Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 18

Po pergalės M.Schilleris juokavo: „Nesu sutikęs tokio žaidėjo, kuris pramestų specialiai“

Kauno „Žalgirio“ (24-3) krepšininkai sekmadienio pavakarę Klaipėdoje 88:72 nugalėjo vietos „Neptūną“ (9-21) ir „Betsafe-LKL“ pirmenybėse laimėjo trečią kartą paeiliui. Po rungtynių spaudos konferencijoje Martinas Schilleris nepergyveno dėl sušlubavusio savo auklėtinių pataikymo iš tolimojo nuotolio ir pasidžiaugė iškovota pergale.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sveikinu savo vyrukus su sunkiai iškovota pergale. Šiandien negalėjome pataikyti metimų – pataikėme 3 tritaškius iš 17, iš kurių du įkrito per paskutines dvi minutes. Tokiuose mačuose pagrindine jėga tuomet turi tapti gynyba. Manau, kad šiandien gynėmės neblogai, tačiau per dažnai pažeisdavome taisykles. Visgi apskritai esame patenkinti rezultatu“, – rungtynes reziumavo Schilleris.

Pasiteirautas, kas galėjo lemti tokį prastą kauniečių pataikymą, specialistas iš Austrijos atsakė paprastai ir šmaikščiai.

„Tai buvo tiesiog pramesti metimai, – šypseną išspaudė Schilleris. – Kartais juos pataikai, kartais ne. Aš niekada nesu sutikęs krepšininko, kuris tritaškį ar apskritai metimą pramestų specialiai. Taigi, tiesiog taip nutiko.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Kauniečiai pergalingose rungtynėse lengvų taškų oponentams nedalino – padarė tik 7 klaidas, o šis rodiklis pradžiugino ir LKL čempionų trenerį.

„Visuomet svarbu išlaikyti kuo mažesnį klaidų skaičių ir tuo pačiu stengtis priversti klysti varžovą. Thomasas, Lukas ir Rokas šiandien puikiai kontroliavo žaidimą – mums tai yra labai svarbu.“

Galiausiai M.Schilleris buvo paprašytas įvertinti ir Mareko Blaževičiaus pasirodymą. „Žalgirio“ talentas pelnė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius, iš kurių 4 – puolime, bei surinko 13 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius ir Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius ir Rokas Jokubaitis

„Marekas sužaidė geras rungtynes. Gerai jis atrodė ir praėjusiame mače, tačiau sužaidė prasčiau rungtynėse prieš tai. Taip jau yra su jaunais krepšininkais – daug pakilimų ir nuosmukių. Esame labai patekinti jo augimu ir darbu“, – finišavo Schilleris.

„Žalgirio“ ekipos dvikovų maratonas tęsis ir toliau. Antradienį kauniečiai namuose priims Utenos „Juventus“, ketvirtadienį – Alytaus „Dzūkiją“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2021-04-18]
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2021-04-8]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius