-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 30

„Ryto“ naujokas žavisi Šarūnu Jasikevičiumi: „Jis buvo puikus įžaidėjas“

Derekas Needhamas, prieš šešerius metus Šiauliuose pradėjęs profesionalo karjerą, sugrįžo į pasikeitusią Lietuvos krepšinio lygą. 28-erių amerikietis jau sužaidė dvejas rungtynes Vilniaus „Ryte“ ir mėgaujasi įžaidėjo vaidmeniu Dainiaus Adomaičio schemose.
Derek Ryan Needham
Derek Ryan Needham / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nedidukas 1,80 m krepšininkas į Vilnių atvyko su šviežia energija pakeisti traumuotą Vilniaus ekipos kapitoną Chrisą Kramerį.

„Rytui“ pasisekė naujo įžaidėjo medžioklėje. „Chimki“ atleido Dee Bostą, kuris pasuko į „Monaco“ ir šis klubas atsisakė D.Needhamo paslaugų. D.Adomaitis atskleidė, kad iškart paskambino „Monaco“ treneriui Sašai Obradovičiui ir pasiteiravo, ar amerikiečiui bus ieškoma nauja komanda.

Taip įžaidėjas pirmą kartą nuo savo karjeros pradžios sugrįžo į Lietuvą.

„Manau, kad per šiuos šešerius metus Lietuvos krepšinio lyga sustiprėjo. Dabar patyrę lietuviai veteranai išsiskirstė po skirtingas komandas ir jas sustiprino. Jie padeda jauniems žaidėjams prisitaikyti prie aukštesnio lygio. Man to reikėjo prieš penkerius metus“, – apie pasikeitusią LKL kalbėjo D.Needhamas.

VIDEO: „Ginčas“: ar reikalingas „Rytui“ buvo toks naujokas ir ką reiškia jo įsigijimas

Juodkalnijos pilietybę turintis amerikietis nepasižymi ypač geru pataikymu iš toli, tačiau rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ pataikė visus penkis tritaškius ir maloniai nustebino sirgalius.

„Kas tai lėmė? Daug treniruočių ir varžovai paliko mane laisvą. Aš pasinaudojau tais metimais. Jie dar manęs nepažinojo, bet, manau, dabar jau jų skautingas bus kitoks“, – šypsojosi D.Needhamas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derek Needham
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derek Needham

Jo kolegos iš laikų Šiaulių ekipoje pabrėžė įžaidėjo darbštumą sporto salėje ir treniruotėse. Naujokas tai pasiryžęs tęsti ir Vilniuje.

Dvejas rungtynes su „Dzūkija“ ir Prienų „Skycop“ jau sužaidęs krepšininkas nekantrauja šeštadienį pasirodyti ant „Siemens“ arenos parketo.

„Abejose rungtynėse nebuvo pilnos sudėties, todėl rungtynės su „Neptūnu“ bus kiek kitokios. Labai nekantrauju žaisti namų arenoje ir prie savų sirgalių“, – spirgėjo naujokas.

Įžaidėjas jau turėjo laiko aptarti jo vaidmenį aikštėje su D.Adomaičiu ir džiaugiasi, kad užduotys buvo konkrečios: „Treneris tikisi mano veržlumo puolime ir energijos gynyboje. Tai viskas, ką įžaidėjas turi daryti. Man tai nebuvo didelis šokas, bet džiaugiuosi, kad pasakė man tai iš karto. Žinau, ką turėsiu daryti.“

D.Needhamas supranta šeštadienio rungtynių svarbą su Klaipėdos ekipa: „Nuo to laiko, kai čia atvykau, žinau, kad kovojame dėl LKL titulo. Todėl mums reikia laimėti šeštadienį ir įsitvirtinti toje antroje vietoje, kuri mums padėtų kovojant vėliau.“

Amerikietis į Kauno „Žalgirį“ žvelgia ne tik kaip į pagrindinį konkurentą kovoje dėl LKL aukso žiedų, bet ir į jų vedlį.

„Žalgirio“ treneris buvo puikus, labai puikus įžaidėjas. Man patinka žiūrėti jo įrašus“, – Šarūno Jasikevičiaus sugebėjimais žavėjosi „Ryto“ gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius