Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 01

„Ryto“ nevilties šauksmas, kurį išprovokavo „Žalgiris“

Finalinei „Siemens“ arenos sirenai užfiksavus antrąją „Žalgirio“ pergalę LKL superfinalo serijoje 85:67, Rokas Stipčevičius stabtelėjo ir maloniai išpildė jaunosios „Ryto“ sirgalės prašymą nusifotografuoti. 33-ejų kroatas nusišypsojo ir papozavo nuotraukai. Bet vos tik paleido mergaitę ir žengė rūbinės link, netrukus R.Stipčevičius paleido kroatiškų keiksmažodžių tiradą. Tai buvo nevilties šauksmas, kurį išprovokavo Kauno „Žalgiris“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prarasta galimybė. Man labai nepatinka kažko gailėtis. Man labai nemalonu eiti miegoti gailintis kažko nepadarius“, – savo emocijas 24sek po rungtynių „Siemens“ arenos rūbinėje paaiškino emocingasis kroatas.

Tai buvo prarasta „Ryto“ galimybė išlyginti superfinalo serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1 ir grąžinti į ją intrigą.

Šeštadienį Kaune „Žalgiriui“ ruošiamas čempioniškas vakarėlis, nors „Rytas“ jį galėjo sugriauti dar ketvirtadienį namuose. Bet tarp savų sienų vilniečiai atrodė kaip svetimi.

Jie dalijo žalgiriečiams kamuolį į rankas. Trimis žingsniais atsiliko nuo greitesnių „Žalgirio“ žaidėjų. Leido varžovams šokinėti jiems per galvas. Tvirtai neįsispyrė į parketą ir neapgynė savo teritorijos.

„Jaučiau, kad mums kažko trūko. Kažko trūko ir man.

Bet „Žalgiris“ buvo geresnis. Nežinau... Manyje buvo daug emocijų ir norėjau tai išrėkti“, – 24sek pasakojo R.Stipčevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius

Vilniaus „Rytas“ pirmosiose finalo serijos rungtynėse į „Žalgirio“ krepšį įmetė 64, antrosiose – 67 taškus. Bet R.Stipčevičius rezervų ieško kitoje aikštės pusėje.

„Padarėme daug individualių klaidų. Taktinių klaidų.

Nenoriu garsiai kalbėti apie mūsų žaidimo planą, bet padarėme kokių 15-20 gynybos klaidų. Kalbu apie gynybą, nes norėdami nugalėti „Žalgirį“ turime labai gerai gintis, – seriją analizavo R.Stipčevičius. – „Neptūną“ nugalėjome gynyba, ne puolimu. Čempionatus laimi gynyba, ne puolimas. Vienerias rungtynes gali laimėti puolant, bet turime sunkiai kautis ir būti susitelkę.

Turime gintis kitokiais veidais. Nes kas norės labiau, tas ir laimės.“

„Rytas“ gali gintis. Jis tą pademonstravo lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su Utenos „Juventus“ ir stebino plienine gynyba pusfinalyje su „Neptūnu“. Per trejas rungtynes vilniečių gynyba Klaipėdos ir Utenos komandas surakino iki 59 taškų vidurkio.

Tačiau finalo serijoje „Ryto“ gynybai trūksta tos agresijos, kuri išgąsdino varžovus iš Lietuvos Rytų ir Vakarų gilumų. Trūksta susikalbėjimo, disciplinos ir tikėjimo, kuriuo „Rytas“ vertė iš sportbačių ambicijų neslėpusius oponentus.

Kita vertus, norint nugalėti „Žalgirį“, reikia ir įmesti. O puolime „Rytui“ trūksta daugiau nei mentalinių ingredientų.

Jeigu reikėtų kažką išskirti, tai Daviesas gynyboje du prieš du žaidžia tiesiog neįtikėtinai. Visi kalba apie jo puolimo charakteristikas, bet gynyboje jis išdarinėja nuostabius dalykus.

DJ Seeley trauma dar labiau išretino „Ryto“ rotaciją, kurioje liko tik septyni stabilios rotacijos žaidėjai.

Ypač „Ryto“ gynėjams trūksta centimetrų, kurie leistų matyti kelius krepšio link per aukštus vyrukus su „Žalgiriu“ apranga.

Kai į aikštę žengia 180 cm ūgio D.Needhamas, priešais jį stoja 18 cm aukštesni ilgų rankų gynėjai, kurie taip užstoja krepšį savo stotu ir galūnėmis, kad paprasčiausiai fiziškai sunku matyti aikštę.

O ką jau kalbėti, kai darbo gynyboje imasi tokie patikimi sargai kaip Marius Grigonis bei Thomasas Walkupas, o jiems į pagalbą ateina Brandonas Daviesas.

VIDEO: „LKL Finalas“: triuškinantis „Žalgiris“, nuogas „Rytas“ ir V.Šeškaus vaišės bei pokštai

LKL finalo serijoje „Ryto“ įžaidėjai Rokas Stipčevičius bei Derekas Needhamas kartu pelnė 13 taškų, pataikė vos 4 metimus iš 27 (14,9 proc.), atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir suklydo 9 kartus.

„Jie daro daug dalykų, – apie žalgiriečių gynybą pasakojo R.Stipčevičius. – Ant mūsų jie visada bando statyti aukštus gynėjus. Stumia mus į kairę ranką.

Jeigu reikėtų kažką išskirti, tai Brandonas Daviesas gynyboje du prieš du žaidžia tiesiog neįtikėtinai. Visi kalba apie jo puolimo charakteristikas, bet gynyboje jis išdarinėja nuostabius dalykus.

Žinau Daviesą nuo laikų, kai jis rungtyniavo Varezėje. Jis pasikeitė ne 100, o 200 proc. Jis neįtikėtinai pasikeitė ir gali dengti 2-3 pozicijų žaidėjus.

Bet mes žinome, kaip juos atakuoti. Tiesiog turime labiau laikytis žaidimo plano.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius

„Jie fiziški, aukšti o mes nevykdome plano. Kai jo laikomės, susikuriame progas. Čia turime būti geresni, – antrino Derekas Needhamas. – Varžovai gali keistis ir dėl to nejaučia diskomforto. Bet vienas prieš vieną turime geriau užbaigti atakas.

Turime būti labiau susitelkę žaidimui gynyboje. Ir turime laikytis plano puolime. Nes mes absoliučiai jo nesilaikome.“

Serijoje atsiliekant 0-2 ir važiuojant į priešo teritoriją, vilčių sugrįžti namo nedaug. Bet jei netikėtų „Ryto“ pergale, R.Stipčevičius net neliptų į vilniečių autobusą.

„Kauno „Žalgiris“ yra ne „Top 8“, o „Top 5-6“ komanda Europoje. Jiems tik šiek tiek pritrūko sėkmės su „Fenerbahče“. „Žalgiris“ buvo labai arti to, kad juos nugalėtų, – priešininkams nusilenkė R.Stipčevičius. – Sakyčiau, žalgiriečiai Vilniuje kontroliavo rungtynes nuo pirmos minutės. Mes keliskart priartėjome kokiais 5-7 taškais, bet matėsi, kad jie gerame ritme. Niekaip negalėjome jo sulaužyti.

Jie neįtikėtinai kontroliavo žaidimą. „Žalgiris“ turi daug puikių žaidėjų ir nuostabų trenerį. Bet tai nereiškia, kad mes pasiduodame.

Važiuojame į Kauną laimėti. Nėra jokių kitų minčių. Jei galvočiau kitaip, aš šeštadienį net nelipčiau į autobusą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius