-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 10

R.Paulauskas apie LKL: „Matau labai išaugusį krepšinio lygį“

„Betsafe-LKL“ turnyre prasideda antrasis čempionato ratas. Pirmasis ratas krepšinio sirgaliams padovanojo ne vieną šventę ir dramą – puikus „Neptūno“ žaidimas, „Šiaulių“ krachas ir ryškiau nei lietuviai žibantys legionieriai. Intrigos netrūks ir antrajame rate – ar kam nors pavyks išjudinti geriausių šalies klubų ketvertuką?
D.J.Seeley
D.J.Seeley / Alfredo Pliadžio nuotr.

Praradimai „Neptūno“ nesugniuždė

Pirmoje turnyrinės lentelės vietoje – ne vieną krepšinio ekspertą nustebinęs Klaipėdos „Neptūnas“. Tarpsezonio praradimai uostamiesčio ekipai buvo skaudūs – išvyko du rezultatyviausi ekipos žaidėjai Renaldas Seibutis ir Edgaras Želionis. Neliko ir pagrindinio komandos įžaidėjo Brandono Fieldso. Tačiau vietoj jų atvykę krepšininkai pasirodė esantys labai rimta paspirtis. Į Klaipėdą sugrįžęs Jerai Grantas yra rezultatyviausias ekipos žaidėjas, iš Panevėžio persikėlęs Lorenzo Williamsas geriausiai dalina perdavimus, o „Žalgirio“ paskolintas Gytis Masiulis atkovoja daugiausiai kamuolių ekipoje. Vos vieną pralaimėjimą prieš „Lietkabelį“ patyrę klaipėdiečiai jau pirmame rate sugebėjo nugalėti tiek „Rytą“, tiek „Žalgirį“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūtenis Paulauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūtenis Paulauskas

„Klaipėdos ekipa labai gerai pataikė su komplektacija, treneris K. Maksvytis taip pat atlieka labai gerą darbą. Galbūt šiek tiek padėjo ir tai, kad „Rytas“ bei „Žalgiris“ dar nebuvo geriausios formos, bet „Neptūnas“ juos nugalėjo išvykoje, o tai daug ką pasako“, - svarsto krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas.

„Šiauliai“ dar laukia pirmosios pergalės

Visiškai atvirkščiai krepšininkų praradimai paveikė „Šiaulius“. Išvykus ekipos lyderiams Donatui Sabeckiui ir Laurynui Biručiui, „Šiaulių“ ekipa kapituliavo. Per devynis mačus dar nelaimėjo nė karto. Praėjusį sezoną pirmąją pergalę šiauliečiai pasiekė jau antrose sezono rungtynėse.

R. Paulauskas nedrįsta prognozuoti, kada šiauliečiai pagaliau atsidarys pergalių sąskaitą, o padaryti tai antrojo rato pradžioje bus labai sudėtinga. „Šiauliai“ šeštadienį susitinka su „Lietkabeliu“, o turnyro autsaiderių šansus nugalėti „Betsafe“ lažybų ekspertai vertina vos 24 procentais.

„Šiaulių“ ekipos treneris tas pats kaip pernai, braižas irgi panašus, šiauliečių meilė krepšiniui nesumažėjo, jie turi motyvuoto jaunimo. Tačiau kai išeina du žaidėjai iš atraminių pozicijų, pakeisti juos yra labai sunku. Jau pernai „Šiaulius“ laikėme fenomenu, tačiau išėmus L. Birutį ir D. Sabeckį, pakartoti tą pačią misiją yra neįmanoma“, - tvirtina R. Paulauskas.

Pasak krepšinio eksperto, pralaimėjimai gali visiškai sugniuždyti Šiaulių klubą: „Pralaimėjimai gimdo kitus pralaimėjimus, atsiranda nepasitikėjimas savimi ir tuo ką darai“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Evaldas Šaulys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Evaldas Šaulys

R. Paulauskas mano, kad lyderių ketvertukas antrajame rate keistis neturėtų. Šiuo metu už „Neptūno“ rikiuojasi „Žalgiris“, „Rytas“ ir „Lietkabelis“. „Visiškai patenkinta pirmo rato rezultatais negali būti nė viena komanda, tačiau labiausiai džiaugtis gali klaipėdiečiai ir kauniečiai. Įsiterpti tarp šių keturių komandų yra velniškai sunku. Jos ne tik turi pajėgias sudėtis, bet dar ir ieškos kaip stiprintis“, - mano krepšinio ekspertas. „Betsafe“ prognozuoja, kad būtent šios keturios komandos bus viršūnėje ir sezonui pasibaigus, o „Žalgirio“ galimybės laimėti čempionatą vertinamos net 85 proc.

Nors daugiausiai pralaimėjimų iš šio ketvertuko turi „Lietkabelis“, vieninteliam „Rytui“ kol kas dar nepavyko įveikti nė vieno iš lygos lyderių. Vilniečiai krito ir prieš „Žalgirį“, ir prieš „Neptūną“. Tiesa, su „Lietkabeliu“ sostinės krepšininkai pirmame rate dar nežaidė.

Statistikos lyderiai - legionieriai

Praėjusį sezoną čempionate lietuviai karaliavo ne vienoje statistikos kategorijoje. Laurynui Biručiui lygių nebuvo nei tarp efektyviausių, nei rezultatyviausių lygos žaidėjų. Efektyviai rungtyniavo ir Mindaugas Kupšas, o tarp rezultatyviausių turnyro žaidėjų buvo šeši lietuviai. Šis sezonas visiškai kitoks. Tarp dešimties rezultatyviausių lygos žaidėjų įsiterpia vos du lietuviai. „Šiaulių“ atstovas Ignas Vaitkus užima trečią vietą, „Skycop“ gynėjas Martynas Gecevičius – devintą. Nepralenkiamas „Pieno žvaigždžių“ lyderis E. Omogbo, vidutiniškai per rungtynes įmetantis po 15,6 taško. Legionieriai lietuvius lenki ir efektyvumu. Pirmąsias tris vietas šioje statistinėje grafoje užsiėmę E. Omogbo, J. Grantas ir D. Suttonas.

Tačiau R. Paulauskas sako nepasigendantis didesnio lietuvių žibėjimo lygoje. „Tiesą pasakius, nepasigendu. Matau labai išaugusį krepšinio lygį, o tų lietuvių, kurie Lietuvoje galėtų būti naudingiausi kiekvienoj komandoje, neišgalime pasikviesti. Pavyzdžiui, Mindaugas Kuzminskas ar Jonas Mačiulis. Galime kalbėti ir apie išvykusius Edgarą Želionį ar Renaldą Seibutį. Tai figūros, kurios naudingumu buvo geresnės už užsieniečius. Tačiau protingiems treneriams svarbiausia yra rezultatai ir žaidimas, o ne atskirų žaidėjų naudingumas“, - samprotauja R. Paulauskas.

Antrasis Lietuvos krepšinio lygos ratas baigsis sausio viduryje. Iš viso čempionate žaidžiami keturi ratai. Atkrintamosios varžybos prasidės gegužės mėnesį, į jas pateks 8 geriausios lygos komandos. Jei atkrintamosios prasidėtų dabar, už borto liktų „Šiauliai“ ir dvi pergales iškovojęs Kėdainių „Nevėžis“.

VIDEO: „Vieni vartai“: auksinis sūduviečių triumfas ir futsalo čempionatas šalyje, kurioje nėra futsalo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius