Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 23

Priekaištų dėl gynybos turėjęs J.Zdovcas – apie gynėjų sugrįžimą ir stringančias aukštaūgio paieškas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe-LKL“ pirmenybėse 102:77 sudorojo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki septynių. Po pergalės Jure Zdovcas atsakė į visiems rūpimus klausimus apie traumuotus kauniečių krepšininkus, naujoko paieškas bei spėjo pagirti jaunuosius žalgiriečius.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Man kiekvienos rungtynės yra ypatingos ir labai svarbios, nes neturime daug laiko treniruotis. Rungtynes naudoju tam, kad parodyčiau, kaip krepšinį suprantu aš, ko aš noriu iš jų, tačiau kol kas mes esame labai toli nuo to. Dėl šios priežasties viso mačo metu būnu labai energingas ir reiklus, neatsižvelgiant į skirtumą tarp komandų“, – susitikimą apžvelgė Zdovcas.

Žalgiriečiai šiame mače svečius iš Kėdainių negailestingai baudė iš tolimojo nuotolio – pataikė net 18 tritaškių iš 33 bandymų. Pasak stratego, tokį didelį išmestų metimų skaičių lėmė ir atitinkama varžovų gynyba.

Visgi puolimas puolimu, tačiau gynyba ir 77 praleisti taškai į savo krepšį Jures Zdovco netenkina.

„Mūsų varžovų gynyba tikrai nebuvo labai gera, bet mes puikiai dalijomės kamuoliu, surasdavome laisvus žmones, o kai esi laisvas – turi mesti. Įmėtėme 100 taškų, bet ir mūsų gynybos lygis nebuvo aukštas. Nenoriu nuvertinti varžovų, bet mes negalime prasileisti 77 taškų nuo šios jaunos komandos.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

„Žalgiris“ šiame mače vertėsi ne tik be Joffrey Lauvergne'o, kuris pranešė apie jo laukiančią operaciją, bet ir be pagrindinių gynėjų linijos krepšininkų – Emmanuelio Mudiay ir Janio Strelnieko, apie kurių situaciją kalbėjo Zdovcas.

„Pirmiausia turėsime įvertinti jų būklę rytojaus treniruotėje. Juk negalime iš karto jų įmesti į rungtynes, turi praeiti 1-2 treniruotės. Pamatysime. Jeigu atvirai, aš tikrai nežinau. Medicinos personalas sakė, kad jie turėtų žaisti“.

Ilgesniam laikui iš rikiuotės iškritus J.Lauvergne'ui, kauniečiai vidurio puolėjo pozicijoje liko tik su Joshu Nebo ir jaunuoju Mareku Blaževičiumi.

Spaudos konferencijoje J.Zdovcas nedetalizavo, kokio tiksliai aukštaūgio klubas ieško, tačiau pabrėžė, kad žaidėjų rinkoje daug pasirinkimų nėra.

„Galbūt tai bus tipinis centras, galbūt 4-5 pozicijos žaidėjas. Svarbiausia rasti tinkamą žaidėją, o tai nėra lengva. Rinkoje nėra daug pasirinkimų. Nenorime rizikuoti. Kuomet rasime tinkamą krepšininką, kuris įtilps ir į mūsų finansinius rėmus, skubėsime jį pasirašyti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

Rungtynėse prieš „Nevėžį-Optibet“ žalgiriečių gretose suspindo du jaunieji ekipos talentai – M.Blaževičius pelnė 14 taškų ir sugriebė 9 kamuolius, o Karolis Lukošiūnas smeigė 4 tritaškius iš 9 ir surinko 16 taškų.

Paprašytas treneris įvertino ir jaunųjų krepšininkų progresą.

„Mes žinome, kad Karolis yra puikus snaiperis. Pasikalbėjome su juo ir aš jam pasakiau, kad ne dėl savo metimo jis užsitarnaus minutes aikštėje, o dėl gynybos. Aš turiu pasitikėti juo gynyboje. Iš pradžių jis buvo kiek išsigandęs, tačiau dabar žaidžia kur kas agresyviau ir esu labai juo patenkintas.

Marekas pastaruoju metu iš manęs gauna labai daug informacijos. Iš mūsų aukštaūgių mes prašome daug dalykų, kartais nėra taip paprasta pasirinkti teisingus sprendimus. Kuomet į aikštę leidi jaunuosius žaidėjus, tikiesi, kad žaidimo lygis bent išliks toks pats. Būtent taip pastarosiose rungtynėse ir nutinka“, – dėstė Zdovcas.

VIDEO: J. Zdovcas: „Vaizdas dar toli nuo to, ką noriu matyti“
VIDEO: „Betsafe LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Nevėžis–Optibet“ [2021-10-23]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius