-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 08

Naujojo LKL sezono belaukiant: „Lietkabelis“

Šiemet garbingą 50-ies metų jubiliejų minintis Panevėžio „Lietkabelis“ pakeitė trenerių štabą, pasirašė sutartį su aukščiausio lygio krepšinį ragavusiais Dainiumi Šalenga bei Žygimantu Jonušu bei sugebėjo išlaikyti dalį praėjusių metų komandos branduolio.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Augusto Didžgalvio nuotr.

Praėjusį sezoną už LKL atkrintamųjų varžybų borto likusi ekipa šio scenarijaus šiais metais neketina kartoti, o prie komandos vairo Algirdą Brazį pakeitęs Mindaugas Budzinauskas neslėpė, kad mintyse – gerokai rimtesni tikslai.

„Visi suprantame mūsų sudėties pajėgumą. Manome, kad galime pridaryti nemalonumų bet kokiam varžovui. Aišku, minimalus tikslas – patekti į atkrintamąsias varžybas, bet mūsų ambicijos šiek tiek didesnės“, – aiškino naujasis „Lietkabelio“ strategas.

Nors ekipa dar dairosi pastiprinimo, M.Budzinauskas neslėpė, jog yra patenkintas komplektacijos darbais ir žaidėjais, kuriuos klubo vadovams pavyko atvilioti į Panevėžį.

„Pagal mūsų galimybes pavyko suburti įdomią ir konkurencingą komandą. Dar ieškome vieno ar dviejų žaidėjų, bet komandos pagrindas jau yra. Aš manau, kad komanda įdomi ir su ja bus galima siekti tikrai gerų rezultatų, – pasitikėjimo komandos sudėtimi neslėpė treneris. – Manau, tas jaunimo ir patirties derinys, kaip čia įprasta sakyti, turėtų suveikti ir pas mus.“

VIDEO: Reportažas

Kone pagrindiniu „Lietkabelio“ vasaros pirkiniu tapo 37-erių metų Dainius Šalenga, praėjusį sezoną vilkėjęs Kijevo „Budivelnik“ marškinėlius. Patyręs 197 cm ūgio puolėjas buvo kiek atsargesnis, vertindamas komandos šansus ateinančiame sezone.

„Komplektacija yra svarbi, bet svarbu žaidėjams ir susižaisti. Ypač svarbus bus varžybų startas. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad žaidėjai gali būti ir neblogi, bet jei trūksta ryšio tarp jų – žaidimas neišeina. Kol neprasidės varžybos, tol bus sunku pasakyti“, – pasakojo praėjusį sezoną Eurolygoje solidžiai atrodęs krepšininkas.

Komandos kapitonas Darius Griškėnas neslėpė, kad naujajame sezone klubas sieks geresnių rezultatų nei praėjusiais metais, bet taip pat pripažino, kad kol kas apie komandos pajėgumą spręsti dar ankstoka.

„Komandos branduolys išliko nepakitęs, o prie jo prisijungė trys-keturi žaidėjai su patirtimi. Kitais metais sieksime geresnių rezultatų – mažų mažiausiai papulti į atkrintamąsias varžybas, o po to stengsimės užimti kuo aukštesnę vietą“, – teigė 30 metų ir 194 cm ūgio panevėžietis.

Į naująjį LKL sezoną „Lietkabelis“ turėtų žygiuoti su teigiamu nusiteikimu – vasarą nuveikta išties daug, o išsikeltas tikslas patekti į atkrintamąsias varžybas su tokia sudėtimi turėtų būti pasiektas. Juolab, kad ir praėjusiais metais Panevėžio klubą nuo jų skyrė vos viena pergalė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius