Tomo Pačėso vadovaujamą „Lietuvos ryto“ komandą.

17,2 taškų vidurkio pasirodymą pusfinalio serijoje vainikavo šou penktajame žūtbūtiniame mače Vilniuje, kur D.Ewingas pelnė 24 taškus ir „pavogė“ iš Mindaugo Lukauskio kamuolį per paskutinę vilniečių ataką.

Pergale 73:72 Vilniuje tada „Neptūnas“ įplaukė į LKL finalą, o „Lietuvos rytas“ buvo pastumtas į rungtynes dėl bronzos.

VIDEO: Tete-a-Tete Casino-LKL apžvalga: „Lietuvos rytas“ - „Neptūnas“ [2016-05-22]

Į pasiūlymą sugrįžti atsišaukė paskutinę naktį

Puikus sezonas Lietuvoje pakėlė D.Ewingo vertę ir „Neptūnas“ greitai nuleido rankas derybose vasarą, supratęs, kad nepajėgs išpildyti išaugusių krepšininko ir jo agento lūkesčių.

Įžaidėjas Larry Drew atvyko į Klaipėdą, o D.Ewingas per ilgai užtruko krepšinio rinkoje ir galiausiai pasirinko kuklų Izraelio klubą „Maccabi Ashod“.

Izraelio pirmenybėse jis rinko po 9,5 taško ir atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, bet vasarį įvyko permainos.

„Neptūnas“ dėl šiurkščių sportinio elgesio taisyklių pažeidimų atleido L.Drew ir Omri Johnsoną, o tada greitai vėl užmetė tinklus ant D.Ewingo.

Tačiau derybos strigo. Klaipėdos klubas jau buvo nusižiūrėjęs kitą įžaidėją, kai paskutinę naktį gavo žinutę – D.Ewingas pasiruošęs sugrįžti.

„Atvykęs jis tikrai nebuvo prastos sportinės formos. Bet galbūt dabar atsiliepia tai, kad Izraelyje jis žaisdavo daug minučių. Vis dėlto jis jau yra solidaus, kaip krepšininkas, amžiaus“, – apie 34 metų legionierių kalbėjo A.Ercius.

Į kovą – po vandens procedūrų

Šį LKL sezoną per rungtynes D.Ewingas vidutiniškai renka tik po 8 taškus.

Jis klysta dažniausiai komandoje (po 2,1 karto), o dvitaškių (38 proc.) ir ypač tritaškių taiklumas (32 proc.) verčia raukytis D.Adomaitį, kurio kiti gynėjai – Mindaugas Girdžiūnas ir Chrisas Loftonas – žaidžia geriau, bet vargu ar stabiliau.

Paskutiniame pusfinalio mače su Kauno „Žalgiriu“ D.Ewingas nepelnė nė vieno taško, o pastarosiose rungtynėse Vilniuje vėl nebuvo patikimas karys.

Galbūt po „Lietuvos ryto“ antausio D.Ewingui ir Klaipėdos krepšininkams padės atsigauti procedūros šalia Palangos esančiame sveikatingumo, vandens ir poilsio komplekse, į kurį nuvyko visa komanda.

bcneptunas.lt nuotr./„Neptūno“ krepšininkai po pirmųjų LKL serijos dėl bronzos rungtynių apsilankė vandens komplekse.
bcneptunas.lt nuotr./„Neptūno“ krepšininkai po pirmųjų LKL serijos dėl bronzos rungtynių apsilankė vandens komplekse.

O galbūt užves tribūnos – 5,5 tūkst. vietų „Švyturio“ arenoje jau prieš porą dienų buvo likę tik apie tūkstantis nenupirktų bilietų, tad ketvirtadienio vakarą salė bus apypilnė.

Antrųjų LKL mažojo finalo serijos iki trijų pergalių rungtynių ketvirtadienį pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius