2017 05 25

Purve klimpstančio „Lietuvos ryto“ vadovams – pasiūlymas pasižiūrėti į save ir sukti kursą kita kryptimi

Vilniaus „Lietuvos rytas“ svarbiausio sezono egzamino neišlaikė. Panevėžio „Lietkabeliui“ 1-3 pralaimėta LKL pusfinalio serija tik dar labiau sujautrino ligą, kuria sostinės komanda serga visą šį sezoną. Ir ne tik šį.
LKL drama Panevėžyje: „Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“
Rimui Kurtinaičiui šiemet teko nelengvas uždavinys / Ray Vysniausko nuotr.

Iš šios komandos teliko tik vardas“, – antradienio vakarą Aukštaitijos sostinėje iškėlęs baltą vėliavą konstatavo „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

24sek kalbintas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas „Lietuvos ryto“ kracho priežasčių siūlė ieškoti profesionalume, kuriuo, anot žinomo krepšinio specialisto, panevėžiečiai ryškiai pranoko sostinės ekipą.

„Panevėžiečių sėkmė pusfinalyje nenustebino. Taip, kova buvo sunki, galėjo laimėti tiek viena, tiek kita komanda, tačiau „Lietkabelis“ savo varžovus pranoko dviem aspektais: atkrintamosiose varžybose didžiulę reikšmę turi psichologija ir klubas – kaip organizacija. Jeigu treneris rūpinasi savo žaidėjais, suranda žodžių, kaip juos motyvuoti, pašalinti įtampą, krepšininkai atsidėkoja geru žaidimu. Žaidėjai visada jaučia klubo rūpestį. Taigi pirmiausia „Lietkabelis“ nugalėjo kaip klubas. Komandos ryžto, susitelkimo chemijos pas panevėžiečius šį kartą buvo kur kas daugiau. O tokių dalykų į krepšininkų sutartis neįrašysi. Čia jau yra trenerių štabo menas ir jis Panevėžyje šiemet veikė kur kas geriau“, – analizavo Š.Sakalauskas.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas

Paklaustas, kodėl „Lietuvos rytui“ šiemet taip ir nepavyko atrasti pergalės rakto, pašnekovas siūlė vertinti kelias aplinkybes.

„Reikia būti komandos treneriu, jog matytum, koks yra žaidėjų tarpusavio ryšys, kaip jie bendrauja. Aš tik galiu pasakyti, tai, kas iš šalies matosi plika akimi. Kaip suolo žaidėjai padeda tiems, kurie yra aikštėje, kaip penketo žaidėjai aukojasi vienas dėl kito ir palaiko vienas kitą. Pagal šiuos aspektus šiame pusfinalyje „Lietkabelis“ atrodė kur kas geriau. Vilniečiai gal ir stengėsi, bet po vieną, tuo tarpu Panevėžys buvo tikra komanda ir tai labai ryškiai matėsi“, – vertino krepšinio specialistas.

Š.Sakalauskas nenorėjo vertinti ir „Lietuvos ryto“ sprendimo viduryje sezono Tomą Pačėsą pakeisti R.Kurtinaičiu. Anot trenerio, sprendimas būtų pasiteisinęs tik tokiu atveju, jei „Lietuvos rytas“ būtų pasiekęs tikslą – žengęs į LKL finalą.

Taigi pirmiausia „Lietkabelis“ nugalėjo kaip klubas. Komandos ryžto, susitelkimo chemijos pas panevėžiečius šį kartą buvo kur kas daugiau.

„Kai laimi, kas suplanuota, sprendimas yra pasiteisinęs. Kai nelaimi... – atsiduso Š.Sakalauskas. – Bet tai yra trumpalaikėje perspektyvoje. Galbūt kviesdamas tokį patyrusį trenerį klubas turėjo ilgalaikių tikslų? Bet čia jau klausimas klubo vadovams.“

Paklaustas, ar su dabartiniu žaidėjų rinkiniu „Lietuvos rytas“ buvo pajėgus pasiekti daugiau ir ar galėtų tikėtis geresnio rezultato ateinantį sezoną, Š.Sakalauskas tik gūžčiojo pečiais ir buvo įsitikinęs, jog šiemet nepasiteisinusį modelį reikėtų keisti.

„Šitie žaidėjai, kurie rungtyniavo „Lietuvos ryte“, klube buvo visą sezoną, tad tikrai turėjo pakankamai laiko įrodyti savo vertę. Bet jie net nebuvo dominuojantys žaidėjai Lietuvos krepšinio lygoje. Vien ką pasako faktas, kad iš Klaipėdos „Neptūno“ pasikviestas Jimmy Baronas tapo bene svarbiausiu komandos žaidėju. Už juos lygoje tikrai buvo geresnių ir jei klubas nori grįžti į stipriausiųjų gretas, privalo ieškoti, kuo galėtų šiuos žaidėjus pakeisti“, – įsitikinęs Š.Sakalauskas.

Trenerio nuomone, mūšis dėl bronzos su Klaipėdos „Neptūnu“ bus dar vienas puikus lakmuso popierėlis, parodysiantis tikrąjį šiandieninio „Lietuvos ryto“ profesionalumą.

„Pasimatys žaidėjų ir klubo profesionalumas. Krepšinyje nėra taip, kad pralaimėjus tokį pusfinalį, atsikeli kitą dieną ir jau viską esi pamiršęs. Jei šie vyrai yra profesionalai, jie turi surasti jėgų kautis. Jei to nepamatysime ir vėl – tuomet „Neptūnas“ bus poros favoritas“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius