Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 19

Panevėžį pavergęs „Lietkabelio“ kroatas: „99 proc., jog būtume žaidę LKL finale“

Karštai į praėjusio penktadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos nutarimą nutraukti sezoną reagavęs Željko Šakičius grįžęs į gimtinę atvėso, perdėliojo mintis ir kitomis akimis žiūri į situaciją. Zagrebe save izoliavęs kroatas jaučia kartėlį, nes šis sezonas Panevėžio „Lietkabeliui“ galėjo būti istoriškai geras. „99 proc., jog būtume žaidę LKL finale“, – 15min užtikrintai teigė Aukštaitijos sostinėje suspindęs 31-erių puolėjas.
Željko Šakič
Željko Šakič / Arno Strumilos / 15min nuotr.

COVID-19 pandemijos akivaizdoje Lietuva tapo antrąja valstybe Europoje, nutraukusia nacionalinių pirmenybių sezoną. Praėjo kelios dienoms, o įkandin sekė ir kitos, tiesa, kiek mažesnė krepšinio šalys.

Lenkija, Islandija, Vengrija, Čekija, Danija... Sąrašas kasdien ilgėja, nors didžiosios lygos dar kantriai laukia ir stebi situaciją.

Matydamas kylančius COVID-19 parazito infekuotų ir nuo to mirusių žmonių skaičius bei Europoje užsidarinėjančias krepšinio lygas, nuomonę keičia ir pats „Lietkabelio“ legionierius.

„Jei būtumėte man uždavę šį klausimą praėjusią savaitę, būčiau atsakęs, kad sprendimas tikrai skubotas. Bet dabar matau situaciją Europoje, matau, jog lygos užsidarinėja. Manau, kad dabartiniame, sunkiame laikotarpyje sezono uždarymas yra geras dalykas. Nesu ekspertas, bet svarbiausia yra sveikata, o visa kita su laiku susidėlios savaime“, – 15min sakė „Lietkabelio“ vedlys.

Ž.Šakičius nedramatizavo ir finansinės situacijos, kai kiti LKL žaidėjai kyla į kovą prieš LKL klubus dėl prarastų atlyginimų. „Mes dar nekalbėjome su klubu, bet tą padarysime ateityje. Viskas turėtų būti gerai.“

Vasarą prie Panevėžio ekipos prisijungęs universalus puolėjas tapo „Lietkabeliu“ lyderiu bei antru pagal naudingumą žaidėju Lietuvos krepšinio lygoje, nusileidęs tik Prienų „CBet“ centrui Laurynui Biručiui.

Ž.Šakičius šalies pirmenybėse per 27 minutes rinko po 13,6 taško, 6,5 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 17,1 naudingumo balo.

Kroato vedamas „Lietkabelis“ šį sezoną spėjo iškovoti Karaliaus Mindaugo taurės bronzą, iškopė į antrąjį FIBA Čempionų lygos etapą, o LKL čempionate ilgai žengė antroje vietoje, iš kurios į trečiąją poziciją panevėžiečiai nukrito po paskutinio patirto pralaimėjimo prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Kauno „Žalgiris“ kasmet yra favoritas. Neabejoju, jei ne šis virusas, mes būtume patekę į finalą. Nesu dėl to tikras, bet duodu 99 proc. Tai būtų buvę vienas didžiausių pasiekimų klubo istorijoje. Dėl to dabar tikrai apmaudu“, – sakė Ž.Šakičius.

Nepaisant to, Panevėžio komandos legionierius džiaugėsi sezonu Lietuvoje. Nenado Čanako auklėtiniai namuose tapo neįmenama mįsle varžovams, laimėję pirmuosius 11 susitikimų „Cido“ arenoje bei fiksavę klubo rekordą.

Šią seriją galiausiai nutraukė nelemtas pralaimėjimas pasvaliečiams, tuo pačiu atėmęs ir antrąją vietą galutinėje rikiuotėje bei galimybę kitą sezoną žaisti Europos taurėje.

„Net ir dabar galime teigti, jog sezonas buvo geras, – teigė Ž.Šakičius. – Manau, kad pakėlėme „Lietkabelio“ lygį aukštyn. Liūdna, kad viskas baigėsi taip, bet sezono starte niekas iš mūsų tokio žaidimo nesitikėjo. Visi turėtų būti laimingi dėl šio sezono.“

VIDEO: „Ginčas“: kokios naudos labiausiai LKL ieškojo nutraukiant čempionatą?

15min sporto skyrius Ž.Šakičių išrinko šio sezono naudingiausiu LKL žaidėju. 203 cm ūgio aukštaūgis per karjerą yra rungtyniavęs gimtojoje Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Italijoje, Ispanijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Puolėjo trofėjų lentynoje yra Bulgarijos ir Bosnijos lygų čempionų titulai, tačiau karjeros etapas Lietuvoje krepšininko širdyje ir galvoje paliko išskirtinį pėdsaką.

„Esu girdėjęs kalbas apie MVP, – šyptelėjęs sakė atletas. – Mums buvo sunku žaisti ir LKL, ir Čempionų lygoje, bet stengėmės ir kovojome maksimaliai. Tai vienas geriausių, jei ne pats geriausias sezonas mano gyvenime. Viskas Panevėžyje buvo išties labai gerai. Tai buvo mano pirmieji metai Lietuvoje, o žmonės priėmė išskėstomis rankomis. Esu dėkingas ir laimingas, kad galėjau padėti „Lietkabeliui“ siekti pergalių.“

32-ąjį gimtadienį minėsiantis Ž.Šakičius neatmeta galimybės, jog į Lietuvą žaisti sugrįš ir ateityje.

„Man patiko lyga, krepšinis, žmonės. Viskas buvo gerai. Krepšinio lygis – vienas aukščiausių Europoje, jei nekalbėtume apie Ispaniją ar Adrijos lygas. Labai džiaugiuosi, jog galėjau žaisti tokio aukšto lygio čempionate. Galbūt ateityje sugrįšiu, niekada negali žinoti. Dabar reikia įveikti esamas problemas, o pokalbiams apie grįžimą turėsime daugybę laiko“, – sakė kroatas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Željko Šakič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Željko Šakič

Praėjusį šeštadienį į tėvynę grįžęs atletas užsidarė namuose su širdies drauge bei akylai stebi situaciją tiek Senajame žemyne, tiek visame pasaulyje.

Trečiadienį rytą, kuomet 15min kalbėjo su Ž.Šakičiumi, koronaviruso infekuotų žmonių Kroatijoje buvo 69, iš kurių nemirė nė vienas, o pasveiko – 4.

„Turime instrukcijas ir rekomendacijas artėjančioms 14 dienų į priekį. Į darbus eina tik tie žmonės, kuriems tai yra būtina. Dirba tik maisto parduotuvės, vaistinės ir degalinės. Visa kita Kroatijoje per šį laikotarpį bus uždaryta. Po truputį žmonės izoliuojasi, užsidaro, jog galėtų išgyventi. Taip ir turėtų būti“, – situaciją Kroatijoje nušvietė „Lietkabelio“ legionierius.

Panevėžio ekipa dar prieš aštuonias dienas atsakomosiose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse namuose priėmė Saragosos „Casademont“ krepšininkus iš Ispanijos, kurioje dabar nevaldomai siautėja COVID-19 parazitas.

Ž.Šakičius atskleidė, jog koronaviruso testai „Lietkabelio“ žaidėjams nebuvo daromi.

„Šiuo metu jaučiuosi gerai, tačiau reikia ir toliau stebėti ir sekti situaciją, – sakė Ž.Šakičius. – Jaučiuosi gerai, bet reikia pagalvoti ir apie kitus, tad būnu užsidaręs namuose. Viskas bus gerai, jei seksime rekomendacijas. Laiką leidžiu žiūrėdamas filmus, žaisdamas įvairius žaidimus ir būdamas su mergina, su kuria iki tol neturėjome daug laiko būti kartu.“

Charizmatiškasis kroatas tapo bene ryškiausiu praėjusio LKL sezono žaidėju. „Lietkabelio“ sirgalių atmintyse jis bus ilgai, o jausmas yra abipusis.

„Galbūt ateityje dar susitikime!“, – užbaigė Željko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius