2021 05 20

Pusės sudėties netekęs A.Sireika džiaugėsi kitais dalykais: „17 metų vaikas įmetė taškus“

Paskutinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serijoje intrigos nėra – Vilniaus „Rytas“ pirmajame mače 98:60 sutriuškino COVID-19 nustekentus „Šiaulius“ ir išsiveržė į priekį serijoje 1-0. Bet šiauliečių strategas Antanas Sireika rado, kuo pasidžiaugti ir šioje sudėtingoje situacijoje.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Elvaras Fridrikssonas, Mindaugas Lukauskis, Kasparas Beržinis, Martynas Varnas, Ernestas Jonkus ir Jonas Paukštė – be šių žaidėjų vertėsi „Šiauliai“ pirmame ketvirtfinalio mače, kuris turėjo vykti dar prieš savaitę, bet buvo nukeltas dėl Saulės miesto komandoje įsisiautėjusio koronaviruso.

Tačiau daugybė netekčių lėmė ne tik pralaimėjimą, bet ir netikėtą progą jauniesiems „Šiaulių“ žaidėjams, tarp jų – ir 17-mečiui Domantui Šarauskui, pelniusiam pirmuosius taškus savo LKL karjeroje.

„Įspūdis nekoks, bet džiugina tai, kad išdrįsau išleisti visus pažaisti ir ypač tie jauni vaikiukai – va, 17 metų vaikas įmetė pirmus 2 taškus, – po rungtynių pozityvumo rado A.Sireika. – Vakar jis su jauduliu, drebančiomis rankomis paėmė maikutę. Aš paprašiau klubo atstovo, kad ne šiaip sau paduotų ir pasakytų, kad važiuos į rungtynes, o reikia oficialiai įteikti, nes pirmą kartą patenka į „Šiaulių“ komandą.

Aš esu treneris, suprantu, kad galima strateguoti, ką nori, supranta manau ir žmonės, kad ne ta sudėtis, ne ta komanda, su kuria galima strateguoti. Taigi yra kiti tikslai, kad kažkas taptų vyresniu, geresniu, kad greičiau jaudulį prarytų kitose rungtynėse. Tas ir džiugina. Nors visumoje nėra labai malonu.“

Daug prošvaisčių šiauliečiams nenusimato ir po dviejų dienų vyksiančiame atsakomajame susitikime Šiauliuose. A.Sireika atskleidė, kad iš šiandien rungtynes praleidusių žaidėjų ant parketo gali grįžti tik vienas.

„Gal Martynas, nes jam baigėsi visi terminai. Jis gali sportuoti, bet aš nesiryžau jo leisti ir sakiau, kad neleisiu, kol nepamatysiu jo testų – turime širdį pamatuoti, ką rodo, ką daro. Turėsime rytoj treniruotę, pamatysime, ką rodo širdelė, galbūt išleisime“, – sakė A.Sireika.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika

Tiesa, anot „Šiaulių“ stratego, net ir be šešių krepšininkų jo komanda yra pajėgi mesti rimtesnį iššūkį „Rytui“ bent jau rungtynių pradžioje, ne kaip pirmajame mače, kuriame jau antrajame kėlinyje atsiliko 30 taškų skirtumu.

„Aš galiu pasakyti taip. Nereikia mūsų menkinti, niekinti. Sakau, čia malonumo nėra, skirtumas didžiulis. Bet penketuką surenkam visai neblogą ir reikėtų penkiems žmonėms, kol galima, kėlinį ar pusę rungtynių žaisti rimčiau. Aš nepatenkintas, kad nepadarėme to, ką buvome sutarę. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse žaisime lygesnį, gražesnį krepšinį“, – vylėsi treneris.

VIDEO: G. Žibėnas: „Dabar yra pavojingiausias metas atsipalaiduoti“

Savo ruožtu „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas po pergalės džiaugėsi lygiai žaidėjais padalintomis minutėmis.

„Pasidalinom minutes, pasidalinom metimais, kamuoliu, nors čia truputį turėjau priekaištų, kad pritrūko tų kelių ekstra perdavimų. Bet šiaip visi sveiki baigėme rungtynes, pasidalinome minutes, o tas buvo svarbiausia tokiose rungtynėse“, – teigė vilniečių strategas.

Nors „Rytas“ pelnė net 98 taškus, per visas rungtynes metė tik tris baudų metimus. Visgi anot G.Žibėno tai lėmė ne „Ryto“ žaidėjų agresyvumo stoka, o šiauliečių pasirinkimai gynyboje.

„Gal tai lėmė ir varžovų gynyba, jie stengėsi išlikti rungtynėse neišsibaudavę“, – sakė G.Žibėnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Rungtynes praleido vienas „Ryto“ lyderių, bet treneris atskleidė, kad jo trauma nėra rimta.

„Jis turi mikro traumelę. Jei būtų labai reikėję, būtume šiandien jį naudoję“, – nuramino G.Žibėnas.

Kalbėdamas apie antrąjį mačą Šiauliuose, jis vylėsi, kad jo auklėtiniai neatsipalaiduos.

„Serija nėra baigta. Prognozuojame, kad „Šiauliai“ žais su keliais pasveikusiais žaidėjais. Tai bus jų namų rungtynės prie savų sirgalių. Esu tikras, kad jie norės mirti aikštelėje, bus tam pasiruošę, ir mes turime būti tam pasiruošę. Tokios rungtynės, kai gali eliminuoti kitą komandą, visada yra pačios sunkiausios. Reikės įtikinti žaidėjus, nes pavojingiausias metas po tokio rezultato yra atsipalaiduoti ir kažkur apie save per gerai pagalvoti“, – sakė „Ryto“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius