Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 10 /18:56

Prienuose „Skycop“ kibo „Rytui“ į atlapus, bet pergalę šventė vilniečiai

Vilniaus „Rytas“ (7-2) šeštadienio vakarą viešėjo Prienuose, kur žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su vietos „Skycop“ (4-6). Po ataklios kovos „Rytas“ šventė pergalę 81:71 (22:19, 18:15, 16:16, 25:21).
Gintaras Leonavičius
Gintaras Leonavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Noriu pasakyti pastabą savo komandai – mes turime žinoti, kad galime laimėti. Turime tikėti, kad galime laimėti. Jei to nebus, nelaimėsime. Žaidėme apylygiai, o pabaigoje paleidome...“, – po rungtynių kalbėjo Darjušas Lavrinovičius, „Skycop“ veteranas.

„Rytą“ į priekį vedęs Arnas Butkevičius pripažino, kad sostinės komandai tai nebuvo geras mačas.

„Per daug taktinių klaidų darėme. Jie išnaudojo mūsų klaidas gynhyboje, dėl to ir ėjo žaidimas taškas į tašką. Keli sėkmingi epizodai mačo pabaigoje leido laimėti rungtynes“, – BTV sakė A.Butkevičius.

Būtent jo periimtas kamuolys priešpaskutinę rungtynių minutę padėjo „Rytui“ sudėlioti taškus ant „i“ ilgoje apylygėje kovoje.

„Perskaitęs“ Vytenio Lipkevičiaus perdavimą, A.Butkevičius bandė nurūkti į greitą ataką, bet jį sustabdė nesportinė Michaelo Bruesewitzo pražanga. Po baudų metimų „Ryto“ legionierius DJ Seeley pataikė tritaškį su pražanga, ir tai palaidojo Prienų viltis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: D.J.Seeley trys taškai su pražanga

Tai buvo debiutinės rungtynės „Ryto“ naujokui, Kroatijos rinktinės atakų organizatoriui Rokui Stipčevičiui. Per 14,5 min. jis prametė visus keturis metimus, nepelnė nė taško, dukart suklydo ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

„Skycop“ rungtyniavo su komandą neseniai papildžiusiu V. Lipkevičiumi, tačiau būtent jo klaidos rungtynių pabaigoje nulėmė „Ryto“ pergalę.

„Rytas“ prieš Prienų ekipą laimėjo jau 10 kartą iš eilės, o šį sezoną Vilniuje pranašesni buvo rezultatu 95:66.

„Skycop“: Martynas Gecevičius 18 (4/12 trit.), Darjušas Lavrinovičius 12, Gintaras Leonavičius 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 18 (7 atk., 4 per. kam., 30 naud.), D.J. Seeley 17, Martynas Echodas 14, Evaldas Kairys 9.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Skycop“ - „Rytas“ [2018-11-10]

Rungtynių eiga:

Michaelas Bruesewitzas galingai pradėjo rungtynes, pelnydamas 4 taškus iš eilės. Tiek pat pelnė ir Mindaugas Lukauskis, išvesdamas „Skycop“ į priekį (8:7).

Prieš buvusią savo komandą žaidžiančio M.Lukauskio rankose – kone visos „Skycop“ atakų gijos. Veteranas pirmajame kėlinyje puikiai skirstė kamuolius komandos draugams, nors šie ne visus juos pavertė taškais (12:14).

„Rytą“ pirmajame kėlinyje į priekį tempė Arno Butkevičiaus, DJ Seeley ir Martyno Echodo metimai (19:22). \

Nei vienai komandai pirmajame ketvirtyje nekrito tolimi metimai. „Skycop“ pataikė 1 tritaškį iš 7, „Ryto“ visu keturi bandymai buvo netikslūs.

Du Prienų bandymai antrojo kėlinio pradžioje sužaisti per T.Nashą baigėsi klaidomis, o po varžovų baudos aikštelės skyles nardęs „Rytas“ pabėgo į priekį (20:28).

„Rytas“ stengėsi palaikyti milžinišką tempą. DJ Seeley vos atbėgęs į ataką smeigė tritaškį, bet Martynas Gecevičius atsakė tuo pačiu (23:31).

M.Gecevičius dar kartą pataikė iš toli, padriką greitą ataką dėjimu užbaigė T.Nashas ir „Rytas“ buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (28:33).

R.Stipčevičius per pirmąsias savo 6,5 min. LKL lygoje prametė vieną tritaškį, kartą suklydo ir atliko rezultatyų perdavimą.

M.Lukauskis įspūdingai išėmė į užribį riedėjusį kamuolį, kurį pagavęs M.Bruesewitzas pasismagino įkraudamas iš viršaus. Tuo metu liežuvį į darbą paleidęs M.Gecevičius nubaustas technine pražanga (32:36).

M.Bruesewitzas bėgo į greitą ataką „nuo kranto iki kranto“, bet prarado kamuolį ir „Rytas“ nubaudė Mindaugo Girdžiūno tritaškiu (34:40).

„Rytui“ iki pertraukos DJ Seeley pelnė 11 taškų, A.Butkevičius – 9. Pastarasis taip pat akkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo taškų.

„Skycop“ komandai po 6 taškus pelnė M.Bruesewitzas, Darjušas Lavrinovičius, M.Gecevičius ir M.Lukauskis.

Po A.Butkevičiaus tritaškio „Ryto“ persvara pašoko iki devynių taškų (36:45), tačiau M.Gecevičius pataikė du iš eilės, tritaškį įsūdė ir Gintaras Leonavičius, neleisdami svečiams atitrūkti (45:49).

Azartą atgavę prieniškiai vėl įsikibo „Rytui“ į atlapus (48:49), bet Eimantas Bendžius pataikė savąjį tritaškį (48:52).

Dominique'as Suttonas ir E.Bendžius prasiveržimais sudraskė „Skycop“ gynybą (50:56).

Kšištofas Lavrinovičius pelnė du taškus su DJ Seeley pražanga ir išvedė „Skycop“ į priekį (59:58). Į veidą varžovui pataikęs DJ Seeley netrukus užsidirbo ir nesportinę pražangą (61:58).

„Rytas“ pabudo spurtuodamas 9:0, bet „Skycop“ po minutės pertraukėlės taip pat atsakė 5 taškais be atsako (66:67).

D.Suttonas užsidirbo techninę pražangą, bet M.Echodas patempė „Rytą“ į priekį (67:72).

V.Lipkevičiaus neatsargų perdavimą „perskaitė“ A.Butkevičius ir pabandė nurūkti į greitą puolimą. Jį stabdęs M.Bruesewitzas nubaustas nesportine pražanga. Po A.Butkevičiaus baudos metimų DJ Seely pataikė tritaškį su pražanga ir prieniškių situacija komplikavosi (69:77).

V.Lipkevičius pataikė iš toli, bet netrukus dar kartą vaikiškai prarado kamuolį (71:79) ir rungtynių baigtis tapo aiški.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Skycop“ - „Rytas“ [2018-11-10]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius