Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 06

Paraišką NBA naujokų biržai pateikęs „Neptūno“ gynėjas: „Tai buvo komercinis ėjimas“

Išskirtinė Klaipėdos „Neptūno“ gynėjo Lauryno Beliausko vasara – penkerius metus paeiliui atstovavęs Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo rinktinėms, šią vasarą 21-erių atletas individualiai pluša su fizinio pasirengimo ir krepšinio technikos treneriais bei stengiasi kaip įmanoma geriau pasiruošti artėjančiam sezonui.
Laurynas Beliauskas
Laurynas Beliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

L.Beliauskas 2013-aisiais metais Ukrainoje vykusiame Europos čempionate apsivilko Lietuvos jaunučių (U16) rinktinės marškinėlius, o vėliau gynė šalies jaunių (U18) bei du kartus jaunimo (U20) komandų garbę.

„Tai pirmoji mano laisva vasara. Iš tiesų keista, nes ją reikėjo planuotis kitaip, nebuvau pratęs to daryti, tačiau, atrodo, kad viskas pavyko labai gerai – tiek treniruotės, tiek atsistatymas“, – tinklalapiui bcneptunas.lt dėstė 192 cm ūgio snaiperis.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose žaisti galintis L.Beliauskas teigė, kad šią vasarą ypatingai stengėsi tobulinti prasiveržimo bei gynybos įgūdžius.

„Tiek buvęs treneris Dainius Adomaitis, tiek dabartinis strategas Kazys Maksvytis pabrėždavo, kad man trūksta gynybos, tad bandau ties tuo dirbti. Žinoma, nepamiršdamas kitų aspektų, nes viską reikia tobulinti tolygiai“, – sakė „Neptūno“ gynėjas.

Dar dvejus metus galiosiančią sutartį su uostamiesčio ekipa turintis krepšininkas šią vasarą buvo padavęs paraišką į NBA naujokų biržą, tačiau kaip ir praėjusiais metais L.Beliauskas ją atsiėmė.

„Tai buvo komercinis žingsnis – norėjome atkreipti skautų dėmesį. Iš tikrųjų NBA manęs nelabai traukia, nes tai nėra mano žaidimo stilius. Norėčiau rungtyniauti Europoje – tai artimesnis man krepšinis“, – atviravo krepšininkas.

Būdamas 18 metų amžiaus L.Beliauskas buvo išrinktas perspektyviausiu savo kartos krepšininku Lietuvoje. Klaipėdietis tuomet už nugaros paliko dabar jau vyrų krepšinyje įsitvirtinusius Lauryną Birutį bei Martyną Echodą.

Vis dėlto L.Beliausko perėjimas į vyrų krepšinį nesiklojo taip, kaip tikėjosi pats klaipėdietis – praėjusiame sezone rungtyniaudamas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse gynėjas fiksuodavo po 10 minučių žaidimo laiką bei vidutiniškai pelnytus 3,9 taško.

„Praėjęs sezonas man asmeniškai buvo sunkus – daug žaisti negaudavau, o gautomis progomis nepasinaudodavau. Toliau lauksiu savo šanso ir tikiuosi, kad artėjantis sezonas man bus kertinis.

Visada norisi kažką įrodyti, o aš žinau, kad galiu žaisti. Būtent tai noriu įrodyti ir treneriams bei komandos sirgaliams“, – ryžtingai kalbėjo snaiperis.

Atstovaudamas „Neptūnui“ L.Beliauskas jau spėjo iškovoti „Betsafe–LKL“ sidabro ir bronzos apdovanojimus bei Karaliaus Mindaugo taurės trečiąją vietą.

Nors atleto prioritetu ir toliau išlieka komandos pergalės, tačiau jis yra laukimo stadijoje – 21-erių krepšininkas laukia pirmosios fizinio pasiruošimo stovyklos, jis taip pat laukia ir progų parodyti save.

„Iš tikrųjų labai laukiu sezono, manau, kad jis bus tikrai įdomus, – dėstė krepšininkas. – Pergalės svarbu – noriu laimėti kiekvieną mačą, bet tuo pačiu noriu savo žaidimu padėti komandai. Tikiuosi sulaukti progų įrodyti save, tuomet stengsiuosi pasinaudoti kiekviena pasitaikiusia galimybe.“

Vasaros turguje „Neptūnas“ ieško dar dviejų žaidėjų, o pasirengimui sezonui stovykla startuos jau rugpjūčio 16-ąją.

Rugpjūčio 25-ąją dieną Skulptūrų parke vyks sezono atidarymo šventė, kurios metu sirgaliai turės galimybę susipažinti su „Neptūno“ ir „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkais bei treneriais, užduoti jiems klausimus bei nusifotografuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius