Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Revanšą prieš „Rytą“ pasiekęs M.Schilleris: „Kai žaidžia šios komandos, užkūrinėti žaidėjų nereikia“

Martinas Schilleris buvo kiek sunerimęs per pirmus du kėlinius Vilniuje, kai jo komanda lygiai kovėsi su „Rytu“, tačiau vėliau austras sulaukė tinkamos komandos reakcijos ir antrojo iš eilės sostinės ekipos smūgio nesugėrė.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Balandžio 11-ąją M.Schilleris gavo „Ryto“ antausį 85:86, o lengvesnio gyvenimo austrui nežadėjo ir trečiadienio vakaro rungtynių Vilniuje startas.

Lyg pasikartojantis košmaras M.Schilleriui susitikimo pradžioje turėjo būti „Ryto“ aukštaūgio Ivano Buvos veidas. Kroatas rungtynes pradėjo 9 taškais per penkias minutes, o būtent jis ir nužudė „Žalgirį“ prieš keletą savaičių Kaune, kai surinko 32 taškus ir 39 naudingumo balus.

„Žalgirio“ treneris bent trejetą žingsnių į aikštę žengė antrajame kėlinyje, kai Nigelas Hayesas šoko kalbėtis su teisėjais dėl neva neteisingo jų švilpuko. Arbitras greitai išprašė strategą už šoninės linijos.

Į pertrauką susimąstęs kauniečių treneris išžygiavo pirmaudamas 46:43.

M.Schilleris plojimais lydėjo Marių Grigonį ant suolo trečiojo kėlinio viduryje, tačiau mintyse jau turėjo kurpti planą, kaip verstis be vieno savo lyderių, gavusio ketvirtąją pražangą.

M.Grigonis sėdo priverstinai, bet jau padaręs gerų dalykų po pertraukos, mat „Žalgiris“ pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklę persvarą.

Ir nors pranašumo padidinti ir nuo varžovų pabėgti nepavyko, Lietuvos čempionai sostinėje šventė užtikrintą pergalę 90:81.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

„Šios rungtynės visad labai sunkios abiem komandoms. Gerai sužaidėme abiejose aikštės pusėse, antroje mačo pusėje padėjo gynyba. Varžovai labai gerai kovoja dėl kamuolių puolime, jie ten mus ir baudė. Esu laimingas, kad mes po pertraukos geriau darėme kai kuriuos dalykus gynyboje. Daug kartų keitėsi pirmaujanti komanda, sirgaliams rungtynės turėjo patikti“, – po susitikimo kalbėjo M.Schilleris.

„Rytas“ atliko tik 13 rezultatyvių perdavimų, o suklydo 18 kartų. „Žalgirio“ trenerio nuomone, tai pavyko pasiekti aktyvumu, išmuštais kamuoliais, pristabdytomis varžovų atakomis.

M.Schilleris teigė prieš rungtynes nepriminęs ir neakcentavęs komandai pralaimėjimo, patirto Kaune prieš beveik tris savaites.

„Esu čia aštuonis mėnesius, jau supratau, kad, kai žaidžia „Žalgiris“ ir „Rytas“, užkūrinėti žaidėjų nereikia“, – šypsojosi austras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Kauniečių strategas nužvelgė „Jeep“ arenos palubes prieš rungtynes ir ten atpažino du žmones iš aštuonių: Rimą Kurtinaitį ir Donatą Zavacką.

Keista, bet „Žalgirio“ sporto direktoriaus Roberto Javtoko M.Schillerio akis neužfiksavo.

„Ne, nemačiau, mano regėjimas nėra toks geras“, – juokėsi treneris.

M.Schilleris pamena, kad smagiausias žiūrovų palaikymas „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynėse buvo spalio pabaigoje, kuomet „Siemens“ arenoje mačą stebėjo beveik 5 tūkst. žmonių. Bet ir dabar kauniečių vairininkas džiaugėsi tais 150 aistruolių „Jeep“ arenos tribūnose ir grįžusia derbio atmosfera.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai grįžo į „Jeep“ areną
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai grįžo į „Jeep“ areną

Artūras Milaknis neseniai atsigavo po kirkšnies traumos ir tikina, kad tokia pertrauka jam buvo netikėta ir per ilga.

„Buvo sunku žiūrėti iš šalies, visada norisi žaisti, džiaugiuosi grįžęs, jaučiuosi neblogai. Nesakau, kad jaučiuosi 100 proc. pasirengęs, nes į formą įeiti reikėjo per rungtynes, ne per treniruotes. Bet svarbiausia, kad emociškai jaučiuosi gerai ir mėgaujuosi šia akimirka“, – kalbėjo snaiperis.

Puikiai jis jautėsi ir „Jeep“ arenoje, kurioje per 13 minučių pelnė 14 taškų, nepramesdamas nė vieno metimo (4/4 dvit., 1/1 trit., 3/3 baud. met.).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

A.Milaknis aiškino, kad „Žalgiris“ mačą pradėjo kiek slogiau, nedavė kontakto varžovams ir leido pelnyti lengvus taškus, tačiau vėliau reikalai gynyboje susitvarkė.

34-rių puolėjas teigė, kad noro šiandien žūtbūt atkeršyti už pralaimėjimą vilniečiams mėnesio pradžioje nebuvo.

„Tos pirmos kažkada turėjo ateiti, kažkada galėjom pralaimėti. Gal nebuvo įvertinta, gal nebuvo tiek pasiruošta, kiek reikia pasiruošti, gal buvome užsnūdę. Kai baigiasi Eurolyga, turime visad problemų kitose rungtynėse. Dabar Eurolyga užsimiršusi ir su kitu susikaupimu ateisime į atkrintamąsias“, – varžovams žinutę siuntė A.Milaknis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius