Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 09

(Ne)paskutinės Šarūno Jasikevičiaus rungtynės „Žalgiryje“

Kai per komandų pristatymą Andrius Žiurauskas ištaria Šarūno Jasikevičiaus pavardę, „Žalgirio“ arenoje triukšmo banga patrigubėja. Seniai kuris treneris sulaukė tokios „Žalgirio“ sirgalių paramos. Tokio gal net nebuvo. Aistruolių ovacijų banga Šarui prilygsta nebent išgirdus Pauliaus Jankūno pavardę. Tačiau gali būti, kad penktadienį, penktosiose LKL finalo serijos rungtynėse, paskutinį kartą išgirsime žodžių junginį „Šarūnas Jasikevičius – „Žalgirio“ vyriausiasis treneris“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL superfinalas | 18:00 | „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ | „Žalgirio“ arena | Serija 3-1

Tai turėtų būti paskutinis LKL finalo serijos mačas.

Pirmiausia todėl, kad dar jokia LKL komanda, atsilikdama finale 1-3, nesugebėjo laimėti penktojo serijos susitikimo išvykoje ir sugadinti būsimiems čempionams šventės savų sirgalių akivaizdoje.

O antra, ir svarbiausia, „Žalgiris“ yra tiesiog geresnė komanda nei „Lietkabelis“.

Geresnės dienos atšvęsti septinto iš eilės LKL čempionų titulo ir nepasitaikys – žalgiriečiai pergalingam šėlsmui gali rezervuotis visą savaitgalį.

Ir tai yra normalu. „Žalgiris“ išgyveno šaunų sezoną, kurį vainikuos LKL čempionų titulu, Karaliaus Mindaugo taure ir puikia kova Eurolygoje, kuri buvo įvertinta 10-ąja vieta.

„Aš į Stambulą ir Maskvą važiuoju ne šiaip pakovoti, bet laimėti. Man nusišikt, ką jie sako apie mūsų komandą ir mūsų galimybes. Mes turime gerą komandą!“ – po pirmųjų Eurolygos sezono rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ rūbinėje žalgiriečiams pamokslavo Šarūnas Jasikevičius.

Tą nepagražintą Šaro kalbą matė dešimtys tūkstančių žmonių „Youtube“, Graikijos ir Lietuvos krepšinio naujienų portaluose.

VIDEO: Inspirational Šarūnas Jasikevičius speech "We have a good team, very good team!"

Tą kovingą ir į gerkles favoritams besikabinantį „Žalgirį“ praėjusį sezoną Eurolygoje matė dar daugiau žmonių. Ir jie matė, kad prie to įžūlaus autsaiderio vairo stovėjo Šaras, vos nenuvairavęs daugelio nurašytos komandos iki Eurolygos ketvirtfinalio.

„Klausyk, aš visą sezoną stebėjau „Žalgirį“ ir Šarą. Jis neįtikėtinas. Jis bus toks geras kaip Obradovičius. Gal net geresnis“, – prieš keletą dienų man sakė žurnalistas iš Izraelio.

Jis, jo kolegos iš Izraelio, visa Ispanijos ir Lietuvos žiniasklaida kasdien, kartais net po keliskart, publikuoja pranešimus apie kitą Š.Jasikevičiaus karjeros žingsnį.

Taip yra todėl, kad nuo jo gali priklausyti likimai: organizacijų, krepšininkų, šalies krepšinio.

Jeigu eičiau kur nors iš „Žalgirio“, tai tik į tą klubą, kuris leistų dirbti. Taip, kaip čia. Mums, treneriams, svarbiausia, kad leistų dirbti. Kaune man leidžia dirbti. Čia jaučiuosi labai mylimas.

Naujienų srautas jau nebekontroliuojamas.

Didžiausi Ispanijos sporto naujienų puslapiai Šarą įvardija kaip pagrindinį kandidatą perimti „Barcelona“ vairą. Tačiau atsirado pranešimų, kad Š.Jasikevičius neva atmetė katalonų pasiūlymą.

Yra net tokių versijų, kad „Barcelona“ vadovui Nacho Rodriguezui Š.Jasikevičius dar neįtinka dėl menkos savo 1,5 metų siekiančios patirties vyr. trenerio pareigose. Neva ispanas mano, jog lietuvis dar nepasirengęs atvesti didelio klubo į dideles pergales.

Aišku, tą informaciją pateikiantys žmonės N.Rodriguezą vadina bepročiu.

Bet yra ir dar pora versijų.

Ispanijos žiniasklaida minėjo, kad abiem pusėms nepavyksta susitarti dėl sutarties detalių.

„Barcelona“ klubas, informuodamas apie permainas komandoje, taip pat iškomunikavo žinią, kad naujam treneriui nebus suteiktos visos galios. Komandos formavime, strategijoje ir vizijoje svariausias bus vadovybės žodis.

O Š.Jasikevičius interviu 24sek apie savo ateitį Eurolygos sezono pabaigoje buvo sakęs tai: „Mano sprendimo svertai labai paprasti. Jeigu eičiau kur nors iš „Žalgirio“, tai tik į tą klubą, kuris leistų dirbti. Taip, kaip čia.

<...> Mums, treneriams, svarbiausia, kad leistų dirbti. Kaune man leidžia dirbti. Čia jaučiuosi labai mylimas.

Tai yra pagrindiniai dalykai, kurie verčia niekur nevažiuoti ir nežiūrėti į kitas puses. Ir tikrai daug nežiūriu.“

VIDEO: „Eurolygos diena“ – išskirtinis Šarūno Jasikevičiaus interviu apie sezoną ir galimybes likti „Žalgiryje“

Dėl išvardytų priežasčių Š.Jasikevičius kreivai žiūrėjo į Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlymą. Kalbama, kad ten sprendimus dėl žaidėjų pirkimo ir klubo strategijos priima keli skirtingi žmonės, o tragiški pastarųjų metų „Maccabi“ rezultatai byloja, kad Tel Avive – visiška netvarka.

Tačiau „Maccabi“ prezidentas Shimonas Mizrahi viešame laiške pažadėjo, kad ateityje komandos komplektacija ir jos augimas bus atiduoti tik į trenerio ir generalinio direktoriaus rankas.

O tas generalinis direktorius kaip tik yra geras Šarūno Jasikevičiaus bičiulis Nikola Vujčičius.

Naujo trenerio ieškantis „Maccabi“ turi du favoritus – Šarą ir Davidą Blattą.

Remiantis kolegų iš Izraelio informacija, Š.Jasikevičiui „Maccabi“ siūlė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams. Šaras neva ją atmetė ir su analogišku pasiūlymu „Maccabi“ vadovai nuėjo pas D.Blattą.

24sek buvo informuoti, kad Tel Avive prie komandos vairo daugiau šansų pamatyti D.Blattą, tačiau pastaruoju metu derybos su buvusiu „Cleveland Cavaliers“ treneriu ėmė strigti ir žydai vėl seka informaciją apie Š.Jasikevičių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgiris“ irgi padarė didelį ėjimą. 24sek žiniomis, Š.Jasikevičiui pasiūlyta nauja sutartis, kurios metinė vertė gali siekti net 500 tūkstančių eurų.

Tiek neuždirbo joks kitas „Žalgirio“ treneris.

Problema ta, kad Šarui plaukia bemaž dvigubai pelningesni kitų komandų pasiūlymai. Tokiems atsispirti ne taip paprasta.

Pirmiausia, pats treneris būtų garantuotas dėl gero finansinio uždarbio. O su turtingesne komanda Š.Jasikevičius galėtų burti gerokai konkurencingesnę sudėtį, kuri turėtų daugiau šansų pretenduoti į Eurolygos čempionų titulą.

Nors ne pinigai gyvenime svarbiausi.

VIDEO: Emocinga Š.Jasikevičiaus kalba apie vertybes

Dar Eurolygos finalo ketverto metu žurnalistai Stambule šnabždėjosi apie versiją, kad Šaras niekur neis ir liks „Žalgiryje“. Ir taškas.

„Komentuoti gandus yra absurdiškas dalykas. Jų buvo ir bus. Finalai, finalai... Mano koncentracija turi būti tik į finalus“, – po antrųjų LKL finalo serijos rungtynių Panevėžyje gandus apie derybas su „Barcelona“ komentavo Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau finalas jau finišuoja. Jeigu neįvyks nedidelis stebuklas, jis baigsis jau penktadienio vakarą, o mes nekantriai lauksime Š.Jasikevičiaus minčių apie jo ateitį spaudos konferencijoje.

Ir tikėsimės, kad penktadienį matysime ne paskutines Šaro rungtynes „Žalgiryje“.

VIDEO: „Eurolygos diena“ – išskirtinis Šarūno Jasikevičiaus interviu apie sezoną ir galimybes likti „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius