-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 08

Š.Jasikevičius – apie incidentą su A.Toupane'u, sunkų P.Jankūno startą ir kitokį „Lietuvos rytą“

Šarūnas Jasikevičius įsiutęs atsistojo priešais Axelį Toupane'ą ir kažką emocingai dėstė „Žalgirio“ prancūzui. „Wow!“ – ironiškai šypsojosi „Žalgirio“ naujokas, kai piktas treneris nukulniavo į šalį tęsti savo tiesioginio darbo. A.Toupane'as dar ilgai burbėjo po nosimi, nesuprasdamas, kodėl ant jo taip siuto Šaras. Aiškiau nepasidarė ir po Antano Kavaliausko pastebėjimų. „Siemens“ arenoje buvo daug emocijų ir jas kėlė ne tik sausakimšai užpildytos tribūnos, į kurias susirinko beveik 11 tūkst. žiūrovų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Brandonas Daviesas alkūne žaidimo metu prakirto graikui Loukui Mavrokefalidžiui paakį, nors pats atsidūrė ant žemės.

Amerikietis buvo pasirengęs iškaršti „Lietuvos ryto“ naujokui kailį ir kumščiais, kai šalia sekretoriato kilo susistumdymas.

Imtynių veiksmus priminė ir Vasilije Micičiaus dvikova dėl kamuolio su australu Benu Madgenu. Serbas net po švilpuko nebuvo linkęs užleisti sviedinio varžovui, tad šį su visu kamuoliu lyg per graikų-romėnų imtynes nusinešė ant parketo.

Emocijos nerimo ir prie „Žalgirio“ atsarginių suolo, kur nepatenkintas Šarūnas Jasikevičius griežtai auklėjo visus žalgiriečius nepriklausomai nuo jų statuso.

Kliuvo ne tik legionieriams, kurie sezono pradžioje sulaukia daugiausiai pastabų, bet net ir Pauliui Jankūnui.

Kai svarbiu metu „Žalgiris“ aikštės viduryje prarado kamuolį ir leido „Lietuvos rytui“ kvėpuoti 66:63, Šaras įsiutęs pasitiko ilgametį žalgirietį grįžtantį ant suolo.

Ilgai „Lietuvos rytą“ gaudę Lietuvos čempionai paskutinę minutę turėjo 5 taškų persvarą, bet per tris sekundes prarado du kamuolius lygioje vietoje ir vos neprisvilo vilniečių teritorijoje (66:65).

Iš tų emocijų Šaras net pamiršo, kad nebeturi minutės pertraukėlių, tad jei ne ją staigiai atšaukęs Darius Maskoliūnas, „Žalgiris“ galėjo būti nubaustas technine pražanga, pats pasinaikinęs tą minimalų pranašumą ir dar gavęs atgal „Lietuvos ryto“ išpuolį.

Bet po nervų karo Šarūnas Jasikevičius paliko „Siemens“ areną su pergale kišenėje 70:67.

„Galbūt išmušė iš vėžių gana greitas 5 sekundžių švilpukas. Bus įdomu peržiūrėti video.

Kai kurie dalykai išmuša iš vėžių, bet yra dalykai, kurių negalime leisti. Turint tris taškus ir dvi baudas, Krameris nueina ir įmeta iš po krepšio per tris sekundes. Tai blogiausia, kas gali atsitikti.

Kai svarbiu metu „Žalgiris“ aikštės viduryje prarado kamuolį ir leido „Lietuvos rytui“ kvėpuoti 66:63, Šaras įsiutęs pasitiko ilgametį žalgirietį grįžtantį ant suolo.

Tas modernus krepšinis dabar toks detalizuotas, kad kiekvienas momentas yra labai svarbus. Kiekvieno jo neišgausi, bet stengtis reikia“.

Š.Jasikevičius juokavo, kad ir „Siemens“ arenos sekretoriatui dar ankstyvas sezono metas – kai atšaukė minutės pertraukėlę, jis vis tiek vienu metu ją davė žalgiriečiams.

Treneris šypsojosi – mano, kad techninės pražangos už tą paskutinį epizodą, kurį pastebėjo ir „Lietuvos rytas“, nenusipelnė.

„Pergalė buvo labai sunki. Kitokios kovos ir nesitikėjome. Žaidimas, manau, abiem komandoms buvo kažkiek logiškas. Ir jie daug ko neišpildė, ką vėliau išpildys. Ir mes neišpildėme daug situacijų. Jautėme, kad turime pranašumą, susikūrėme tą pranašumą, bet užbaigimo fazė yra labai prasta. Tai didžiulis procesas, maratonas, stengsimės, kad nauji žaidėjai jį suprastų. Džiugina darbas, o šiandien reikia pasidžiaugti gražia pergale“, – rungtynes apibendrino Š.Jasikevičius.

– Turėjo džiuginti ir Kevino Pangoso (19 tšk.) vadovavimas komandai?

– Man jis atrodo gerokai ramesnis. Atvirai, nelabai turiu kitų variantų. Vasilije žaidė beveik be nugaros. Vakar nesitreniravo. Ėjo ir stengėsi, kiek galėjo, padėti komandai. Manau, padėjo.

Dee iškrito. Kas, aišku, labai jaudina. Žiūrėsime, kas bus po testų. Kažkiek baisoka.

Vyrai kovoja, stengiasi, bet žinote, tas Eurolygos komandos lygis skiriasi. Atėję iš žemesnių lygų jie talentingi, bet ne talentas dabar svarbiausia komandiniame žaidime. Tai susitelkimas, atsidavimas ir detalių išpildymas. Taip stengiantis, jie turėtų eiti į priekį.

– Su A.Toupane'u turėjote karštą pokalbį ant suolo. Kas ten nutiko?

– Yra visokių dalykų. Manau, kad Axelis ir kiti žaidėjai paprasčiausiai nežino, kiek jie geri. Tai labai dažnai būna jaunam žaidėjui. Jie nesupranta, kokios jų stiprybės.

Jeigu Axelis žaidžia 60 proc. greičio, tai mano darbas įtikinti jį, kad jis tikrai yra privilegijuotas, turi privilegijų savo atletiškume. Žmogus, kuris toks atletiškas, turi tą naudoti. Nematau kito kelio. Neprašome Milaknio dėlioti iš viršaus.

Manau, kad Axelis ir kiti žaidėjai paprasčiausiai nežino, kiek jie geri.

Tai yra procesas ir jis ilgas. Aš tik tikiuosi, kad jie supranta, kokios jų stiprybės ir reikia dirbti.

– Pauliui Jankūnui sezono startas sunkus?

– Nereikia meluoti. Vyresniems žaidėjams, kurie praleidžia visą vasarą, visada reikia daugiau laiko. Jam ir Antanui, manau, reikės daugiau laiko. Tai logiška.

Visada rekomenduočiau vyresniems žaisti rinktinėje. Kažkiek poilsio gauna, krūvius reguliuoja, bet jei sustoji daugiau laiko, tai viskas logiška. Mes tą suprantame, juk patys visi dirbame aikštėje tik nuo rugpjūčio 28 d.

– Kuo šį sezoną pasikeitęs „Lietuvos rytas“?

– Galvoju, Carteris sužaidė labai geras rungtynes. Nelabai kažkuo gal nustebino, bet labai blogai, kad pralaimėjome kamuolius. Pagal protokolą buvo pirmoje pusėje jų 15 taškų po antrų šansų. Galvojau, kad tai yra mūsų stiprybė, o išėjo atvirkščiai. Stengėmės išimti iš žaidimo ir Petersoną, keitėmės, gal tai nubaudė mus ant kamuolių. Tas pats Krameris nusiėmė nemažai kamuolių. „Lietuvos rytas“ turi gerą komandą. Su Louko atėjimu bus dar geresni.

– Kiek trukdė, kad neveikė vienoje pusėje laikrodis?

– Kevinas paskutinėje atakoje varėsi kamuolį ir atsisuko pažiūrėti į mūsų krepšį, kiek liko laiko. Manau, kad nebuvo malonu taip žaisti „Lietuvos rytui“ ir mums antroje pusėje. Bet manau, kad pabaigoje tai nesudarė situacijų. Ir „Siemens“ dar labai ankstyvas sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius