Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 16

Nė vieno tritaškio nepataikęs „Neptūnas“ iškopė į V.Garasto taurės finalą

Klaipėdos „Neptūnas“ rezultatu 81:79 (18:18, 24:15, 16:22, 23:24) nugalėjo Estijos pirmenybių bronzos medalininkus Tartu „Rock“ krepšininkus ir prasibrovė į Klaipėdoje vykstančio V.Garasto taurės turnyro finalą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neptūnas“ nuolat buvo priekyje – pradžioje 10:3, po dviejų kėlinių – 42:33. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje svečiai atkūrė intrigą, kai priartėjo iki minimumo – 75:74.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai nepasimetė, sėkmingiau sužaidė dvikovos pabaigą, atitrūko 79:74 ir pergalės iš rankų nebepaleido. Svečiai iki 2 taškų priartėjo tik aidint dvikovos pabaigą skelbiančiai sirenai pataikę tritaškį.

„Neptūno“ komandą į pergalę vedė Juanas Palaciosas, pelnęs 23 taškus (9/17 dvit., 5/6 baudos, 11 atk. kam., 33 naud. balai), Renaldas Seibutis prie pergalės pridėjo 15 taškų, Laimonas Kisielius – 11, Tomas Delininkaitis – 8, Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 6, Edgaras Želionis ir Simas Galdikas – po 5, Laurynas Beliauskas – 2.

Iš varžovų išsiskyrė 25 taškus pelnęs Steve Cookas ir 15 taškų surinkęs Janaras Taltsas.

„Neįmetėme nė vieno iš 11 mestų tritaškių, tačiau sugebėjome laimėti. Nepasakyčiau, kad metėme iš blogų padėčių, tiesiog nepataikėme. Jei būtų pavykę taikliau atakuoti krepšį, sakyčiau, kad puolimas visai geras, tačiau netenkino gynyba, ypač antroje rungtynių pusėje. Varžovams per trečią ir ketvirtą kėlinius leidome pelnyti 46 taškus ir sugrįžti į rungtynes. Dar mums tikrai yra ką koreguoti ir taisyti“, – po rungtynių kalbėjo K.Maksvytis.

Neptūniečiai šio turnyro finale sekmadienį nuo 15 val. „Švyturio“ arenoje susitiks su Vilniaus „Lietuvos rytu“, kuris šiandien rezultatu 92:76 įveikė FIBA Europos taurės ketvirtfinalio dalyvį Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija).

„Turnyro finalo varžovas – solidus. Šiandien teko stebėti „Lietuvos ryto“ ir „Jenisej“ dvikovą. Bet mes juk žaidžiame namuose, prie nuostabių savų sirgalių, ir turime bandyti iškovoti pergalę. To ir sieksime“, – pabrėžė „Neptūno“ treneris.

Priminsime, kad prieš metus „Neptūnas“ tapo šio turnyro nugalėtoju finale rezultatu 82:68 įveikęs būtent „Lietuvos rytą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius