Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 15

Š.Jasikevičius: „Jeigu varžovas leis mums mesti 60 tritaškių, tai ir mesime 60“

Kauno „Žalgiriui“ teko paplušėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse prieš „Šiaulius“ – 8-ąją vietą užimančią komandą šalies čempionai įveikė tik 86:80. Vis tik lengvesnės pergalės tikėjęsis Šarūnas Jasikevičius patikino, kad daugelį išsikeltų tikslų įvykdyti pavyko.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Pergalė sunkesnė, nei tikėjomės, – po mačo sakė Šaras. – Su visa pagarba varžovui, bet manau, kad esame geresnė komanda. Daug kas šiandien nesigavo. Dėl teisingumo, reikia pasakyti, kad kai kurie žaidėjai „praėjo šalia“, o kai kurie pasinaudojo savo šansu ir po prastesnio pasirodymo Eurolygoje šiandien žaidė neblogai.

Jautėsi nebloga energija, bet norėtųsi brandesnio žaidimo. Daug iš to, ką norėjome, šiandien pasiekėme – iškovojome pergalę, nenuvarginome žaidėjų prieš dvigubą Eurolygos savaitę.“

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Pergalė sunkesnė nei tikėjomės“

Į priekį tiek visų rungtynių metu, tiek jų pabaigoje „Žalgirį“ tempė KC Riversas, pelnęs 22 taškus. Tiesa, šįsyk jis varžovų gynybą ardė ne tiksliais tritaškiais, kurių pataikė tik 1 iš 7, bet prasiveržimais – amerikietis sumetė 6 dvitaškius iš 7 ir visus 7 baudų metimus.

Nepaisant to, Š.Jasikevičius tikina, kad tai nebuvo speciali KC Riversui numatyta užduotis.

„Iš kiekvieno žaidėjo yra prašoma lygiai tas pats – būti agresyviam. Aš neprašau iš vieno žaidėjo, kad tik veržtųsi, o iš kito – kad tik mestų. Negali prašyti iš žaidėjų tokių dalykų. Manau, kad svarbiausia, jog žaidėjas norėtų būti visapusiškas, kad žaidėjas jo neišstudijuotų – ar jis veržikas, metikas ar centruotojas.

Krepšinyje reikia būti kuo labiau universalesniam ir iš kiekvieno žaidėjo to prašome. Net ir Karolis (Lukošiūnas), kuris yra labai išreikštas metikas, per treniruotes pradėjo žaisti greičiau, pradėjo veržtis. Visą laiką stengiamės, kad mūsų žaidėjai tobulėtų, o man tai yra svarbiausia“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ šiame susitikime pasižymėjo neįprasta statistika – kauniečiai išmetė net 39 tritaškius (pataikė 7) ir tik 34 dvitaškius (pataikė 19). Ar toks buvo žaidybinis planas?

„Nėra plano mesti mažiau ar daugiau tritaškių. Planas yra žaisti agresyvų krepšinį, dalintis kamuoliu, išpildyti detales ir t.t., – tvirtino Šaras. – Jeigu varžovas leidžia išsimesti 40 tritaškių, mesime 40, jeigu leis 60, mesime 60, jeigu Eurolygoje varžovas leis išmesti 10, tai mesime 10. Žaidžia dvi komandos.“

Daugiausiai bėdų jau antrą kartą šiame sezone kauniečiams pridarė Rokas Gustys. „Šiaulių“ vidurio puolėjas pirmajame sezono mače Saulės mieste surinko 14 taškų, o šįsyk „Žalgirį“ baudė pelnydamas jų net 22.

„Su tokia gynyba, kokią naudojome šiandien, labai sunku (pasakyti), kaip jis gali padaryti tokius skaičius prieš mūsų aukštaūgius, – stebėjosi Š.Jasikevičius. – Gal šiai dienai jis yra kažkur geresnis už mūsų kai kuriuos žaidėjus, nes jau antrose rungtynėse mus nubaudžia – nežinau, kodėl mūsų žaidėjai negali padaryti to paties.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius