-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 12

„Rytas“ sezoną baigs be prezidento ir be Antano Guogos partnerių pinigų

Vilniaus „Rytas“ priverstas perskaičiuoti biudžetą, kai klubo prezidento pareigas ėjusio Antano Guogos atvesti rėmėjai neįvykdė įsipareigojimų.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus „Rytą“ savaitgalį pažadino netikras aliarmas.

Kažkas teigė oro uoste išvydęs į D.J.Seeley panašų žmogų ir iškėlė klausimą, kad vienas svarbiausių komandos žaidėjų palieka Lietuvą prieš sekmadienio LKL rungtynes Kaune su „Žalgiriu“ ir kitą savaitę prasidėsiančias atkrintamąsias kovas.

Susisiekę su D.J.Seeley „Ryto“ atstovai nusiramino, įsitikinę, kad 29 metų gynėjas ilsisi savo būste Vilniuje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./DJ Seeley
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./DJ Seeley

Tai buvo viena lengviausiai išsprendžiamų problemų Vilniaus klubui, pastaraisiais mėnesiais sprendusiam A.Guogos paliktą rebusą.

Traukiantis bliūkšta pažadai

Jei A.Guoga ir sekmadienį atsisėstų „Žalgirio“ arenoje su Kauno komandos kepurėle, tai mažiau jaudintų Vilniaus klubą.

Po kilusio skandalo, kivirčo su sirgaliais ir staigaus pasitraukimo, A.Guoga vis dar nurodomas klubo prezidentu rytasvilnius.lt svetainėje, bet jo atsistatydinimo pareiškimas guli „Ryto“ ofise.

Anot klubo direktoriaus Juliaus Sarapino, pareiškimas turėtų būti patenkintas per klubo valdybos posėdį, o tada „Rytas“ oficialiai liks be prezidento.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga, Julius Sarapinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga, Julius Sarapinas

„Atsistatydinimo raštas yra atsiųstas, toliau viską darysime pagal įstatus, – sakė J.Sarapinas. – Per dalininkų susirinkimą jis turėtų būti patenkintas.“

Kartu su A.Guoga Vilniaus komandą paliks ir viltys sulaukti žadėtų pinigų.

2017 metų rugpjūtį politikas iškilmingai pristatė naują generalinį Vilniaus klubo rėmėją Japonijos bendrovę „The NEM.io Foundation”, plėtojančią finansų technologijas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„The NEM.io Foundation“ vadovas Wong Lon ir Antanas Guoga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„The NEM.io Foundation“ vadovas Wong Lon ir Antanas Guoga

Buvo skelbta, kad į Europos rinką žengianti įmonė skirs krepšinio klubui per 400 tūkst. eurų paramos per sezoną, bet komandos sąskaitą pasiekė tik dalis pinigų.

15min žiniomis, praėjusį sezoną iš šios sumos klubą pasiekė apie 320 tūkst. eurų. Dalis jų, pagal A.Guogos įsipareigojimus, atiteko ankstesniam klubo savininkui Gedvydui Vainauskui, kuris savo valdymo laikotarpiu, prieš kelerius metus, buvo paskolinęs asmeninių pinigų sumą klubui.

Šį sezoną NEM.io žadėjo 150 tūkst. eurų – dėl mažesnės paramos rėmėjų logotipas persikėlė ant žaidėjų marškinėlių nugaros. Dar 210 tūkst. eurų A.Guoga buvo pažadėjęs pervesti per „Lympo“ – trenerių ir sporto specialistų internetinę sistemą. Viso 360 tūkst. eurų suma pakibo ore.

„Šiais metais iš atvestų rėmėjų buvo nevykdomų įsipareigojimų, – paklaustas, ar A.Guoga vykdė pažadus, sakė J.Sarapinas. – Biudžete liko ženkli spraga.

Sezono pradžioje buvo planuojama vienaip, o dabar padėtis kitokia, nes planuotų įplaukų nebuvo. Iš savo pusės reklaminius įsipareigojimus vykdėme, bet už tai nieko negavome.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga

Balandžio pradžioje Vilniaus klubo vadovai bandė priminti A.Guogai įsipareigojimus, bet viskas baigėsi jo pasirodymu Kauno arenoje su žalgiriečių kepurėle ir iškart sekusiu atsisveikinimu.

Gaisrą užgesino savivaldybės injekcija

J.Sarapino teigimu, finansinė padėtis stabilizavosi, kai didžiausia klubo rėmėja – Vilniaus savivaldybė anksčiau pervedė numatytą paramą – iš viso per metus sostinės politikai yra patvirtinę „Rytui“ 1,2 mln. eurų skyrimą.

„Dabar viskas stabilizavosi. Galbūt buvo bandoma eskaluoti problemas prieš atkrintamąsias varžybas, bet klube viskas stabilu – nuolat kalbamės su žaidėjais, treneriais ir darbuotojais. Jei kyla bėdų – jas sprendžiame“, – tvirtino J.Sarapinas.

Vilniaus klubo biudžetas turėtų likti toks pats, kaip planuota sezono pradžioje – apie 4,4 mln. eurų.

J.Sarapinas tikino, kad užglaistyta priešprieša ir su dalimi klubo sirgalių iš taip vadinamos „B tribūnos“ – jie buvo palikę areną prieš LKL rungtynes, susiginčiję su ūkvedžiu aistruoliai pareikalavo jo atleidimo iš darbo.

„Tai buvo nesusikalbėjimas. Susisėdome, pasikalbėjome vyriškai ir šiuo metu viskas yra tvarkoje“, – sakė „Ryto“ direktorius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Kas taps naujuoju „Ryto“ prezidentu – dar neaišku.

„Kol kas sprendimų nėra. Norėtume pasikviesti žmogų, kuris tvirtai atstovautų klubui ir Vilniaus krepšinui bendrai. Tačiau kol kas sprendimų nėra, – sakė J.Sarapinas. – Veikiausiai sezoną baigsime be prezidento.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius