-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 27

(Ne)sulaužytas Artūro Gudaičio prakeiksmas

Kai Artūras Gudaitis priėmė nepopuliarų sprendimą Kauno „Žalgirio“ marškinėlius iškeisti į Vilniaus „Lietuvos ryto“, vos tik NBA naujokų biržoje pašauktą vidurio puolėją užgriuvo nelaimės. Traumos ir chaosas „Lietuvos ryto“ klube sugriovė galingo vidurio puolėjo 2015-2016 metų sezoną. Bet 23 metų klaipėdietis kyla iš naujo. Jei „Lietuvos rytas“ tikisi išsivežti pergalę iš „Žalgirio“ arenos, komandai žūtbūt prireiks dominuojančio Artūro.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Karolio Bakūno nuotr.
LKL | „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

Tai bus tik antrosios A.Gudaičio rungtynės „Žalgirio“ arenoje po grandiozinės 2015-ųjų vasaros.

Prakeiksmas Artūrą apsėdo dar prieš pat pirmąjį akistatą prieš buvusią komandą. Likus vos porai dienų iki rungtynių Kaune vos traumą išsigydžiusį Artūrą Gudaitį vėl užklupo sveikatos problemos.

Bet ir per televizoriaus ekraną A.Gudaitis išvydo, ką jam buvo paruošę įsižeidę „Žalgirio“ sirgaliai.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ fanai šūkiais ir plakatu įžeidinėjo Artūrą Gudaitį

Treneris Marcelo Nicola turėjo A.Gudaičiui padėti tapti universalesniu žaidėju, bet „Lietuvos rytas“ atleido argentinietį sezonui vos prasidėjus.„Centras“ turėjo taikytis tai prie vieno, tai prie kito trenerio – iš viso praėjusį sezoną „Lietuvos ryto“ vairą laikė keturi specialistai.

Prakeikto sezono reziumė: mažiau rungtynių A.Gudaičiui, nežymiai pakitę rodikliai silpnesnėje komandoje, vos 10 metimų iš vidutinio nuotolio per visą sezoną, smūgis po smūgio „Lietuvos rytui“ ir psichologinis nuosmukis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

A.Gudaitis net nebeišvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą, nors Jonas Kazlauskas kvietė šį į pratybas. Vis dėlto „centras“ pasirinko gudriai. Žinodamas, kad vietos galutiniame dvyliktuke jam neatsiras, nes už Jono Valančiūno nugaros nepajudinami buvo Antanas Kavaliauskas bei Robertas Javtokas, krepšininkas išvyko į „Sacramento Kings“ stovyklą, o vasarą praleido individualiai.

Nedaug trūko, kad A.Gudaitis būtų pakeitęs komandą – susidomėjimą lietuviu rodė užsienio klubai, o arčiausiai sandorio buvo Belgrado „Crvena Zvezda“. Bet sostinę netikėtai paliko Antanas Kavaliauskas, likimo ironija, pasirinkęs „Žalgirį“. „Lietuvos ryto“ baudos aikštelėje staiga A.Gudaičiui atsirado gerokai daugiau erdvės.

A.Gudaičio stiprybė – fizinė jėga, kuria „centrui“ Lietuvoje, ko gero, neprilygsta joks kitas krepšininkas. 210 cm ūgio galiūnas ją pademonstravo Europos taurėje, kur po 5 rungtynių sezono pradžioje per 26 minutes pelno vid. po 15 taškų (62,5 proc. dvit.), sugriebia 7,6 atšokusio kamuolio ir renka po 20 naudingumo balų.

Artūras Europos taurėje „Lietuvos ryte“ su Davidu Loganu ir Drew Gordonu sudaro didįjį trejetą, kurio kiekvienas narys renka daugiau nei po 20 naudingumo balų per rungtynes.

Beje, pastarosios rungtynės su Maskvos srities „Chimki“ A.Gudaičiui buvo vienos geriausių karjeroje. Per 31 minutę „centras“ pelnė 12 taškų, sugriebė 15 atšokusių kamuolių, blokavo 3 metimus ir surinko 30 naudingumo balų.

A.Gudaitis buvo pastebimas visur – laužė „Siemens“ arenos lankus dėjimais, įspūdingai nupūtė priešininkų skrydžius virš krepšio, netgi užbaigė greitą ataką perėmęs kamuolį.

VIDEO: „Lietuvos rytas“ namuose palaužė „Chimki“

Nieko panašaus į tą A.Gudaitį, kurį buvome įpratę matyti prieš „Žalgirį“. Beje, sėkmingiausios jam buvo rungtynės būtent „Žalgirio“ arenoje. Bet iki šou, kokių yra mačiusi „Žalgirio“ arena, jam gerokai pritrūko – 6 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai nepadėjo išsivežti pergalės 74:79.

Iš viso per 5 rungtynes su „Žalgiriu“ LKL ir Karaliaus Mindaugo taurėje A.Gudaitis per vid.17 minučių rinko vid. po 4 taškus, po 5 atkovotus kamuolius ir 7,2 naudingumo balo. Tuose mūšiuose jis niekada nebuvo kertinis faktorius, lėmęs „Lietuvos ryto“ pergalę.​

„Dešimtbalėje sistemoje vertinčiau stipriu penketu, – pabaigęs 2015-2016 metų sezoną, interviu 24sek jį vertino A.Gudaitis. – Nepatekti į finalą buvo didelė nesėkmė. Iškovota taurė galbūt ką ir guodžia, bet lūkesčiai tikrai buvo ne tokie. Europoje sezonas visiškai nenusisekė. Paties žaidimas sezono pabaigoje pagerėjo, bet labai kažkoks patobulėjęs tikrai nesijaučiu.“

Bet A.Gudaitis pasikeitė. Sekmadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje išaušo A.Gudaičio valanda parodyti, ko jis vertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius