Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25

R.Kurtinaitis atsakė į sirgalių kritiką dėl „Žalgirio“ ir išteisino šventusį jaunimą

Vilniaus „Lietuvos rytas“ rengiasi LKL pusfinalio serijai su Klaipėdos „Neptūnu“, tačiau treneriui Rimui Kurtinaičiui tenka atlaikyti savų sirgalių kritikos strėles. „B tribūnos“ priekaištų sulaukęs treneris patikino, kad į Vilniaus klubą yra sudėjęs visą savo širdį ir išteisino į skandalą įsivėlusį klubo jaunimą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kibirkštys Vilniuje įsižiebė po to, kai „Lietuvos ryto“ direktorius Darius Gudelis Belgrade nunešė vilniečių jaunimo iškovotą Eurolygos taurę į Kauno „Žalgirio“ sirgalių sektorių.

Ištikimiausi „Lietuvos ryto“ sirgaliai „B tribūna“ tokio žingsnio nesuprato ir Vilniuje pasitiko komandos vadovą su plakatu: „Gudeli, eik švęsti su žaliai baltais“.

Sirgalių grupuotė pažėrė visą sąrašą priekaištų klubui. Tarp jų buvo ir kritika R.Kurtinaičiui, kuris ne kartą yra pasakęs, kad svajoja treniruoti Kauno „Žalgirį“.

„Aš žinau, kad į šį klubą įdėjau širdį. Kaip ir į visus klubus, kuriuose dirbau. Tuo viskas pasakyta. Aš gal labiau už visus noriu, kad mes laimėtume. Noriu, kad šis klubas sugrįžtų į savo geriausius laikus, kas buvo prieš septynerius metus. Kalbėti aš turiu teisę apie bet ką. Gal norit ką nors apie Grybauskaitę?“, – į sirgalių kaltinimus atsakė R.Kurtinaitis.

"Lietuvos ryto" treneris taip pat nepliekė komandos jaunimo, kuris po triumfo Eurolygos turnyre Belgrade atsigaivino alkoholiniais gėrimais. Nepilnamečiams tai draudžia įstatymai, bet R.Kurtinaitis įsitikinęs, kad jaunuolius galima suprasti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Jei pasakysiu, kad negerai, tai meluosiu. Manau, kad viskas ten buvo tvarkinga, jie žino, ką daro. Yra laikas, kada galima švęsti. Viskas turi būti saikinga. Jie suaugę vyrai – 17 metų. Jie žino daugiau už mus. Gal kaip pedagogas neturėčiau taip sakyti. Aišku, geriausia to nedaryti. Nematau nieko blogo ir kad Skvernelis per rungtynes išgėrė alaus bokalą", – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Svarbiausia, kad jie nepasiduotų agentų būrimui: koks tu geras, žaisi NBA.

Paprašytas išskirti Eurolygos jaunimo čempionų komandos perspektyviausius žaidėjus, patyręs treneris atsargiai vertino žaidėjus ir priminė istoriją.

"Marčiulionis turėtų turėti kažkokią ateitį. Manau, kad tėvas jį veš į Ameriką. Yra daug potencialių žaidėjų, bet jau esu minėjęs – prisiminkime Valančiūno kartą. Jie laimėjo viską jaunimo lygyje, tačiau NBA žvaigžde tapo tik vienas. Kur kiti? Nėra paprasta pereiti iš jaunimo lygio į vyrų.

Svarbiausia, kad jie nepasiduotų agentų būrimui: koks tu geras, žaisi NBA. Daugelis nesusivaldo su tokiomis mintimis. Reikia atsargiai žiūrėti į savo pasiekimus. Manau, kad agentai padaro daug žalos, norėdami į savo pusę patraukti. Matėme, kokia situacija buvo su Gudaičiu. Manau, tai nepriveda prie aukštų rezultatų", – jaunąsias krepšinio žvaigždes perspėjo R.Kurtinaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Intriguojantis pusfinalis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ pusfinalio seriją pradės ateinantį pirmadienį.

Atkrintamosiose varžybose „Neptūnas“ ir „Lietuvos rytas“ surems ginklus ketvirtą sezoną iš eilės, klaipėdiečiai sieks revanšuotis „Lietuvos rytui“ už nesėkmę praėjusį sezoną. Tuomet bronzinėje serijoje prireikė visų penkerių rungtynių ir „Lietuvos rytas“ pranoko „Neptūną“ 3-2 bei iškovojo trečią vietą.

Kazys Maksvytis gerai dirba, visada gerai paruošia komandą ir nepalieka nieko likimo valiai.

„Lietuvos rytas“ prieš pusfinalio seriją turėjo devynių dienų pertrauką, tačiau R.Kurtinaitis nemano, kad tai gali labai sumaišyti kortas krepšininkams. Treneris prisimena, kad treniruodamas „Chimki“ turėjo net 20 dienų pertrauką.

„Klaipėdos „Neptūnas“ yra gerai organizuota komanda, visada su pagarba į juos žiūrime. Kazys Maksvytis gerai dirba, visada gerai paruošia komandą ir nepalieka nieko likimo valiai. Tai gera ir pavojinga komanda“, – apie varžovus pasisekė „Lietuvos ryto“ treneris.

Vilniaus klubas versis be Arno Butkevičiaus, kurį sustabdė kelio girnelės trauma. Į komandą sugrįžo Jimmy Baronas, bet treneris nežada naudoti krepšininko, jeigu tai nebus būtina.

Šį sezoną reguliariajame LKL čempionate „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ pasidalijo po dvi pergales: abi komandos laimėjo po vieną susitikimą savo aikštėje ir išvykoje.

Šiemet pusfinalio serijoje namų aikštės pranašumą turės „Lietuvos rytas“ – jis priims varžovus „Siemens“ arenoje pirmadienį 18 val. 50 min.

Antras serijos sutikimas bus žaidžiamas Klaipėdoje po dviejų dienų – kitą trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius