Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

„Ryto“ bėdą įvardijęs Dainius Adomaitis pasigedo kraujo ir išmuštų dantų

Pergalingai pasaulio čempionato atrankos langą su Lietuvos rinktine baigęs Dainius Adomaitis sugrįžęs į Vilniaus „Rytą“ namuose sugėrė skaudų antausį nuo Panevėžio „Lietkabelio“ 83:94. Treneriui beliko atsiprašyti.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pirmiausia reikia atsiprašyti sirgalių už tą vaizdą, kurį matė šiandien rungtynėse. Tai yra nepateisinama. Nė vieno dalyko, kuriuos akcentavome kaip pagrindinius, nepadarėme. Negana to, visos rizikos, kurias prisiėmėme, nepasiteisino – varžovai mus nubaudė tritaškiais ir kitais dalykais“, – po rungtynių kalbėjo D.Adomaitis.

Paprašytas įvardyti pagrindinę dabartinio „Ryto“ problemą, treneris ilgai nesvarstė: „Mūsų aukštieji žaidėjai negali pastatyti gerų užtvarų. Tai yra didžiausia problema. Tai kartojasi ne pirmą kartą. E.Kairys dar turi sveikatos problemų, tai ir rotacija sumažėjo.“

Dėl neveikiančios priekinės linijos D.Adomaičiui rungtynėse su „Lietkabeliu“ teko į aikštę leisti ir 17-metį Mareką Blaževičių.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Rytas“ - „Lietkabelis“ [2018-12-05]

Treneris atskleidė, kad E.Kairys turi problemų su petimi, bet tikslesnė diagnozė bus po apsilankymo pas medikus.

Nuo rungtynių pradžios „Rytą“ iš vėžių išmušė trys Vaido Kariniausko tritaškiai. D.Adomaitis pripažino, kad tai buvo prisiimta rizika, kuri nepasiteisino.

„Jie pelnė penkis taškus iš eilės ir sugrįžo. Jie 20 taškų pelnė antru šansu, o mes kartais net pastangų neįdėdavome. Net kontakto nebuvo. Ar matėte bent vieną „Lietkabelio“ žaidėją, kad jis ant žemės gulėtų, kai mes atsitveriame? Ar kad kraujas bėgtų iš nosies? Ar kad danties netektų? Ar matėte? Prieš rungtynes kalbėjome, kad tai bus pagrindinis dalykas. O jie po antrų šansų pelnė 20 taškų. Tai yra milžiniškas skirtumas. Negali laimėti tokių rungtynių. Dar pridėk jų greitą puolimą ir klaidas ir apie kokį krepšinį mes kalbame? Čia yra mano problema. Nerandu teisingų žodžių“, – niršo kovos iš savo auklėtinių pasigedęs D.Adomaitis.

Treneris pyko ir ant Dominique Suttono, kuris pelnė tik 5 taškus: „Manęs netenkina jo žaidimas. Nežinau, kas jo galvoje yra. Kalbamės su juo individualiai. Jis turi savo reikalų už aikštelės.“

D.Adomaitis neigė, kad įtakos komandos žaidimui galėjo turėti jo pertrauka su Lietuvos rinktine: „Ne. Visos treniruotės buvo labai geros. Nebuvo jokių ženklų, kad rungtynėse gali taip išeiti.“

Jau nuo rungtynių pradžios žaidimu nepatenkintas D.Adomaitis paleido ir ne visai jam įprastą keiksmų tiradą minutės pertraukėlės metu.

Paklaustas, ar pasigedo auklėtinių nusiteikimo, D.Adomaitis pratrūko: „Baikite jūs su tuo nusiteikimu. Kaip gali sporte būti žaidžiama nenusiteikus? Netikiu.“

Vyriausiasis „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pasidžiaugė pergale, kuri jam, kaip jaunam treneriui, yra ypač svarbi, nes jis itin gerbia LKL grandus tiek „Rytą“, tiek Kauno „Žalgirį“.

„Didelė pergalė mums. Ypač po labai blogo pralaimėjimo „Neptūnui“. Šiandien žaidėme labai solidžiai gynyboje, ypač pirmoje dalyje. Mes padarėme kelis prastus sprendimus trečiajame kėlinyje, ypač kai „Rytas“ pradėjo spausti zona. Vis dėlto mes nusipelnėme laimėti. Faktas, kad atkovojome 17 kamuolių puldami, rodo, jog labai norėjome čia laimėti“, – sakė serbas.

– Ši pergalė ypatinga ir dėl J.Vainausko?

– Aš Lietuvoje esu naujas. Nežinau istorijos. Gerbiu „Rytą“ ir „Žalgirį“, kurie labai gerbiami ir Serbijoje. Man didelis dalykas nugalėti „Rytą“ sostinėje. Tai nėra įprasta.

– Kodėl J.Wilsonas žaidė tik 9 minutes?

– Mes jį pamatėme tik rūbinėje prieš rungtynes. Kiti vaikinai žaidė gerai, todėl Jamaras rungtyniavo mažiau.

– Ar pamatėme tikrąjį „Lietkabelio“ veidą?

– (Šypteli). Tikiuosi. Jeigu matėme rungtynes prieš „Neptūną“, buvo visiškai kitaip. Esame visai nauja komanda, kuriai reikia laiko, nes turime daug naujokų. Reikia laiko, jog jie visi susižaistų. Neskaitant nesėkmės prieš „Neptūną“, rezultatai buvo neblogi.

– Ko tikitės iš naujokų Ž.Dimeco ir M.Čakarevičiaus?

– Mes juos pasirinkome ne dėl asmeninės statistikos. Žinau, kad jie supranta krepšinį ir pasiruošę žaisti dėl komandos rezultatų, o ne asmeninių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius