Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 05

Naujojo LKL sezono belaukiant: „Prienai“

Prieš šį sezoną didelių permainų supurtyta Prienų komanda, šiuo metu sezonui jau besiruošianti salėje, bandys išlaikyti savo ankstesnių sezonų magiją.
Arnas Labuckas
Arnas Labuckas / Aurelijo Kripaitės/15min.ltnuotr.

Tadas Stankevičius tiki, kad jam pavyko sulipdyti darnų kolektyvą iš „didžiosios raidės“, tokį, kuris stovėtų vienas už kitą, kad dirbtų vienas už kitą ir kad palaikytų vienas kitą. Komandoje jis tikisi turėti bent po du panašaus pajėgumo žaidėjus kiekvienai pozicijai.

Paklaustas apie tai, kas galėtų būti komandos lyderis, treneris atskleidė, jog daug tikisi iš Ovidijaus Varanausko, grįžusio iš Lenkijos, kur turėjo tikrai neblogą sezoną. Daug tikisi ir iš LKL senbuvio ir keletą sezonų legionieriaus duonos krimtusio Arno Labucko. Šalia šių dviejų krepšininkų buvo paminėtas ir Tomas Urbonas.

„Turim Tomą Urboną, kuris, manau, jau turėtų atsiskleisti arba dabar arba niekada – čia jo šansas. Jis turi didelį norą dirbti, gauti žinių – tai labai malonu, stengsimės jam padėti“, – teigė Tadas Stankevičius.

Prakalbus apie galimą komandos braižą sekančiame sezone, treneris paminėjo, jog komandoje yra metikų, kurie gali išnaudoti savo progas ir tai, jog bandys propaguoti aktyvų, greitą, agresyvų žaidimą. „Žiūrėsim kaip mums seksis, bet mintis yra tokia“, – pridūrė naujasis „Prienų“ vyr. treneris.

Treneris pripažino, kad apie tikslus su klubo vadovybe dar nešnekėjo, bet jis mano, kad patekimas į atkrintamąsias varžybas, bei kova juose, būtų neblogas rezultatas. Prieš debiutuodamas kaip LKL komandos vyr. treneris, Tadas Stankevičius teigė, kad jaučiasi gerai, tačiau gyvena rungtynių laukimu.

„Gavus pasiūlymą kodėl nepabandyti?, – retoriškai klausė jis. – Aišku, galbūt keitėsi komanda nuo pernai metų, gal ji atrodo silpnesnė, bet mes stengsimės įrodyti, kad tai yra netiesa. Stengsimės kovoti.“ Į klausimą „kur buvo „Prienų“ paslaptis?“ treneris atsakė, kad ją dar reikės atrasti.

„Aišku labai didelis nuopelnas yra buvusio trenerio Virgio (Virginijaus Šeškaus – red. past.). Jis subūrė tą dvasią, sulipdė kolektyvus, jo propaguojamas žaidimo stilius nešė naudą komandai, manau, kad tame ir buvo stiprybė.“ – atsakė pernai Vilniaus moterų komandos „Kibirkštis“ antruoju treneriu buvęs strategas.

VIDEO: Prienų komandos pristatymas:

Paklaustas ką mano apie kitų LKL komandų vasaros darbus, treneris atsakė, kad jam, kaip „naujai iškeptam“ LKL vyr. treneriui, sunku vertinti, bet teigė, jog nusimato rimtas sezonas, kadangi buvusios vidutiniokės puikiai stiprinasi. „Manau, kad lyderiams, ypač išvykoje, gali būti sunku. Juo labiau, kad jie žais Europos turnyruose, taigi jiems gali būti per didelis krūvis“, – teigė jis.

Prienų sirgaliams treneris pažadėjo kautis kiekvienose rungtynėse, tiek namuose, tiek išvykose, teigė, jog gali pralaimėti, tačiau pažadėjo, kad be kovos nepasiduos, bei žadėjo, kad pergalės tikrai ateis. „Prienų sirgaliams noriu palinkėti kantrybės, – supratimo iš pergalių ankstesniuose sezonuose išlepintų „Prienų“ sirgalių tikėjosi treneris. – Mes esame naujai susibūręs kolektyvas, reikia šiek tiek laiko, bet kovą ir agresyvų žaidimą mes jums tikrai pažadame“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius