Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 01

„Neptūnas“ ant bangos – nudaužė „Lietkabelį“ ir laimėjo ketvirtą kartą iš eilės

Prieš kurį laiką pralaimėjimų liūne strigęs Klaipėdos „Neptūnas“ (13-21) Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono finiše įgavo pagreitį. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai namuose sudorojo ir vieną lyderių Panevėžio „Lietkabelį“ (21-12) – 83:73 (16:17, 25:19, 24:19, 18:18).
Martynas Mažeika ir Simas Galdikas
Martynas Mažeika ir Simas Galdikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasario-balandžio mėnesiais vienu metu tik vieną pergalę per 10 rungtynių iškovojęs „Neptūnas“ per pastarąsias dvi savaites nugalėjo Prienų „CBet“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Alytaus „Dzūkiją“, o dabar ir „Lietkabelį“ – tai jau keturios pergalės iš eilės.

Ant bangos užšokusi pajūrio komanda nugalėjusi panevėžiečius užsitikrino vietą LKL atkrintamosiose ir pergalių skaičiumi pavijo penktoje vietoje žengiančius prieniškius, kurie yra žaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau (13-20).

Iki reguliariojo sezono finišo „Neptūnas“ dar žais prieš Vilniaus „Rytą“ ir „Šiaulius“.

Savo ruožtu „Lietkabelis“ nepasinaudojo šansu įsitvirtinti trečioje vietoje. Nenado Čanako komanda, savaitės viduryje laimėjusi kertines rungtynes prieš Utenos „Juventus“, vis dar išlieka trečioje pozicijoje, bet uteniškiai, žaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau, turi tiek pat pergalių (21-13).

Reguliarųjį sezoną panevėžiečiai užbaigs ne pačiu lengviausiu tvarkaraščiu – „Lietkabelio“ laukia rungtynės su Kauno „Žalgiriu“, „Dzūkija“ ir „Rytu“.

Mače Klaipėdoje šeimininkų komanda aukštesnę pavarą pajungė antrajame kėlinyje, kurio metu ne sykį turėjo 6 taškų pranašumą ir po dviejų kėlinių pirmavo 41:36.

Dar solidžiau uostamiesčio ekipa pabėgo po ilgosios pertraukos – nors „Lietkabelis“ trumpam buvo persvėręs rezultatą (46:45), klaipėdiečiai į tai atsakė atkarpa 18:7 ir pirmą kartą susikrauta dviženkle persvara – 63:53.

Lemiamame ketvirtyje Vytenis Lipkevičius tritaškiu artino „Lietkabelį“ iki 5 taškų (65:70), bet Deividas Gailius ir Norbertas Giga įsūdė po tritaškį, sukrovė „Neptūnui“ rekordinį pranašumą (76:65), o per likusias keturias minutes „Lietkabelis“ pridarė krūvą klaidų, o „mėlynieji“ savo susikrauto rezervo nebeištaškė.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 19 (4/7 trit.), Žygimantas Janavičius (8 rez. perd.), Simas Galdikas ir Martynas Mažeika po 12.

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius 17 (5/8 trit.), Paulius Valinskas 15, Margiris Normantas 14 (2/9 trit., 6 atk. kam.), Džordže Gagičius 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius