Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 20

Š.Jasikevičius: „Kai kurie žalgiriečiai šiandien nebūtų verti net už dublerius žaisti“

„Vaizdas tikrai buvo prastas“, – po išvargtos pergalės prieš „Nevėžį“ kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Nusivylęs strategas pasigedo iš savo auklėtinių profesionalaus požiūrio ir vaizdžiai tikino, kad šįvakar dauguma žalgiriečių nebūtų prasimušę net į dublerių sudėtį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ laimėjo 82:79, tačiau rungtynių baigtis tapo aiški tik paskutinėmis sekundėmis.

„Tos pergalės prieš „Panathinaikos“ mums taip reikėjo, kad žaidėjai per daug atsipalaidavo. Tas jautėsi vakar per treniruotę, bet kad bus taip blogai – nesitikėjau“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Labai gerai, kad laimėjome, bet „Žalgirio“ žaidėjai turi suprasti, kad daugumą rungtynių LKL lygoje žais nepraėjus nė 48 valandoms [po Eurolygos rungtynių]. Negalima taip neprofesionaliai žiūrėti į situaciją“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Žalgiris“ - „Nevėžis“ [2019-01-20]

„Aišku, varžovai prie to prisidėjo nuostabiai. Dauguma iš jų sužaidė fantastiškas rungtynes. Visiškai neapsigynėme vienas prieš vieną, nors, atrodo, žinojome jų gynėjų stipriąsias puses“, – sakė treneris.

„Vėliau prasidėjo kosminis krepšinis iš jų pusės, bet mums tai ne pasiteisinimas. Mes vis tiek turime atrodyti kaip „Žalgirio“ lygio krepšininkai, o kai kurie šiandien, būkime sąžiningi, nebūtų praėję net į dublerių sudėtį, nors vardai Europoje jau nemaži“, – sakė jis.

„Koncentracijos, neužsivedimo stoka. Kitaip nepavadinsi“, – dvi „dovanėles“ mačo pabaigoje – nesportinę pražangą ir kamuolio iškumščiavimą – apibūdino treneris.

„Jaunimui tai auksinė galimybė, o kiti negali taip skirtingai atrodyti 48 valandų periode“, – tęsė Š.Jasikevičius, pripažinęs, kad „svylant padams“ stengėsi žaisti su jau patikrintais žaidėjais.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Nevėžis“ [2019-01-20]

Paklaustas, kaip vertina Derricko Waltono (10 tšk., 10 atk. kam., 7 rez. perd.) žaidimą, „Žalgirio“ treneris sakė:

„Manau, žaidė per daug minučių. Pabaigoje trūko veržlumo, bet per 30 minučių nepadaryti klaidos – įžaidėjui geras dalykas. Ypač, kai visa komanda padaro 16 klaidų“.

„Turėjome didelį pranašumą po krepšiu, bet neturėjome kantrybės, stengėmės per daug paprastai apžaisti. Žinoma, jie pataikė fantastinius metimus, bet iki to net nebūtume priėję, jei profesionaliau būtume pažiūrėję į savo darbą“, – sakė jis.

Š.Jasikevičius negalėjo pasakyti, kuriam laikui iš rikiuotės iškrito Nate'as Woltersas.

„Nevėžio“ treneris Darius Dimavičius pasveikino ir „Žalgirį“, ir savo žaidėjus, tačiau suskubo išreikšti nepasitenkinimą FIBA taisyklėmis.

D.Dimavičiui nesuprantama tai, kad taisyklės neleido peržiūrėti epizodo, kai likus 30 sek. Chauncey Collinsas užsidirbo pražangą puolime.

Vis dėlto Ch.Collinso, „sugebėjusio vienas prieš vieną apžaisti bet kurį „Žalgirio“ žaidėją“, žaidimu treneris liko patenkintas.

„Gaila, to nepakako“, – atsiduso D.Dimavičius.

Paklaustas, ką pakeitė žaidime, kad stojus jam prie komandos vairo „Nevėžio“ žaidimas pagerėjo, D.Dimavičius atsakė:

„Nesiekit tų pergalių su manimi. Tos pergalės atėjo, kai žaidėjai pradėjo žaisti savo žaidimą, pradėjo žaisti laisviau. Aš tik leidau daugiau improvizuoti, mažiau statyti į kažkokius rėmus“.

VIDEO: „Atsarginiai“: nesuvokiamas J.Hardeno rezultatyvumas, L.Dončičiaus semestras ir žvaigždės NBA2k turnyre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius