Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 17

„Prienai“ kitą sezoną remsis jaunais Lietuvos krepšininkais, tačiau nė vieno dar neturi

Dukart LKL prizininkė Prienų krepšinio komanda, praėjusį sezoną sensacingai laimėjusi LKF taurę, verčia naują klubo istorijos puslapį. Ekipos, kuri vadinsis „Prienai“, neberems verslininkas Antanas Guoga. Į Vilniaus „Lietuvos rytą“ persikėlė buvęs ilgametis treneris ir vienas svarbiausių komandos pergalių kalvių Virginijus Šeškus. ​„Prienų“ vyriausiuoju strategu tapo vienerių metų sutartį pasirašęs vilnietis Tadas Stankevičius, kuris praėjusį sezoną dirbo „Kibirkšties“ moterų ekipos trenerių štabe. Su juo kalbėjosi portalas sportas.info.
Tadas Stankevičius
Tadas Stankevičius / A.Didžgalvio nuotr

„Man patinka išbandymai“, – prisipažino naujasis „Prienų“ treneris T.Stankevičius. Kol kas nežinomas nei vienas naujai buriamos ekipos žaidėjas

Man patinka išbandymai. Lengviausia yra atsisakyti ir nieko neveikti. Nejaučiu jokios baimės. Klubo valdyba manimi pasitiki.

– Kodėl nutarėte treniruoti Prienų ekipą?

– Baigėsi mano sutartis su „Kibirkštimi“, noriu dirbti aukštame lygyje. Būtų buvę kvaila atsisakyti tokio pasiūlymo. Jaučiu sentimentų Prienams, prieš dešimtmetį atstovavau šio miesto komandai, kuri tada žaidė Lietuvos krepšinio A lygoje (dabar NKL – past.). Kaip treneris patirties turiu – dirbau su Vilniaus „Perlo“ vyrais, Vilniaus „Kibirkšties“ moterimis, anksčiau šešerius metus – Šarūno Marčiulionio akademijoje.

– Ar nemanote, kad smarkiai rizikuojate? Juk mažės klubo biudžetas, iki šiol neaiškus nė vienas krepšininkas, kuris kitą sezoną rungtyniaus Prienuose. Komandos sirgaliai įpratę prie aukštų vietų LKL pirmenybėse.

– Man patinka išbandymai. Lengviausia yra atsisakyti ir nieko neveikti. Nejaučiu jokios baimės. Klubo valdyba manimi pasitiki. Aistruoliai turi suvokti, kad ilgas V.Šeškaus periodas komandoje baigėsi, prasideda kitas. 

– Kokie uždaviniai keliami „Prienams“ kitą sezoną?

– Kol kas nėra jokių tikslų. Pirmiausia reikia sukomplektuoti komandą.

– Ar tiesa, kad vedate derybas su buvusiais Kauno „LSU-Atleto“ krepšininkais Vidmantu Sragauskiu, Žygimantu Skuču, Tomu Urbonu, Šarūnu Vingeliu, taip pat buvusiu Prienų klubo žaidėju šiame mieste gimusiu Gediminu Maceina?

– Taip, domimės ir šiais žaidėjais. Noriu, kad klubui ir toliau atstovautų Martynas Linkevičius, prieniškis Paulius Ivanauskas, kai kurie kiti krepšininkai. Ketiname suburti komandą, kurioje dominuotų jauni žaidėjai. Be to, siekiame, kad klube būtų ir prieniškių.

– Vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis liks?

– Tikriausiai, kad ne.

– Ar ir toliau Prienuose nebus užsieniečių?

 Noriu, kad klubui ir toliau atstovautų Martynas Linkevičius, prieniškis Paulius Ivanauskas, kai kurie kiti krepšininkai. Ketiname suburti komandą, kurioje dominuotų jauni žaidėjai. Be to, siekiame, kad klube būtų ir prieniškių.

– Taip. Komandoje rungtyniaus tik lietuviai. Tokia klubo politika, ir aš jai pritariu. Geriau turėti jauną talentingą Lietuvos krepšininką nei legionierių už du tūkstančius eurų. 

– Kas bus jūsų asistentas?

– Kalbamės su ilgamečiu V.Šeškaus asistentu Mindaugu Arlausku. Manau, jis liks komandoje. 

– Kokie jūsų, kaip trenerio, pagrindiniai darbo principai?

– Viskas prasideda nuo gynybos. Ekipoje tikriausiai bus daug jaunų krepšininkų, todėl bandysime žaisti aukštu tempu, mėginsime agresyviai gintis. Tiesa, kol sudėtis nežinoma, apie tai kalbėti dar anksti. Taktika pasirenkama atsižvelgiant į tai, kokius krepšininkus turi. 

– V.Šeškus yra geras jūsų draugas. LKL čempionate teks kovoti ir su „Lietuvos rytu“.

– Draugausime prieš rungtynes ir po jų. Mačo metu būsime varžovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius