Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 16

Penkios didžiausios Karaliaus Mindaugo taurės intrigos

Iki „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ (KMT) varžybų lieka mėnesis, o komandos jau dabar galanda kirvius ir ruošiasi kovai. Mūšis dėl taurės žada būti kaip niekada intriguojantis – 8 komandos, o taurė tik viena. Ketvirtfinalis bus žaidžiamas vasario 14–15 dienomis, o finalinis etapas Kaune – vasario 18–19 dienomis. LKL.lt pateikia didžiausias būsimo turnyro intrigas.
Karaliaus Mindaugo taurė,
Karaliaus Mindaugo taurė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ar pavyks trofėjų badą nutraukusiems „Lietuvos ryto“ krepšininkams apginti čempionų titulą?

Praėjusiais metais pirmą kartą istorijoje surengtame turnyre triumfavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, nors favoritu buvo laikomas „Žalgiris“. Tačiau savų žiūrovų palaikomi vilniečiai 67:57 palaužė amžinus varžovus iš Kauno ir pirmą kartą nuo 2010 metų kėlė į viršų taurę.

Šiuo metu Lietuvos krepšinio lygoje „Lietuvos rytas“ užima antrą vietą, o sezone jau patyrė penkis pralaimėjimus. Paveržti titulą iš sostinės komandos norės ne tik „Žalgiris“, bet ir sustiprėjęs „Lietkabelis“. Jei „Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“ įveiks ketvirtfinalio etapą, jos susitiks pusfinalyje. Bet nereikia nuvertinti ir tų komandų, kurios nelaikomos favoritėmis, mat pasispardyti jos tikrai ruošiasi.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Ar favoritai atsilaikys?

Pasikeitusi turnyro sistema žada didesnę intrigą KMT varžybose. Ketvirtfinalio poros ir miestai, kuriuose bus žaidžiami mačai, buvo suskirstyti ištraukus burtus. Viena didžiausių staigmenų tapo tai, kad jau ketvirtfinalyje susitiks Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Tačiau burtai pažėrė ir daugiau netikėtumų.

Net trys komandos, turnyrinėje lentelėje esančios žemiau už varžovus, gavo teisę ketvirtfinalio rungtynes žaisti prie savų žiūrovų. „Juventus“ Utenoje egzaminuos „Lietuvos rytą“, „Dzūkija“ Alytuje mes iššūkį „Lietkabeliui“, o Pasvalyje „Pieno žvaigždės“ priims Prienų–Birštono „Vytautą“. Šeimininkai jau dabar vilioja žiūrovus į arenas ir tikisi, kad būtent jų palaikymas gali padėti įveikti mačų favoritus. Juk per vienerias rungtynes įvyksta visko.

Kokie laukia snaiperių ir dėjimų konkursai?

Tritaškių fiesta ir dėjimų konkursas visada sulaukia didelio susidomėjimo. Nors jų dalyviai dar nėra aiškūs, tačiau šiuose konkursuose dalyvauja taikliausi, šokliausi ir atletiškiausi lygos krepšininkai. Jau pernai dėjimų konkursas padovanojo ne vieną įspūdingą momentą. Pavyzdžiui, Rokas Giedraitis įdėjo per policijos motociklą, o konkurse triumfavęs atletiškasis lenkas Rafalas Lipinskis audrino žiūrovus.

Šį sezoną čempionato krepšininkai jau spėjo pademonstruoti ne vieną efektingą skrydį, todėl neabejotinai dėjimų konkursas iš savo vietų kels žiūrovus. Intriguoja ir tritaškių konkursas, kuriame rezultatai būna puikūs. Šiemet, kaip ir įprasta, Lietuvos čempionatas pasižymi puikių metikų gausa, todėl komandos tikrai turės, ką deleguoti į snaiperių konkursą.

Kokiu šou nustebins turnyras?

Pirmą kartą pernai surengtos KMT varžybos sulaukė ne vieno apdovanojimo ir buvo išrinktos geriausiu metų sporto renginiu. Tai puikus įvertinimas pirmą kartą startavusiam renginiui, tačiau žadama, kad šiemet bus sukurtas dar įspūdingesnis šou, turnyras bus dar geresnis, o žiūrovų lauks ne tik įtemptos kovos, bet ir geriausių atlikėjų pasirodymai, konkursai ir, žinoma, prizai.

VIDEO: 2017 m. „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės" anonsas

Ar žiūrovų bus daugiau?

Pernai metų turnyre Vilniuje per tris dienas apsilankė beveik 22 tūkstančiai krepšinio gerbėjų, o dar apie pusę milijono gyventojų renginį stebėjo per televiziją ir internetu. Šiemet renginys persikelia į Kauną ir vyks didžiausioje ir geriausioje arenoje Europoje. Kauno arenoje telpa 15,5 tūkst. žiūrovų.

Tiesa, pernai renginys vyko tris dienas, šiemet Kaune krepšinio šventė truks dvi dienas, o ketvirtfinalio etapas dvi dienas truks skirtinguose miestuose. Tačiau pakilęs Lietuvos krepšinio lygis ir sustiprėjusios komandos gali atginti ne tik daugiau žiūrovų į areną, bet ir susodinti daugiau besidominčiųjų prie televizoriaus ekrano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius