-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 02

Nauji Kėdainių „Nevėžio“ vadovai atskleidė skolas ir žadėjo skaidrumą

„Mano nuomone, Kėdainiams pasisekė, kad į šį klubą atėjo krepšinio profesionalai“, – pareiškė naujasis Kėdainių „Nevėžio“ treneris Marius Kiltinavičius.
Aurimas Žemaitis ir Virginijus Bulotas
Aurimas Žemaitis ir Virginijus Bulotas / LKL nuotr.

Jis kartu su naujaisiais „Nevėžio“ vadovais pirmadienį dalyvavo klubo surengtoje spaudos konferencijoje. Joje prisistatė ir vienas iš dviejų naujųjų „Nevėžio“ dalininkų, kuris atvertė kortas – atskleidė skolas ir planuojamą biudžetą.

Ateinantį sezoną „Nevėžio“ klubas planuoja surinkti 520 tūkst. eurų, iš kurių 360 tūkst. bus skirti žaidėjų ir trenerių atlyginimams, su tuo susijusiems mokesčiams.

50 tūkst. eurų planuojama skirti administracinėms išlaidoms, o 110 tūkst. eurų iš ateinančio sezono žadama skirti padengti senus klubo įsiskolinimus.

„Tikslas šiam sezonui – surinkti konkurencingą komandą, – spaudos konferencijoje teigė Aurimas Žemaitis, prieš 10 dienų kartu su Vyteniu Gulbinu perėmę „Nevėžio“ valdymą. – Nesame naivūs ir stebukladariai, nesitikime pirmą sezoną patekti tarp penkių geriausių komandų.

Komandą būrėme atsižvelgdami į realius finansus, nepirkdami žaidėjų ne pagal galimybes. Už nugaros turime skolų kuprą, esame pasižadėję šiemet pradėti jas grąžint. Auditas atliktas, dabar analizuojami duomenys, bendraujame su skolininkais ir išdėliosime mokėjimų grafikus.“

Preliminariais skaičiavimais, „Nevėžio“ klubo skolos siekia 522 tūkst. eurų. Nepaisant to, naujųjų investuotojų profesionalumas ir suburta vadybinė komanda leido sparčiai suburti komandą naujam sezonui.

Komandos treneriu paskirtas M.Kiltinavičius, dukart tapęs NKL čempionu. Pranešta apie sutartis su prancūzu Kevinu Chamu (21 m., 183 cm), broliais graikais Georgiu Kalaitzakiu (20 m., 202 cm) ir Panagiočiu Kalaitzakiu (20 m., 200 cm), amerikiečiu Jaelanu Sanfordu (22 m., 193 cm), kongiečiu Viny Okouo (22 m., 214 cm) ir lietuviais Laurynu Beliausku (22 m., 192 cm), Juliumi Kazakausku (28 m., 198 cm) bei Arminu Urbučiu (33 m., 205 cm).

„Nors jaučiame spaudimą dėl laiko ir pasirinkimo, džiaugiamės žmonėmis, kuriuos pavyko pakviesti, – Kėdainiuose vykusioje spaudos konferencijoje teigė Virginijus Bulotas, naujasis klubo sporto direktorius. – Dar vyksta komplektacijos darbai. Mūsų vizija – ilgalaikė. Turime jauną, gal ne tokią stiprią komandą, kaip norėtų treneris. Bet jis supranta, kad tai ilgalaikis projektas ir trenerio tikslas – kad komanda gerėtų kiekvieną mėnesį.“

Kol komanda sieks pergalių „Betsafe–LKL“ čempionate, naujieji klubo savininkai suks galvą, kaip išlipti iš skolų liūno, kurį paliko anksčiau klubą valdę asmenys.

Vienu iš dviejų dalininkų tapęs verslininkas A.Žemaitis pabrėžė, kad jų tikslas – padaryti organizaciją skaidria.

„Norime būtų skaidrūs ir atviri visuomenei, – teigė A.Žemaitis, baigęs krepšinio mokyklą, bet niekada profesionaliai nesportavęs. – Svarstysime galimybę įtraukti savivaldybės atstovus į klubo tarybą, kad jie matytų, kaip skirstomi miestelėnų pinigai. Mums kaip atėjusiems iš verslo pusės tai yra svarbu, kad dalintis su visais informacija, kas prisideda ir kuria klubo gerovę, kad visi jaustumėmės šeimos dalimi.

Mūsų įmonių reklamos „Nevėžyje“ nėra, užsidėti logotipą ar pasikelti ego nėra mūsų prioritetinis klausimas. Daug metų sportavome. Mokiausi krepšinio pagrindų Vilniuje, krepšinis įaugęs į kraują. Deja, nepavyko tapti krepšininku, bet atsirado galimybė dalyvauti krepšinio pasaulyje. Kol kas turime idėją, viziją. Čia ne ta vieta, kur ketiname uždirbinėti pinigus. Mūsų vizija kuriama 5 metams.“

Naujųjų investuotojų atėjimą į „Nevėžio“ klubą teigiamai įvertino ir Kėdainių rajono savivaldybės meras.

„Savivaldybės nedžiugino ankstesnė situacija, nes savivaldybė buvo pagrindinė komandos rėmėja, – sakė Valentinas Tamulis. – Su naujaisiais dalininkais ir vadovais jau turėjome 3 ar 4 susitikimus. Malonu, kad šie vyrai atėjo naujai vadovauti klubui, iš karto rodė iniciatyvą susitikti. Pamačiau, kad šiandien į klubą žmonės, kurie supranta krepšinį.“

Pirmos rungtynės „Nevėžio“ laukia rugsėjo 23 d. Alytuje su „Dzūkija“, o pirmas namų susitikimas rugsėjo 28 d. su Kauno „Žalgiriu“.

„Mūsų tikslas – išspausti maksimumą iš to, ką turime, – sakė treneris M.Kiltinavičius. – Mes būsime jauna komanda, bet turėsime vyresnių žaidėjų. Nesame nusiteikę būti lengvas riešutėlis. Kiek teko su žaidėjais kalbėti, visų pozicija ta, kad mes norime nustebinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius