Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 05

Naujas LKL sezonas – su optimizmu

Šiandien dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Aisčių“ komandų prasideda septynioliktas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas. Pristatydami jį organizatoriai pasidžiaugė nauju generaliniu rėmėju, rekordiniu komandų skaičiumi ir dviem televizijos kanalais, transliuosiančiais kovas.
Šį sezoną LKL turės naują rėmėją – „Kalnapilį“
Šį sezoną LKL turės naują rėmėją – „Kalnapilį“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Optimistiškai pasitinkame naująjį sezoną – pirmą kartą nacionaliniame čempionate turėsime tiek daug – net 13 komandų, – pirmadienį per  spaudos konferenciją kalbėjo LKL prezidentas Šarūnas Kliokys. – Džiugu, kad tokiu sunkiu ekonominiu metu atsirado stiprus rėmėjas – „Kalnapilio-Tauro grupės“ įmonė, tikimės, kad ji rems LKL ir Lietuvos krepšinį ne vienus metus.“

Anot jo, šiais metais bus unikali galimybė pamatyti pakankamai daug jaunų ir gerų, perspektyviausių mūsų šalies žaidėjų. „Jie alkani pergalių, tad tikimės sulaukti daug įdomių kovų ir intrigos. Nuomonių visokių yra, tačiau, mano nuomone, šis sezonas bus geras“, – reziumavo Š.Kliokys.

Šį sezoną LKL žais trys naujokai: Nacionalinės krepšinio lygos čempionas Prienų „Rūdupys“ ir dvi komerciniu būdu atėjusios ekipos – Utenos „Juventus“ bei Vilniaus „Perlas“. „Utenoje krepšiniui didelį poveikį turėjo nauja arena, Prienuose – senos gilios krepšinio tradicijos, ten jau statoma nauja salė, o „Perlo“ komandoje daug jaunimo, kurio augimas bus daug spartesnis LKL“, – aiškino LKL prezidentas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pasirašyta sutartis su „Kalnapiliu“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pasirašyta sutartis su „Kalnapiliu“.

Beje, naujojo lygos biudžeto dydžio organizatoriai neatskleidė, tik prasitarė, kad jis mažesnis nei pernai. Taip pat nebuvo paviešinta suma, kuria „Kalnapilis“ parėmė LKL. „Tai konfidenciali informacija, tačiau galiu patikinti, kad suma yra įspūdinga“, – sakė „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas. Jis priminė, kad nacionalinį čempionatą nuo 1996 metų „Kalnapilis“ jau rėmė tris sezonus.

Dar viena naujiena – LKL čempionatą žada transliuoti dvi televizijos – „Sport1” ir „Lietuvos ryto TV“. Jos siūlys ne tik rungtynių transliacijas, bet ir reportažus rungtynių metu bei po jų. „Po pertraukos vėl turime dvi Eurolygos komandas, turime tvirtą vietą Europos taurėje – tai mūsų lygos pripažinimas“, – pasidžiaugė Š.Kliokys.

Jis pripažino, kad kaip visuomet lygoje bus du grandai – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“, o į trečią vietą realiausias pretendentas – „Šiaulių“ klubas. Tikėtina, kad dėl didelio komandų biudžetų ir žaidėjų patirties skirtumo šį sezoną sulauksime naujų lygos rekordų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius