Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 14

Nekokio gydytojo skambučio sulaukęs D.Adomaitis turi gerų žinių

Dainius Adomaitis ruošia savo karius Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pusfinaliui šeštadienį. Kol kitos trys komandos bumsino kamuolius „Švyturio“ arenoje penktadienį, Vilniaus „Rytas“ tik vyko į Klaipėdą po namuose surengtos treniruotės ir uostamiestį pasiekė 21 val. vakaro.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Tokios taktikos imtas, nes iki pat ketvirtadienio vakaro dar nebuvo aišku, kurie krepšininkai bus pasirengę treniruotis.

Sergantys Dovis Bičkauskis ir Evaldas Kairys, traumuotas Martynas Echodas, per rungtynes koją pasisukęs Marekas Blaževičius bei dar du krepšininkai su nuskausminamųjų dozėmis. Ligoninės priėmimo skyriaus pacientus, o ne krepšinio komandą primena šis sąrašas žmonių, kurie antradienį, tempiami sveikųjų, sugebėjo peržengti Utenos „Juventus“ barjerą KMT ketvirtfinalyje.

Kitą rytą D.Adomaitis laukė daktaro skambučio. To, kaip pats sako, paties baisiausio skambučio, kuris sujauks planus arba nuramins.

„Skambutis buvo nekoks, bet šiandien turėjome treniruotę jau visi žaidėjai ir visą treniruotę visi padarė. Esame pasiruošę“, – 15min Klaipėdoje sakė D.Adomaitis.

Skambutis buvo nekoks

KMT pusfinalyje apgijusi „Ryto“ komanda susikaus su Klaipėdos „Neptūnu“. Trenerį pakeitę taurės turnyro šeimininkai namuose neabejotinai norėsi reabilituotis po praėjusių metų nesėkmingo savaitgalio Vilniuje, kur užėmė ketvirtąją vietą.

Tuo tarpu „Rytas“ pernai namuose šoko triumfo šokį po to, kai pusfinalyje paguldė „Neptūną“, o finale – Kauno „Žalgirį“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės čempionais tapo Vilniaus „Rytas“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės čempionais tapo Vilniaus „Rytas“

– Kokia Mareko Blaževičiaus situacija? 15min paklausė D.Adomaičio.

– Na, svarbiausia, kad šiandien padarė treniruotę. Kol kas blogos reakcijos nėra. Rytoj bus pasirengęs.

– O kaip tie virusai, kurie puolė?

– Na, žinote, kaip su tais virusais yra. Pasekmės kažkokios yra, bet visi bus pasiruošę.

– Buvote vienintelė komanda, kuri nerengė treniruotės Klaipėdoje penktadienį. Kodėl?

– Treniravomės namuose, nes dar vakar vakare tiksliai nežinojome, kas tiksliai galės dalyvauti treniruotėje, kas ne.

Dar vakar vakare tiksliai nežinojome, kas tiksliai galės dalyvauti treniruotėje

– Juricos Žužos perimtas „Neptūnas“. Kokia tai komanda?

– Jie sužaidė tik dvejas rungtynes, negalima sakyti, kad yra kažkokių drastiškų pasikeitimų, bet faktas, kad puolime jie atrodo tikrai įspūdingai.

Gal su „Dzūkija“ pelnytų taškų kiekis nebuvo didelis, bet situacijas, kurias susikūrė, metimų kiekis buvo geras, gal tik procentas ne. Žaidime matomas padidėjęs tritaškių kiekis: per pastarąsias dvejas rungtynes 30 tritaškių išmeta, kai anksčiau buvo 23. Tai gan didelis skaičius, tad turime atkreipti dėmesį.

Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis

Vis dėlto tie paprasti dalykai bus pagrindiniai. Turime sumažinti jų greitajame puolime pelnomų taškų skaičių, taip pat greitajame puolime.

– Ką į „Neptūną“ atnešė sugrįžęs Martynas Mažeika?

– Patirtį. Matosi, kad jis yra tas žaidėjas, kuris ir kitus sustato, ir pats gali imtis iniciatyvos, tai yra geras gynėjas, kuris cementuoja gynybą. Ir, aišku, komandos kapitonas, klaipėdietis. Jis žino, ką reiškia žaisti „Neptūne“.

– Praėjusių metų KMT jums buvo itin sėkminga. Ko reikia „Rytui“, kad vėl pavyktų tai padaryti?

– Na, tos taurės rungtynės turi savo specifiką – tai yra 40 minučių kovos. Faktas, kad praeitais metais mums pavyko labai gerai pasiruošti fiziškai, įeiti į taurės laikotarpį. Pavyko visus krūvius susidėlioti, kad būtume geriausios formos.

Šįkart gal taip nepavyko, bet pažįstame „Neptūną“ gerai, jie mus taip pat. Bus 40 minučių bekompromisės kovos, šimtaprocentis atsidavimas aikštėje, o viską lems maži dalykai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius