Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 02

Po velniškai svarbios pergalės užkimęs Rimas Kurtinaitis: „Prikalbėjau visokių žodžių“

Rimas Kurtinaitis jautėsi lyg po roko operos Vilniaus „Siemens“ arenoje. „Lietuvos ryto“ trenerio balsas buvo duslus ir užkimęs, nes jo vyrai tik trečiajame kėlinyje įsiveržė į priekį ir ištraukė svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio trečiosiose rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ 74:67.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Prikalbėjau visokių žodžių per rungtynes“, – pripažino R.Kurtinaitis, prarėkęs balsą per nervingą mačą šeštadienio vakarą Vilniuje.

Nors „Lietuvos rytas“ įsiveržė pusfinalio serijoje 2:1, galėjo būti ir kitaip, nes didžiąją mačo dalį sostinėje šeimininkavo klaipėdiečiai, pirmavę ir 11 taškų antrojo kėlinio pabaigoje.

R.Kurtinaitis tankiai keitė savo žaidėjus, tarsi ledo ritulio varžybose. Jau rungtynių pradžioje aikštėje buvo pasirodę 10 vilniečių – vienintelis Egidijus Mockevičius liko ant suolo.

Tačiau intensyvi rotacija neiškart padėjo. R.Kurtinaičio auklėtiniai aikštėje blaškėsi panašiai, kaip žavaus konkurso dalyviai per rungtynių pertrauką – ten „ropliukų“ lenktynėse po aikštę lenktyniavo sirgalių ir „Lietuvos ryto“ žaidėjų mažyliai. Jie irgi keliavo nebūtinai tomis kryptimis, kaip planavo jų tėvai.

Po mačo R.Kurtinaitis teigė, jog buvo klaida rungtynes pradėti rečiau rungtyniaujančiais žaidėjais Artūru Jomantu, Benu Madgenu. Šie žaidė tik po 6 minutes, o taškų pelnė tik A.Jomantas (2).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Benas Madgenas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Benas Madgenas

„Bandome išsaugoti savo lyderius, idėja buvo pradėti neįprastu starto penketu. Norėjome atsilaikyti bent lygiai, bet vėl teko skubiai kelti visus pagrindinius žaidėjus nuo suolo ir žaisti su jais po 30 minučių ir vėl vytis 10 taškų“, – sakė R.Kurtinaitis.

Jis dažnai skėsčiojo rankomis ir siuntė riebių žodžių savo krepšininkams, nes įtampos nestigo. Vilniaus klubas užpernai ir pernai pralaimėjo pusfinalio kovas, o trečią kartą stebėti finalą per televizorių sostinės klube niekas nenori.

„Tikėjomės, kad taip bus – rungtynės buvo nervingos. Neturėjome didelio salės pranašumo, nors jautėme sirgalius sunkiu metu, – apie mačą, kuris vyko ne „Lietuvos ryto“, bet „Siemens“ arenoje prie maždaug trijų tūkstančių žiūrovų. – Vėl buvo sunkios psichologiškai rungtynės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ sirgaliai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ sirgaliai

Perlaužėme trečiajame kėlinyje. Manau, kad esame geriau fiziškai pasirengę, tai ir padėjo.“

Ir ne tik tai. Dar Mindaugas Girdžiūnas. Buvęs „Neptūno“ gynėjas nėra raumenų kalnas, bet jis trečiajame kėlinyje pataikė du tritaškius, baigė solo reidą ir vienas panaikino svečių tuo metu turėtą 8 taškų pranašumą.

Iš viso M.Girdžiūnas pelnė 14 taškų, rezultatyvumu Vilniaus komandoje nusileidęs tik Loukui Mavrokefalidžiui, kuris agresyviai puolė mačo pradžioje, o iš viso surinko 21 tašką.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL atkrintamosios: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL atkrintamosios: „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“

Tačiau R.Kurtinaitis nori dar geresnio M.Girdžiūno. Tiksliau – ne geresnio, o piktesnio.

„Jis turėtų būti piktesnis, – pareiškė Vilniaus klubo treneris. – Profesionaliame sporte neužtenka būti geru, reikia naglumo, gatviškumo, įžūlumo. Gal jam niekas to nesako, bet bandau tai jam paaiškinti. Jis puikiai valdo kamuolį, bet galėtų labiau pasitikėti savimi.

Šiandien jis buvo pagrindinis žaidėjas, kuris išsprendė rungtynių baigtį.“

R.Kurtinaičiui dar prireiks piktų ir įžūlių „Lietuvos ryto“ žaidėjų šiose serijoje. Ketvirtasis pusfinalio mačas – pirmadienį Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius