Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

R.Kurtinaitis apie 43-ejų M.Lukauskio šou LKL sezono starte: „Į pasą nereikia žiūrėti“

Savo kelionę Lietuvos krepšinio lygje (LKL) Alytaus „Wolves“ pradėjo išvargta pergale Kėdainiuose. Po rungtynių Rimas Kurtinaitis kalbėjo apie komandą sukausčiusį startinį jaudulį ir 43-ejų Mindaugo Lukauskio fenomenalų pasirodymą.
Rungtynių akimirka
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Džiaugiamės, kad laimėjome. Buvo daug jaudulio, nes ažiotažas aplink mūsų klubą yra didelis. Visi laukė, kaip mes čia atrodysim. Tai nebuvo draugiškas mačas, ir ta atsakomybė labai jautėsi. Negalėjome išsijudinti.

Paprastai žaidžiame greitai, bet greičio šiandien trūko. Trečiame kėlinyje pradėjome geriau gintis ir taip atsirado progų bėgti į greitą puolimą. Tuomet perlaužėme rungtynes ir laimėjome“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Primename, kad „Wolves“ Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ įveikė 81:76.

Nors pergalė išvargta, didelių priekaištų žaidėjams treneris neturėjo.

„Mane, kaip trenerį, daug kas tenkino. Daug neįmetėm laisvi, bet mano darbas tas situacijas sukurti, žaidėjų darbas – tas situacijas išnaudoti.
Keletą kartų net iš po krepšio nepataikėme. Bet, kaip pirmos rungtynės – nėra blogos“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

M.Lukauskis vos per 23 žaidimo minutes pelnė 26 taškus, iš esmės prikeldamas „Wolves“ ekipą spurtui trečiajame kėlinyje. Paklaustas, ar jį dar stebina toks 43-ejų metų žaidėjo pasirodymas, R.Kurtinaitis kalbėjo:

„Dar prieš sezoną minėjau, kad tai patyręs žaidėjas, kuris gali pakeisti rungtynių eigą, taip ir įvyko šiandien. Yra dalykų, kurių jis nemoka, bet todėl jis ir yra didis žaidėjas, kad nenaudoja tų dalykų, kurių nemoka.

Pasirengime nedariau jokių išlygų dėl jo amžiaus – treniravosi kaip ir visi. Be to, jis individualiai dirbo vasarą, ir tą rezultatą matome. Į pasą nereikia žiūrėti. Matome, tuos greičius, taiklumą.

Jei žaidėjas pataiko trečiame ketvirtame kėlinyje – tai lemia fizinis pasirengimas, nes tokiu metu dažniausia prametama dėl nuovargio. Priekaištų jam neturiu – tokio žaidimo ir tikiuosi“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis–Optibet“ - „Wolves“ [2022-09-24]

Ahmadas Caveras flirtavo su trigubu duvliu ir rungtynes baigė pelnęs 14 taškų, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų.

R.Kurtinaitis sakė, kad šio žaidėjo potencialas milžiniškas.

„Jo potencialas – labai didelis. Jis dar jaunas, yra dalykų, kur galima jį dar pamokinti, pavyzdžiui, metimo po drbilingo.

Jis nesusireikšminęs, nežiūri į statistiką, dirba komandai. Manau, jo ateitis Europoje turėtų būti nebloga“.

Tiesa, trenerio netenkino legionieriaus žaidimas gynyboje.

„Jis vienas geriausių mūsų gynėjų, bet šiandien trūko energijos, nežinau – kur ji buvo. Bet to trūko visai komandai. Mes žaidžiame greičiau, tai nebuvo tie greičiai, kuriais treniravomės ir kuriais norime žaisti“.

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Ažiotažas dėl mūsų klubo – didelis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius