-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 26

Neįprastam sugrįžimui besirengiantis R.Kurtinaitis nesupranta kritikos dėl užsieniečių

„Lietuvos ryto“ krepšininkai antradienio rytą tyliai tampėsi ant „Siemens“ arenos parketo. Kai kuriems tai buvo pirmas kartas jų karjeroje. Net nuotaikingai į salę įžengęs Rimas Kurtinaitis turėjo jaustis neįprastai. Trečiadienį „Lietuvos rytas“ priims „Lietkabelį“ kaip namų komanda, bet kaip galima vadinti namais areną, kurioje pats R.Kurtinaitis kaip vilniečių treneris nesilankė praėjusį sezoną?
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Siemens“ arenoje vasarą „Lietuvos rytas“ planavo kautis dėl LKL čempionų žiedų su Kauno „Žalgiriu“, bet didžiausią salę sostinėje be krepšinio paliko Panevėžio „Lietkabelis“.

LKL pusfinalyje panevėžiečiai 3-1 paliko už nugaros „Lietuvos rytą“ ir R.Kurtinaičio vyrus išsiuntė kautis dėl paguodos medalių.

Būtent panevėžiečiai trečiadienį atvyksta į „Siemens“ areną. Čia „Lietuvos rytas“ šį sezoną priims ne tik Kauno „Žalgirį“, kaip anksčiau, bet kelias stipriausias LKL komandas – dar „Lietkabelį“ ir Klaipėdos „Neptūną“.

Jau turėjome lietuvišką komandą 7 metus. Ką pasiekėme? Nulis žiūrovų, nulis pergalių.

„Čia žaidėme senokai. Man būnant komandoje dar nežaidėme. Bet manau, kad tai namų arena“, – treniruočių ir rungtynių praktikos per sieną nuo tikrųjų namų – „Lietuvos ryto“ arenos, nesureikšmino R.Kurtinaitis.

Ant „Siemens“ arenos parketo tempimo pratimų dar nedarė naujausias klubo pirkinys, 33 metų 210 cm ūgio centras Loukas Mavrokefalidis. Jis prie „Lietuvos ryto“ prisijungs kiek vėliau ir su „Lietkabeliu“ dar neturėtų žaisti.

Tai bus jau septintasis vilniečių legionierius šį sezoną. Bet šis skaičius visiškai nejaudina R.Kurtinaičio, nors didžiausi skeptikai gali skųstis, kad jiems „Lietuvos ryto“ komandoje trūksta lietuviškumo.

„O mes ko norime? Jau turėjome lietuvišką komandą 7 metus. Ką pasiekėme? Nulis žiūrovų, nulis pergalių. Mes turime kažkokius prioritetus. Jei siekiame rezultato, ką nori padaryti ši valdžia, tas tautiškumas mums nereikalingas.

Man reikalingi žaidėjai, kurie gali vykdyti nurodymus, kad komanda laimėtų.

Tą yra pasakęs Ivkovičius, kai CSKA sulaukė priekaištų dėl didelio užsieniečių skaičiaus. Bet turbūt žinome, kokia yra CSKA pastaruosius 15 metų ir niekas ten nebežiūri, rungtyniauja rusas ar amerikietis.

Manau, čia tas pats. „Žalgiris“ irgi išnaudojo legionierių limitą. Jie nebenori būti 13-i Eurolygoje, bet gal 8-i, 4-i ar 2-i. Nemanau, kad sporte reikėtų skirstyti į lietuvius ar lenkus, juodą ar baltą.

Čia yra tie, kurie gali atvesti prie gero rezultato. Tą ir darome.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Treniruotės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Treniruotės akimirka

L.Mavrokefalidis neturėtų būti paskutinis „Lietuvos ryto“ aukštaūgis. Planuojama, kad komandą papildys centras Egidijus Mockevičius. Tiesa, dėl peties traumos jis gali net iki Naujųjų likti užribyje, o ar parašai bus sudėti, paaiškės po nuodugnios medicininės apžiūros.

„Lietuvos rytas“ augina raumenis baudos aikštelėje nepaisant to, kad puikiai į komandą įsiliejo 20-metis aukštaūgis Martynas Echodas. Per dvejas pirmąsias LKL rungtynes jis rinko vid. po 15 taškų ir 21,5 naudingumo balo – buvo efektyviausias krepšininkas visoje komandoje.

Ar nauji aukštaūgiai nepaliks jaunuolio šešėlyje?

„Manau, per daug kreipiate dėmesį į individualybes. Mes žiūrime į komandą, su kuria būtų galima laimėti.

Nežinau, jei Echodas taip toliau žais, tai gal žais 40 minučių. Man nesvarbu, Echodas ar Mavrokefalidis. Žaisime taip, kad laimėtume ir rungtyniaus tądien stipriausi žaidėjai.

Echodui tai bus paspirtis mokytis. Mavrokefalidis yra labai patyręs geras žaidėjas. Manau, Lietuvos krepšininkas turėtų apsidžiaugti, kad turi progą treniruotis su tokiais Europos grandais kaip Mavrokefalidis.

Vietos žaisti surasime visiems. Ir Mockevičiui. Mum reikia lietuvio šioje pozicijoje.

Pasikartosiu, kas gerai žais, tas žais. Kas ne – sėdės. Kas nenorės žaisti – važiuos namo, kaip pernai.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas

M.Echodas dar turės progų pasireikšti kol kas atsakingiausiose LKL sezono pradžios rungtynėse su „Lietkabeliu“.

Vicečempionai smarkiai pasikeitė. Panevėžyje nebėra Kazio Maksvyčio, jį pakeitė latvis Artūras Štalbergas, o vieni tuometinių lyderių Benas Madgenas ir Mindaugas Lukauskis jau vilki „Lietuvos ryto“ aprangą ir ruošiasi nugalėti „Lietkabelį“.

Bet smarkiai pasikeitęs ir „Lietuvos rytas“: su naujais bosais, nauja vadovybe, nauju požiūriu į krepšinį ir kitokiu žaidimu.

Abu klubai per du LKL turus kol kas dar nesuklupo. „Lietuvos rytas“ 102:90 nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir 82:75 Utenos „Juventus“, o panevėžiečiai uteniškius skriaudė irgi 7 taškais (92:85), dar nugalėdami Alytaus „Dzūkiją“ 69:55.

„Dar sunku spręsti apie varžovą, bet matosi, kad jis pavojingas. Panevėžiečiai žaidžia neblogai. Brolių Lavrinovičių patirtis niekur nedingo. Jie žaidžia gan sėkmingai, – priešininkus vertino R.Kurtinaitis. – Prie Štalbergo jie dabar žaidžia greičiau, kaip latviai. Atakuoja ankstyvoje atakos fazėje arba greitajame puolime. Ne visi treneriai taip žaidžia. Kita vertus, mums tinka toks žaidimas.“

Trečiadienį 18 val. 45 min. „Siemens“ arenoje prasidėsiančiame mūšyje kažkuri iš šių komandų patirs pirmąjį pralaimėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius