Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 02

Robertas Javtokas: apie baudų metimus, lyginimą su I.Drago ir ryklį ant rankos

Vienas atletiškiausių mūsų šalies krepšininkų, ilgametis rinktinės kapitonas Robertas Javtokas LKL debiutavo vos 16-os metų. Atstovaudamas „Šiauliams“ startiniame sezone jis pelnė tik vieną tašką rungtynėse su Vilniaus „Sakalais“, bet jį R.Javtokas atsimena kuo puikiausiai.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Išleido vieną minutę pirmoje pusėje ir dar išleido tuomet, kai visi išsibaudavo, – 1997-ųjų vasarį vykusias rungtynes prisiminė R.Javtokas, įtrauktas tarp 25 LKL legendų. – Pamenu, Rolandas Matulis atkovojo kamuolį, susidūrė su manimi ir kadangi svėriau kokius tris kartus mažiau, nubloškė į kitą pusę. Užsidirbau baudą ir ėjau mesti dvi baudas, viena iš jų įkrito.“

R.Javtokas netrukus iškeliavo mokytis už Atlanto, kur susilaukė palyginimų su Ivanu Drago, o grįžęs pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“, su kuriuo pirmą kartą tapo LKL čempionu.

Netrukus krepšininkas 56-uoju šaukimu buvo pakviestas NBA naujokų biržoje, bet pats R.Javtokas tai vadina nesusipratimu.

VIDEO: LKL'25 legendos. Robertas Javtokas

Pasirodo, tuomet jis tenorėjo atkreipti NBA klubų dėmesį ir paraišką ketino atsiimti, bet pavėlavo.

„Tiesiog atsikėliau ryte ir man sako: tu pašauktas 56-uoju numeriu, – 2001-uosius prisiminė R.Javtokas. – Susinervinau, nes dar norėjau metus pažaisti, buvo nusivylimas, kad pakvietė paskutiniu. Bet vėliau ta avarija, ir „Spurs“ padėjo: pasikvietė ten, reabilitacija, aišku, atsigavau ir turėjau galimybę pas juos vykti. Bet mano sprendimas buvo kitoks.“

Taip pat buvęs krepšininkas prisiminė, kad savo gyvenime nevengė eksperimentuoti su išvaizda. Taip į jo gyvenimą atėjo dažyti plaukai, auskaras, ryklio tatuiruotė.

„Silkė, banginis, delfinas. Kas nori įžeisti, tai, aišku, silke vadina. Čia gal iš dalies buvo laisvės simbolis, nes, kai užsidirbi pats, tau negali tėvai pasakyti, ar tu darysiesi, ar nesidarysi. Gal tas ir pastūmėja į tokius sprendimus. Kažkada į ausį buvau auskarą įsisegęs, buvau baltom sruogom plaukus nusidažęs. Kažkada pažiūrėjau nuotrauką, tai nežinau, kas turėjo šaut į galvą. Deja, buvo etapas“, – šypsojosi R.Javtokas.

Dabar jam – 38-eri, jis eina Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigas. Komanda po 19-os metų pertraukos grįžo į Eurolygos finalo ketvertą.

Dažnai girdime, kad tai daugiausia trenerio nuopelnai. Bet R.Javtokas tvirtina, kad labai didelė gero rezultato priežastis – generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

„Tas, kuris valdo visą komandą, yra pamišęs dėl šio dalyko; sprendimus priima ne kokie 8 tarybos žmonės, o vienas, du, trys – ir viskas nuspręsta, – tvirtino R.Javtokas. – Aišku, ne kiekvieną dieną ir Šaras pasitaiko kaip treneris. Tiek metų nebuvo – turėjo kada nors paeiti ta korta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius