-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 06 11

Rimas Kurtinaitis atšovė Šarui: „Jei vienas derinys veikia, jo užtenka“

Prireikė septynerių metų, vieno mėnesio ir dviejų dienų, bet Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda galiausiai palaužė Kauno „Žalgirį“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse. Šventė atėjo į „Lietuvos ryto“ kiemą, nors Rimas Kurtinaitis stengėsi užlaikyti šypseną. „Kad dar nieko nelaimėjome“, – sakė Vilniaus komandos treneris.
LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus krepšininkai pirmadienį 82:73 įveikė „Žalgirį“ ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 1:1. Tai šeimininkams pavyko, nors, anot Kauno komandos trenerio Šarūno Jasikevičiaus, vilniečiai šįkart žaidė vienu deriniu.

„Aš galiu priminti, kad kai jis žaidė „Panathinaikos“, jie nugalėjo „Olympiakos“ vien su pikenrolu. Jei mes žaidžiame pikenrolą ir tai pasiteisina, mes ir žaisime, – sakė R.Kurtinaitis. – Manau, kad neetiška taip komentuoti varžovų žaidimą po pralaimėjimo.“

Tai buvo aistringa dvikova visose aikštės pusėse.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai nardė po „Žalgirio“ krepšiu kaip įžūlūs vairuotojai sostinės spūstyse. Nors dalis vilniečių, net ir komentatorius Robertas Petrauskas, vėlavo į rungtynes dėl paralyžiuoto eismo sostinės gatvėse, 7,5 tūkst. sirgalių palaikymas buvo stiprus. Kartais gražus, kartais peržengdavęs ribą.

Vienas jaunas Vilniaus sirgalius pastūmė į nugarą „Žalgirio“ įžaidėją Vasilije Micičių, kai šis nulėkė už krepšio greitoje atakoje.

„Manau, kad tai negerai, nors man patiko, kaip sirgo sirgaliai B tribūnoje. Tačiau yra taisyklės, kai negali liesti žaidėjų, – dėstė R.Kurtinaitis. – Matėme, kad futbolo rungtynėse ir nuogi palaksto – visokių pasitaiko.“

Jis nesmerkė ir tų, kurie B tribūnos gale lyg įstrigusi plokštelė rėkė trumpą skanduotę žaliosios komandos adresu su necenzūriniu žodžiu.

„Dabar yra kitaip nei senais laikais. Kaune šaukia „fuck you referee“. Ką moka, tą šaukia“, – numojo ranka R.Kurtinaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“

Varomi savo aistruolių „Lietuvos ryto“ krepšininkai jau 13 min. atsiplėšė (26:19), nepaisant problemų po krepšiais stabdant Brandoną Daviesą.

Vilniaus klubas pats turėjo du puikius lyderius šiose karštose rungtynėse – Loukas Mavrokefalidis ir Benas Madgenas vien iki pertraukos pelnė drauge 26 taškus – septyniais mažiau nei visa Kauno komanda.

Kiti Vilniaus žaidėjai pelnė mažiau taškų, bet ir jie niekur nevėlavo – buvo kovoje, ypač gynyboje. Kai Mindaugas Lukauskis ištraukė iš Antano Kavaliausko kamuolį prie krašto linijos net TV laidų vedėjas Justinas Jankevičius pašoko iš pirmosios eilės ir vos neįbėgo į aikštę.

Šeimininkų gynyba sukaustė „Žalgirio“ lyderius – Paulius Jankūnas pirmuosius taškus pelnė trečiojo kėlinio pradžioje. Tuo metu vos po 2 taškus buvo ir Kevino Pangoso, ir Aarono White'o sąskaitose, o pirmojo finalo mačo didvyrio Artūro Milaknio kraityje per visą mačą švietė apskritas 0.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“

R.Kurtinaitis pabrėžė, kad išskirtinis dėmesys buvo skirtas K.Pangosui. „Jis yra variklis, jei jis ir nežaidžia rezultatyviai, jis daug kuria aikštėje. Šiandien sustabdėme – stengėmės atakuoti jį, kad jis dirbtų gynyboje, o tada jis turėjo sunkumų ir puldamas. Turime apkrauti Pangosą darbu, tai duoda mums vaisių. Tačiau tai aukščiausios klasės žaidėjas, jo vieta yra NBA“, – apie „Žalgirio“ įžaidėją kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

Nors V.Micičiaus diriguojamas „Žalgiris“ lipo ant kulnų, „Lietuvos rytas“ sulaukė palankių įvykių – teisėjai už emocijas nubaudė Š.Jasikevičių technine pražanga.

„Žalgirio“ treneris po rungtynių išvardijo tuziną, jo nuomone, ginčytinų akimirkų, akivaizdžiai replikuodamas į lygos vadovų palankumą „Lietuvos rytui“, bet R.Kurtinaitis nesivėlė.

„Aš nelendu į teisėjų darbą, – sakė jis. – Blogai tai, jei kažkas paspaudžia teisėjus, jie iškart apsiverčia. Aš nenoriu dalyvauti tokiuose žaidimuose.

Todėl nusiskundimų neturėjau nei Kaune, nei Vilniuje. Kažkiek pakritikavau pusfinalio serijoje su „Neptūnu“ ir dėl to gailiuosi. O Š.Jasikevičius tegu kritikuoja.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“

Ne teisėjai, o „Lietuvos ryto“ krepšininkai šįkart pataikė į krepšį, net Chrisas Krameris įšovė tritaškį – amerikietis per atkrintamąsias kovas iš toli pataiko taip pat dažnai, kaip pastarąjį mėnesį lietus ištykšta Lietuvoje.

„Mes laukėme to metimo, – pripažino R.Kurtinaitis, siūlęs apsiraminti Ch.Kramerio kritikams. – Pamenu, kad kažkas skaičiavo Simo Jasaičio tritaškius, kai jis Turkijoje iš 32 buvo pataikęs vieną. Kartais taikiklis nusimuša ir geram snaiperiui.

O Ch.Karmeris gerai ginasi, gerai vadovauja komandos puolimui. Pagal kai kuriuos specialistus, Ronaldo yra geras, o Franzas Beckenbaueris – blogas, nes jis nemuša įvarčių, nors buvo gynėjas.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL finalas grįžta į sostinę: „Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“

Kai tritaškį likus žaisti mažiau nei pusantros minutės įskraidino pirmuosius taškus pelnęs Mindaugas Lukauskis, o kitoje atakoje tolimą dvitaškį pataikė Ch.Krameris, tapo aišku, kad pirmadienio vakarą krepšinio dievai linkę atsilyginti R.Kurtinaičio vyrams už aikštėje paliktas jėgas ir širdį.

Juk tądien buvo visko: ir lietus, Ch.Kramerio tritaškis ir „Lietuvos ryto“ pergalė LKL finale, kurią pastarąjį kartą vilniečiai šventė 2011 metų gegužės 9 dieną – net keista prisiminti, kad tą sezoną Vilniaus komandos aprangą buvo užsivilkęs Šarūnas Jasikevičius, o finale treneriu dirbo kitas dabartinis „Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas.

2012, 2013 ir 2015 metais „Žalgiris“ prieš „Lietuvos rytą“ lygos finale laimėjo sausai, 2014, 2016 ir 2017 vilniečių nebuvo finale, tad prireikė net septynerių metų, kad „Lietuvos rytas“ nugalėtų savo amžiną varžovą lygos finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius