2019 11 02

Po gaisro į savo areną grįžę dzūkai sutriuškino „Šiaulius“

Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (2-5) krepšininkai sėkmingai grįžo į savo areną. Pirmą kartą nuo spalio 12-osios Alytuje žaidę Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai sužaidė puikias rungtynes ir 87:61 (27:18, 27:14, 10:15, 23:14) sutriuškino „Šiaulių“ (2-5) ekipą.
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai buvo pirmoji alytiškių pergalė lygoje po penkių nesėkmių serijos.

Verta paminėti, jog dėl Alytuje siautusio gaisro Dzūkijos ekipa savo arenoje negalėjo žaisti net dviejų suplanuotų rungtynių – vietinėse pirmenybėse teko nukelti dvikovą su Utenos „Juventus“, o Karaliaus Mindaugo taurės pirmojo etapo akistata su Tauragės krepšinio klubu buvo perkelta į Druskininkus.

Panašu, kad savo arenos lankų alytiškiai nepamiršo ir jau nuo pat pirmųjų dvikovos minučių pradėjo siųsti į svečių krepšį vieną metimą po kito.

Tuo tarpu šiauliečiai neleistinai ir grubiai klydo, taip suteikdami šeimininkams galimybes bėgti į greitas atakas. Dzūkai tą sėkmingai darė ir jau po pirmojo kėlinio, vedami iš kariškių žaidynių sugrįžusio Martyno Sušinško, pirmavo 27:18.

Persvarą šeimininkai galutinai įtvirtino antrajame kėlinyje – ir toliau mielai naudojęsi šiauliečių klaidomis jie dominavo puolime ir, laimėję antrą ketvirtį 27:14, į pertrauką išėjo turėdami daugiau nei solidų pranašumą (54:32).

Po pertraukos Antano Sireikos auklėtiniai kelis kartus buvo sumažinę atsilikimą, tačiau dvikovos pabaigoje alytiškiai dar kartą nutolo ir iškovojo didžiausią savo sezono pergalę.

Verta paminėti, jog tai buvo rezultatyviausios Alytaus komandos rungtynės šiame sezone – iki tol jų rezultatyvumo rekordas buvo 75 taškai.

„Dzūkija“: Adrienas Bowie 21, Mindaugas Sušinskas 19, Chauncey Collinsas 12, Egidijus Dimša 10;

„Šiauliai“: Antanas Udras 10, Kevinas Hardy 9, Rokas Gustys 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius