-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 26

„Neptūnas“ ištraukė pergalę po pratęsimo įspūdingame mače Šiauliuose

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai (16-4) pasiekė 16-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje, kai šeštadienį išvykoje po pratęsimo 106:103 (28:20, 21:29, 24:24, 20:19, 13:10) palaužė „Šiaulius“ (3-17).
Gytis Masiulis
Gytis Masiulis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Gytis Masiulis ir Deividas Gailius sužaidė rezultatyviausias LKL rungtynes šį sezoną ir padėjo Klaipėdos klubui laimėti itin atkaklias rungtynes Šiauliuose.

Kazio Maksvyčio treniruojama komanda susikaupė per pratęsimą ir patyrusių žaidėjų – Tomo Delininkaičio, Laimono Kisieliaus ir Jarei Granto taškai padėjo palaužti kovingus šeimininkus.

Šie turėjo kelias sekundes paskutinei atakai, bet chaotiška ataka ir metimas iš tritaškio buvo blokuotas.

Tačiau tai buvo puikus mačas. Ilgai atrodė, kad antroje vietoje žengiantis uostamiesčio klubas išsiveš pergalę dar per reguliarų rungtynių laiką. Likus žaisti 2 minutes Klaipėdos komanda turėjo šešių taškų pranašumą, tačiau Šiaulių krepšininkai kovėsi iki pabaigos.

Likus 28 sek. Benas Griciūnas baudos metimu išlygino rezultatą (93:93).

Klaipėdiečiai ketvirto kėlinį lemtį patikėjo D.Gailiui, bet jis užstrigo paskutinėmis sekundėmis šeimininkų gynyboje ir kamuolį prarado.

G.Masiulis šiose pasiekė asmeninį rezultatyvumo rekordą – Kauno „Žalgirio“ paskolintas puolėjas jau iki pertraukos pelnė 15 taškų, o iš viso šiame mače įmetė 21.

Šį mėnesį į Klaipėdos klubą iš Turkijos grįžęs rungtyniauti D.Gailius tempė klaipėdiečius antrojoje rungtynių pusėje, kai jo taškai padėjo atitrūkti Kazio Maksvyčio auklėtiniams. D.Gailiaus sąskaitoje - 20 taškų.

Po šios pergalės „Neptūnas“ tik vienu laimėjimu atsilieka nuo Kauno „Žalgirio“ (17-2), kuris LKL rungtynes žais sekmadienį Utenoje su „Juventus“.

Antano Sireikos treniruojama Šiaulių komanda šeštadienį buvo labai kovinga, bet lieka paskutinėje – dešimtoje vietoje. Iš pavojingos zonos bandantys pakilti šiauliečiai pergale atsilieka nuo Kėdainių „Nevėžio“ (4 ir 15).

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 19, Antanas Udras 17, Arminas Urbutis ir Benas Griciūnas po 13.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 21, Deividas Gailius 20, Osvaldas Olisevičius 16, Laimonas Kisielius 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius