Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13

Po pralaimėjimo – Ž.Urbono kritika teisėjams ir pasakojimas apie K.Vinalesą, kuris „rovėsi“

Nenadas Čanakas buvo patenkintas savo komandos pergale 100:79 prieš Utenos „Juventus“, o Žydrūnas Urbonas, tradiciškai, buvo iškalbus: pakritikavo teisėjus, pasakojo, kodėl gavo techninę pražangą, komentavo Kyle'o Vinaleso veiksmus ir aiškino savo kalbas.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Geros rungtynės mums, – sakė N.Čanakas. – „Juventus“ yra geros formos, jie turi ūgio, gerų metikų, tai buvo nelengvos rungtynės. Su šia pergale esame arčiau savo tikslo – buvimo antroje vietoje.“

Serbas džiaugėsi savo komandos pasirodymu gynyboje – „Lietkabelis“ sugebėjo perimti net 17 kamuolių.

„Puiki energija, tad galiu pasakyti, kad esu patenkintas mūsų gynėjais, kurie intensyviai spaudė žaidėjus su kamuoliu, gerai gynėsi „du prieš du“ situacijose. Jei perimi 17 kamuolių, reiškia žaidei su gera energija ir puikia koncentracija“, – kalbėjo N.Čanakas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

Ž.Urbonas tikino, kad 26 klaidos – nepateisinamas skaičius.

„Visi žinojome dėl ko žaidžiame – dėl antros vietos, tokios galimybės. Mes atidavėme jiems į rankas kamuolius, jie nubėgo ir sumetė mums taškus“, – sakė „Juventus“ strategas.

Techninę pražangą gavau už „pasižiūrėkite užtvaras“. Nu vat tie dalykai mane vis stebina

Ž.Urbonas papasakojo, už ką gavo techninę pražangą ir metė akmenų į teisėjų daržą.

„Techninę pražangą gavau už „pasižiūrėkite užtvaras“. Vat tie dalykai mane vis stebina. Gerbiu jų (teisėjų – aut. past.) darbą, sunkus jų darbas, bet negalima šitaip pamesti rungtynių, kurios vyksta taškas į tašką. Gaila tiesiog, nes norėjosi išsiaiškinti rimčiau, be šitų įtakų, sakykim“, – skundėsi treneris.

Klausykit, „come on“ (nagi – liet.). Mes žmonės, mes ne „robotukų armija“

Antrojo kėlinio pabaigoje „Juventus“ komanda iš viso užsidirbo net tris technines pražangas.

„Tau kala iš alkūnės, tai žmogus sako „bauda“. „Būm“ – jam techninė iš karto. Šiokia tokia tendencija ateina... Lengviausia yra įspėti, iškart duoti techninę, nori, kad mes „robotukų armija“ būtume. Sutinku, žaidėjams irgi sakau, kad tai ne jų darbas, aš matau iš šono, jei teisėjai sulysta – sakau jiems. Aiškinu, kalbam su jais, bet klausykit, „come on“ (nagi – liet.). Mes žmonės, mes ne „robotukų armija“. Nereikia iš mūsų daryti tokių ramiu veidu sėdinčių. Kada tokie dalykai vyksta, suteikiamas didžiulis pranašumas priešininkams. Trys techninės, trys taškai, plius kamuoliai, visa kita“, – kalbėjo uteniškių vairininkas.

Jis pripažino, kad jo komanda iš esmės pati kalta dėl pralaimėjimo, treneris ir sau klausimus kėlė dėl taktikos, gynybinių sistemų pasirinkimo.

Pasakojo Ž.Urbonas ir apie „Lietkabelio“ vieno lyderių K.Vinaleso veiksmus.

„Vinalesas rovėsi. Būčiau žaidėjas, būčiau pamokęs aš jį, bet esu treneris, sakau: „Klausyk, senuk, nusiramink, žaisk žaidimą, ką tu čia“. Daug buvo tos kalbos, nebuvo iš mūsų pusės sukontroliuota. Kita vertus, buvo galima visko pamatyt šiandien rungtynėse, nes tikrai buvo nešvaraus, negero kontakto, kuris buvo leidžiamas“, – dar sykį teisėjams dūrė Ž.Urbonas.

Treneris susilaukė nemažai kritikos dėl savo komentarų po Karaliaus Mindaugo taurės pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių, kuriose dviem taškais palaužė Vilniaus „Rytą“.

Vinalesas rovėsi. Būčiau žaidėjas, būčiau pamokęs aš jį

Ž.Urbonas tada komentavo „Ryto“ žaidimą, žaidėjų neišnaudojimą, komandiškumo nebuvimą, vėliau Martynas Gecevičius podcaste „Urbonusas“ taip pat pasisakė ir apie „Ryto“ žaidimą, ir apie klubo problemas.

„Žiūrėkit, aš taip lakoniškai atsakysiu. Yra standartiniai dalykai, kad reikia būti kukliai ir panašiai. Aš paminėjau jų problemas, kurias jie turėjo tose rungtynėse, bet jokiu būdu neturiu priešpriešos prieš trenerį ar kažkurį žaidėją. Aš stengiuosi kitaip elgtis gyvenime, nes, jei elgsiuosi kaip visi, tai „Juventus“ bus aštuntoje ar septintoje vietoje. Stengiesi kažkaip kitaip dėlioti tiek žaidimą, tiek galbūt ir „trashtalką“ (nešvarias kalbas – liet.)“, – gynėsi strategas.

VIDEO: Ž. Urbonas: „26 klaidos – nepateisinamas dalykas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius