-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 25

Raštai sako viena, kalbos – kita. Kiek žaidėjų iš tiesų paskolino Kauno „Žalgiris“?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nuostatai teigia – viena komanda kitai gali paskolinti ne daugiau trijų žaidėjų. Tačiau kaip suskaičiuoti, kiek savo krepšininkų Kauno „Žalgiris“ delegavo į Prienų „CBet“ klubą – tris ar keturis?
Arnas Velička, Kerras Kriisa, Laurynas Birutis ir Lukas Uleckas. Pastarasis formaliai nepriklauso „Žalgiriui“.
Arnas Velička, Kerras Kriisa, Laurynas Birutis ir Lukas Uleckas. Pastarasis formaliai nepriklauso „Žalgiriui“.

Laurynas Birutis šią savaitę papildė Prienų „Cbet“ klubą.

22 metų vidurio puolėjas tebepriklauso „Žalgiriui“, kuris nori, kad po traumos ilgai nerungtyniavęs vidurio puolėjas įgytų daugiau žaidimo praktikos žemesnio pajėgumo LKL komandoje.

Žaidimo laiko Prienuose semiasi ir Arnas Velička, ir Lukas Uleckas, ir Kerras Kriisa.

19-metis A.Velička turi sutartį su „Žalgiriu“, 20-metis L.Uleckas Kauno klube žaidė praėjusį sezoną ir dalyvavo „Žalgirio“ pratybose prieš šį sezoną, o 18-metis K.Kriisa rungtyniavo ne tik NKL varžybose „Žalgirio“ dublerių gretose, bet ir pelnė savo pirmąjį tašką Eurolygoje, debiutavęs pagrindinės komandos sudėtyje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Laurynas Birutis ir Kerras Kriisa.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Laurynas Birutis ir Kerras Kriisa.

Dabar prie jų prisidėjo ir L.Birutis, kuris užėmė iš Prienų klubo šią savaitę išregistruoto Tomo Digbeu vietą – praėjusią vasarą su „Žalgiriu“ ilgalaikę sutartį sudaręs 17-metis prancūzas buvo išsiųstas stažuotis į Prienus, bet nežaidė oficialiose rungtynėse dėl traumos.

bcprienai.lt nuotr./Arnas Velička, Mindaugas Lukauskis ir Tomas Digbeu
bcprienai.lt nuotr./Arnas Velička, Mindaugas Lukauskis ir Tomas Digbeu

„Mes viską vertiname griežtai pagal raidę, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Yra griežtai numatyta, kiek žaidėjų galima skolinti. Negali būti nė kalbų, kad pražiūrėtume.“

R.Brazauskas priminė, kad skolintų žaidėjų gali būti ne daugiau trijų, o kiti privalo turėti paleidžiamuosius raštus.

Tačiau įvardyti, kurie su Kauno klubu siejami žaidėjai turi paskolintų žaidėjų statusą, o kas turi paleidžiamąjį raštą negalėjo – lygos teisininkas rekomendavo neatskleisti esą konfidencialios informacijos.

Prienų klubo vadovas Adomas Kubilius teigė, kad L.Uleckas yra sudaręs kontraktą su Prienų klubu. „Lukas yra nutraukęs sutartį su „Žalgiriu“, – patikino Prienų klubo vadovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lukas Uleckas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lukas Uleckas

Kita vertus, dar prieš tris savaites per spaudos konferenciją po „Žalgirio“ ir „CBet“ rungtynių LKL pirmenybėse Šarūnas Jasikevičius sulaukė klausimo spaudos konferencijoje:

– Prienų komandoje žaidžia „Žalgiriui“ priklausantys jaunieji krepšininkai – Velička ir Uleckas. Kaip įvertintumėte jų pasirodymą?

– Žinote, tas pasirodymas toks įdomus. Kai kuriuos metimus prametė laisvi, jei būtų pataikę, gal būtų kitaip. Malonu, kad jauni žaidėjai gauna žaisti LKL, ką rodo ir statistika – visi virš 30 minučių, jiems tai yra gerai, – atsakė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus ir M.Šerniaus komentarai

Atrodytų, jog L.Ulecką Kauno klubas tebelaiko savu.

Prienų klubo vadovas A.Kubilius svarstė, kad galbūt Š.Jasikevičius nebuvo informuotas apie tai, kad L.Uleckas nebepriklauso Kauno klubui.

Prienų komandos vadovas priminė, kad „CBet“ gretose žaidžia ir daugiau „Žalgiryje“ rungtyniavusių žaidėjų: Martynas Varnas ir Donatas Sabeckis, kuris praėjusį sezoną žaidė „Žalgiryje“, o penktadienį oficialiai tapo Prienų komandos žaidėju. Dar ir treneris Mantas Šernius praėjusį sezoną treniravo „Žalgirio“ dublerius.

Ar gali būti, kad formaliai teisus „Žalgiris“ apeina lygos nuostatus?

R.Brazauskas atsakė, kad lyga vadovaujasi dokumentais.

„Nenoriu spekuliuoti. Šis klausimas buvo keltas valdyboje anksčiau, buvo patvirtinti nuostatai, – sakė LKL direktorius. – Per „Žalgirio“ sistemą perėjo daug žaidėjų, bet aš nematau šioje situacijoje rizikos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius