-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 28

R.Vyšniauskas apie artėjančius LKL ketvirtfinalius: „Tikiuosi labai geros kovos tarp „Neptūno“ ir „Juventus“

LKL čempionato reguliarusis sezonas pasibaigė, o jame triumfavo viso sezono metu galingą žaidimą demonstravęs Kauno „Žalgiris“. LKL.lt kalbėjosi su komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku apie reguliarųjį sezoną – nustebinusias ir nuvylusias ekipas, labiausiai išsiskyrusius krepšininkus, jaunuosius lygos talentus bei artėjančias ketvirtfinalio poras.
Rungtynių akimirka
„Juventus“ krepšininkai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Kaip vertinate reguliarųjį LKL sezoną?

– Sezonas buvo permainingas ir daugeliui komandų banguotas, tačiau galutinė rikiuotė tikrai atspindi realų komandų pajėgumą šiai dienai.

– Kurie iš klubų pateikė didžiausią staigmeną ar labiausiai nuvylė?

– Labiausiai nustebino Utenos „Juventus“. Gal ne tiek užimta pozicija, bet žaidimu ir rezultatais. Komandai po kojomis net dusyk krito Vilniaus „Lietuvos rytas“. Prieš sezoną uteniškiams prognozavau kiek žemesnę poziciją, bet komanda atrodė labai solidžiai ir FIBA Čempionų lygoje.

Nusivylimu tapo „Šiaulių“ komanda, kuri dėl finansinių problemų ilgą laiką apskritai buvo nekonkurencinga. Sunkiai įsibėgėjo ir Klaipėdos „Neptūnas“, klubą krėtė permainos sezono eigoje. Viską susumavus ketvirtoji vieta uostamiesčio komandai nėra tragedija, bet tikėtasi buvo daugiau.

– Kurie krepšininkai paliko didžiausią įspūdį?

– Negaliu nepaminėti veteranų Kšištofo Lavrinovičiaus ir Tomo Delininkaičio. Buvę rinktinės žaidėjai savo komandose tapo aiškiais lyderiais ir sugebėjo gerą formą laikyti visą sezoną. Visada žavi, kai veteranai demonstruoja aukšto lygio profesionalumą.

Taip pat man imponuoja snaiperio Jimmy Barono žaidimas. Tiek „Neptūne“, tiek „Lietuvos ryte“ jis – tikras lyderis. Drew Gordono galingas žaidimas po krepšiais irgi paliko gerą įspūdį. Galima būtų išskirti ir beveik kiekvieną Kauno „Žalgirio“ krepšininką, nes rezultatai išties puikūs. Bet aš paminėsiu Edgarą Ulanovą, kuris atrodo dar labiau patobulėjęs.

Nėra jokio objektyvaus kriterijaus nustatyti, kuris krepšininkas yra geriausias.

– Šiame sezone debiutavo daugybė jaunųjų krepšininkų. Jūsų manymu, kurio iš jų ateities yra šviesiausia?

– Dėmesį reikia atkreipti į du jaunus, talentingus ir panašaus stiliaus gynėjus – Paulių Valinską bei Margirį Normantą. Normantu jau dabar labai pasitiki treneris Rimas Kurtinaitis. Abu šie krepšininkai yra pajėgūs individualiai ir ateityje gali sustiprinti Lietuvos rinktinę. Smalsu sekti vokiečio Isaiah Hartensteino tobulėjimą. Kol kas dar sunku pasakyti, kur yra jo lubos, bet po truputį jis apsipranta prie vyriško krepšinio. Išskirti galima ir daugiau jaunų žaidėjų. Vien jau ko vertas Martyno Echodo pasirodymas paskutiniajame ture.

– Naudingiausiu reguliaraus sezono krepšininko titulą laimėjo Jamaras Diggsas. Ar jis buvo ir geriausias lygos krepšininkas šį sezoną?

– Neįmanoma pasakyti, ar jis buvo geriausias. Taip, jis buvo geriausias savo komandoje ir renkantis daugiausiai naudingumo balų. Bet jei sakyčiau, kad Diggsas yra geriausias lygos krepšininkas, tai reikštų, kad Leo Westermannas, Lukas Lekavičius, Kevinas Pangosas, Baronas, Danielis Ewingas ir daug kitų jam nusileidžia. Taip nėra. Nėra jokio objektyvaus kriterijaus nustatyti, kuris krepšininkas yra geriausias.

Kšištofas Lavrinovičius ir Tomas Delininkaitis savo komandose tapo aiškiais lyderiais ir sugebėjo gerą formą laikyti visą sezoną. Visada žavi, kai veteranai demonstruoja aukšto lygio profesionalumą.

– Ko tikitės iš pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo, ko jame galime laukti?

– Tikiuosi labai geros kovos tarp „Neptūno“ ir „Juventus“. Gaila, kad „Vytauto“ komandą praretino traumos, bet „Lietkabelis“ vis tiek turės vargo su kovingai nusiteikusia Virginijaus Šeškaus armija. Manau, kad čia yra pagrindinės ketvirtfinalio intrigos.

– Ar aiškiais favoritais laikomi „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai lengvai įveiks savo varžovus?

– Pasvalio „Pieno žvaigždės“ gal ir gali rimčiau pasipriešinti vilniečiams. Tarpusavio dvikovos reguliariajame sezone „Lietuvos rytui“ buvo gan sunkios. Nenustebčiau, jei Pasvalio komanda iškovotų vieną pergalę šioje serijoje. „Dzūkija“, pripažinkime, labai daug variantų įkąsti „Žalgiriui“ neturi.

– „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ porose nugalėtoją nuspėti yra sunkiau. Ko galime tikėtis iš šių ketvirtfinalių?

– Favoritai yra ir šiose porose, bet jų statusas trapesnis. „Juventus“ komanda tikrai nėra svajonių varžovas atkrintamosiose bet kam. Labai norėčiau bent viename iš ketvirtfinalių pamatyti penkerių rungtynių seriją.

Manau, kad permainos „Lietuvos rytui” išėjo į naudą ir atkrintamosiose varžybose vilniečiai parodys geriausią savo žaidimą.

– Kaip vertinate ambicingų tikslų prieš sezoną neslėpusio Panevėžio „Lietkabelio“ galutinę turnyrinės lentelės poziciją?

– Manęs nenustebino „Lietkabelio” pozicija. Visi matėme, kaip panevėžiečiai komplektavosi vasarą ir su turima sudėtimi būti ketverte yra savaime suprantamas tikslas. Komandoje apstu veteranų, daug tarptautinio krepšinio ragavusių žaidėjų, tad „Lietkabelio” pozicija nė kiek nestebina.

„Lietkabelio” pasirodymą reguliariajame sezone vertinu labai gerai. Nepamirškime, kad Kazys Maksvytis atvedė komandą ir į Karaliaus Mindaugo taurės finalą bei antrąjį Europos taurės varžybų etapą.

– „Lietuvos ryto“ veidas nuo sezono pradžios stipriai pasikeitė. Ar komanda patobulėjo prie naujojo stratego? Koks yra Rimo Kurtinaičio vadovaujamos ekipos potencialas?

– Nėra lengva parodyti gerus rezultatus, kai komandos sudėtis keičiasi kas mėnesį. Rimas Kurtinaitis atvyko į komandą jau sezono viduryje ir tik dabar mes matome vilniečius žaidžiant taip kaip jis reikalauja. Su Kurtinaičiu komanda žaidžia greitesnį krepšinį, dažniau naudojamas žemas penketas. Manau, kad permainos „Lietuvos rytui” išėjo į naudą ir atkrintamosiose varžybose vilniečiai parodys geriausią savo žaidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius