Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 27

„Žalgirį“ nukovęs „Ryto“ kapitonas: „Vienos solidžiausių rungtynių šiame sezone“

Vilniaus „Rytas“ vėl suteikė savo sirgaliams vilties. Antrą kartą Kauno „Žalgirį“ šiame sezone patiesę vilniečiai išsaugojo viltis laimėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną ir bent šiek tiek atsikratė to kartėlio, likusio po nesėkmių Karaliaus Mindaugo taurės ir FIBA Čempionų lygos kovose.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Lietuviškojo derbio atmosfera šį kartą nepriminė tos, kokia ji buvo sausį, kai sostinės arenoje susigrūdo daugiau nei 9 tūkst. aistruolių.

„Ryto“ kritusi forma pirmose rungtynėse po sezono tarptautinėje arenoje pabaigos į „Avia Solutions Group“ arenos tribūnas pritraukė tik vos daugiau nei 4 tūkst. sirgalių, bet jie vaizdu, kurį išvydo ant parketo, liko patenkinti.

Tarsi tylesnių tribūnų užliūliuoti vilniečiai lėtai įsibėgėjo ir po kelių „Žalgirio“ tritaškių pirmajame kėlinyje atsiliko 9:15, bet netrukus užgniaužė ir kauniečių metikus, ir kitas puolimo opcijas.

Per likusias 14 minučių iki ilgosios pertraukos „Žalgiris“ pelnė vos 16 taškų, o Speedy Smitho tritaškių ir reidų link krepšio, A.Butkevičiaus vagysčių gynyboje ir varžovams galvą baudos aikštelėje apsukusio Ivano Buvos metimų užkurti šeimininkai po fantastiško antrojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą (42:31).

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

„Žalgiris“ buvo atkutęs ir pajutęs kraujo kvapą po ilgosios pertraukos, kai iš skirtumo tarp komandų liko 3 taškai, bet Jarvio Williamso 6 taškų iš eilės vėl užkurtas „Rytas“ šovė į priekį ketvirtajame kėlinyje, susigrąžino dviženklį pranašumą ir užbaigė rungtynes nepalikdamas vietos intrigai.

„Geresnio klubo / Nei Vilniaus „Rytas“ / Aš nemačiau, nemačiau, nemačiau-čiau-čiau“, – aidėjo ASG arenos tribūnos paskutinėmis rungtynių akimirkomis, kai nugalėtojas jau buvo aiškus, o tribūnose, regis, sirgalių padaugėjo nuo rungtynių pradžios, kai į akis krito tuščios vietos ASG arenoje.

Tai jau antroji „Ryto“ pergalė prieš „Žalgirį“ šiame sezone. Lapkritį Kaune dominavę vilniečiai nugalėjo amžinus priešininkus 84:75, o sausį „Žalgiris“ pasiekė revanšą Vilniuje – 72:67. Šį kartą švieslentė po 40 minučių kovos rodė skaičius 87:74.

„Labai solidžios mūsų rungtynės, vienos solidžiausių šiame sezone, – po pergalės džiaugėsi vilniečių kapitonas Arnas Butkevičius. – Pavyko išlaikyti koncentraciją didžiąją rungtynių dalį. Galbūt trečiojo kėlinio pirmos penkios minutės buvo sunkesnės, bet sugebėjome nepasimesti, grįžti prie savo žaidimo, kurį demonstravome.

Kontroliavome rungtynių tempą, momentais sugebėjome sužaisti greičiau, protingai valdyti tą persvarą. Labiausiai turbūt ir džiugina, kad sugebėjome be didelių bangavimų išgyventi šias rungtynes.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

Antrą kartą nugalėję „Žalgirį“ (22-2) vilniečiai (21-3) jau tik viena pergale atsilieka nuo šalies čempionų LKL turnyrinėje lentelėje. Be to, „Rytas“ dabar turi tarpusavio rungtynių pranašumą prieš amžiną priešininką, tad iki reguliariojo sezono finišo likus šešiems turams, išsaugo realų šansų pakovoti dėl pirmosios vietos.

„Aišku, svarbu, norisi, – apie galimybę prieš atkrintamąsias būti pirmiems sakė A.Butkevičius. – Bet einame į kiekvienas rungtynes laimėti, eiti ir kiekvieną pergalę pasiimti. Gali mums taip ir nesusiklostyti, net jei ir viską laimėsime. Svarbiausia, ką norėtųsi išlaikyti, tai stabilumą, protingą žaidimą, kas pakelia komandos atmosferą, pasitikėjimą ir nusinešti visa tai į atkrintamąsias, kad ir prieš ką ten žaistume.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas po pralaimėjimo minėjo, kad „Rytas“ šį kartą jautė mažesnį spaudimą nei sausį, kai buvo laikomas favoritu dvikovoje prieš „Žalgirį“, bet galiausiai suklupo.

Tačiau A.Butkevičius nesutiko, kad šįkart kažkas buvo kitaip.

„Nežinau, kodėl turėjo taip būti. Niekas nepasikeitė, šiandien buvome lygiai taip pat motyvuoti, daug protingiau išnaudojome savo progas, daug protingiau laikėmės rungtynių plano, baudėme jų silpnąsias vietas“, – vardijo klaipėdietis.

Niekas nepasikeitė, šiandien buvome lygiai taip pat motyvuoti.

Paklaustas, kas lėmė tokį slogų „Žalgirio“ pasirodymą, „Ryto“ kapitonas paminėjo dėl ligos rungtynes praleidusį Luką Lekavičių, bet netrukus grįžo prie savo komandos, vardindamas tai, ką gerai darė „Rytas“, o ne ko trūko „Žalgiriui“.

„Prieš rungtynes prarado Luką, tai kažkiek jiems atsiliepė. Bet norėčiau pabrėžti mūsų stabilų ir protingą žaidimą, kai mes matydami jų silpnąsias vietas, naudodami agresyvią gynybą išmušėme juos iš gerų pozicijų, neleidome susikurti laisvų metimų, neleidome lengvai įsiveržti į vidurį, ką jie daro gerai ir iš to susikuria daug metimų Tai mūsų nuopelnas dėl gynybos“, – sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius