-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 21

Ovidijus Galdikas pataikė pirmą tritaškį profesionaliame krepšinyje

Ovidijui Galdikui rugsėjo mėnesį sukaks 29-eri metai, o profesionaliame krepšinyje su tam tikromis pertraukomis aukštaūgis jau praleido daugiau nei dešimtmetį. Visgi tik 2017 metų balandžio 20 dieną vidurio puolėjas atvertė dar vieną naują savo karjeros puslapį.
Ovidijus Galdikas
Ovidijus Galdikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mačo su Alytaus „Dzūkija“ ketvirtajame kėlinyje krepšininkas švystelėjo tritaškį, kuris pasiekė tikslą. Tai buvo pirmasis taiklus O.Galdiko tolimas metimas per visą profesionalo karjerą.

Iki šio sezono 217 cm ūgio milžinas ne tik nebuvo pataikęs tritaškio, bet net nebuvo bandęs mesti iš toli. Visgi Antano Sireikos filosofija ir netradiciniai sprendimai pakeitė net šio krepšininko žaidimo braižą.

Praėjusių metų spalio mėnesį dvikovoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“ aukštaūgis metė pirmąjį tritaškį karjeroje, tačiau tą kartą metimas buvo netikslus. Susitikime su „Dzūkija“ bandymas buvo gerokai sėkmingesnis.

„Pirmavome dideliu skirtumu, todėl atsirado drąsos pabandyti mesti. Kadangi pataikiau, dabar turiu teisę mesti dar kartą“, – prisiminęs šį epizodą šypsojosi aukštaūgis.

Taiklus tritaškis metimas O.Galdikui atnešė ne tik tris taškus, bet ir specialų prizą iš „Juventus“ prezidento Žydrūno Urbono. Neseniai vienos iš treniruočių metu Ž.Urbonas buvo pažadėjęs aukštaūgiui įteikti specialią dovaną, jei pastarasis šį sezoną per rungtynes bent kartą pataikys nuo trijų taškų linijos.

VIDEO: Rungtynių momentas: O. Galdikas pasitikrina taiklumą iš toli

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius