Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 25

R.Kurtinaitis liaupsino vos 5 minutes žaidusį A.Lapetą ir siūlė iš lenko imti pavyzdį

Po pergalės prieš LKL autsaiderius „Šiaulius“ Rimas Kurtinaitis sveikino savo žaidėjus bei gyrė Adamą Lapetą. „Lietuvos rytas“ dar trečio kėlinio pabaigoje atsilikinėjo, bet laimėjo rungtynes 87:63.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Įsivaizdavau pergalę kitaip, bet nieko... Vienas uždavinių buvo nepraleisti daugiau 60 taškų, tad gynyboje beveik susitvarkėme. Turėjome problemų pirmoje pusėje su atakų organizavimu ir namų darbais. Dažnai vienas iš penkių žaidėjų nežinodavo, kokiu deriniu žaidžiame“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Lengvesnės rungtynės baigėsi, dabar laukia sunkesni mačai ir labiau įtemptas grafikas“, – pridūrė strategas. R.Kurtinaitis teigė nelikęs patenkintas aukštaūgių žaidimu. Išskyrus A.Lapetą, kuris žaidė vos 5 minutes ir pelnė 4 taškus.

„Gal amerikiečiai nemano, kad tai svarbios rungtynės, bet su tokiu nusiteikimu negalima eiti į rungtynes. Šiandien nepastebėjau meistriškumo skirtumo tarp D.Gordono, A.Gudaičio ir V.Koreniuko. Esu nepatenkintas mūsų didelių žaidimu“.

Artūras Gudaitis pelnė 7 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, Drew Gordonas surinko 4 taškus, bet padarė net 5 klaidas.

Paklaustas, ar atsitiktinumas, jog „Lietuvos rytas“ spurtavo tuomet, kai aikštėje pasirodė A.Lapeta, R.Kurtinaitis tikino, kad lenkas ir tapo raktu į pergalę.

„A.Lapetos pasirodymas viską nulėmė. Jis apsigynė ir sėkmingai žaidė puolime du prieš du. Visiems žaidėjams rūbinėje taip ir pasakiau: jis gauna mažai žaisti, bet nepyksta. Gavęs kelias minutes išnaudoja jas kaip tikras profesionalas, ir šiandien pakreipė mūsų žaidimą. Manau, šiandien jis buvo svarbiausias žmogus aikštelėje“.

R.Kurtinaitis taip pat gyrė Margirį Normantą, kuris pelnė 10 taškų. „Dar jam reikia daug dirbti, bet jis duoda mums energijos, dėl ko ir buvo paimtas į komandą. Aišku, taktinių sprendimų trūksta, bet tai normalu. Savo agresija, noru jau ne pirmose rungtynėse buvo mūsų vedlys. Jis turi potencialą, ir, jei dirbs, turės neblogą ateitį“.

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Krepšininkai salėje turi ir sėdėti, ir miegoti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius