Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 11

R.Kurtinaitis – apie ugdomą nugalėtojų mentalitetą „Lietuvos ryte“: „Judame teisinga linkme“

Rimas Kurtinaitis teigia, jog klaidinga nuvertinti Alytaus „Dzūkijos“ klubą. Būtent su šiuo varžovu vilniečiai šeštadienį susikaus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“ nuotr.

„Daugelis komandų greičiausiai neįvertina „Dzūkijos“ dėl jos užimamos vietos turnyro lentelėje. Sakyčiau, kad tai – labai gera ir ambicinga ekipa. Aišku, jie turi labai ribotą biudžetą, tačiau savo pastangomis pralenkia ne vieną LKL klubą“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Varžovai turi vargti prieš dzūkus – paskutinį mačą „Lietkabelis“ jiems pralaimėjo, ne daug trūko ir „Juventus“. Jiems vadovauja labai geras treneris Andrejus Urlepas, kuris akcentuoja gynybą. Visi žino, kad labai sunku „Dzūkijos“ ekipai įmesti šimtą taškų, nes ji labai gerai ginasi“.

„Šį sezoną, o ypač antroje jo pusėje, dzūkai daugiau dėmesio skiria ir puolimui, todėl prieš juos vargsta net ir stiprios komandos“.

R.Kurtinaitis taip pat kalbėjo apie atmosferą komandoje ir būtinybę išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą.

„Į šias rungtynes žiūrime labai rimtai, nes kitaip ir negalime elgtis dabartinėje situacijoje, – tęsė „Lietuvos ryto“ strategas. – Bandome spręsti savo problemas – turime sukurti komandinę atmosferą, išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą, pajusti žaidimo skonį“.

„Dabar ta linkme ir žengiame. Nors laiko turėjome užtektinai, tačiau jo nepakanka pilnai paruošti komandą. Manau, kad šeštadienį mes būsime pasiruošę kautis ir laimėti“.

„Komandą slėgė moralinė atsakomybė. Visi žinojo tikslus – ekipa turėjo žaisti bent Europos taurės atkrintamosiose varžybose ir tai nepavyko. Žinoma, šie įvykiai nepridėjo pasitikėjimo savo jėgomis“, – sakė R.Kurtinaitis.

VIDEO: R.Kurtinaičio komentaras

„Dabar dirbame neblogai, aišku, svarbu viską perkelti į pačias rungtynes. Mače Utenoje žaidėme ne itin gerai, bet parodėme charakterį – ketvirtajame kėlinuke atsilikome 10 taškų, sugebėjome perlaužti rungtynes ir iškovoti pergalę.

Manau, tai suteiks žaidėjams pasitikėjimo savo jėgomis ir mes judame teisinga linkme. Aišku, reikia išsiugdyti charakterį – rungtynių reikia laukti, o ne bijoti, nes žinai, kad tu stiprus ir gali nugalėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius