Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 21

S.Kulvietis: apie pasiruošimą sezonui, V.Šeškaus žaidimo schemas ir pirmąsias rungtynes

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda baigė penkias savaites trukusį pasiruošimą 2018–2019 metų sezonui ir sekmadienį stos į pirmąją dvikovą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“).
Saulius Kulvietis
Saulius Kulvietis / nuotr. Karolio Kavolėlio

Pasirengimo cikle vienas pastebimiausių žaidėjų buvo Saulius Kulvietis, rinkęs po kiek daugiau nei 10 taškų per susitikimą. Sunkusis krašto puolėjas po sezono pertraukos sugrįžo į pajėgiausios šalies lygos kovas ir taip sutapo, jog pirmajame sezono mače kausis prieš buvusią komandą – Prienų „Skycop“.

Interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei S.Kulvietis pasakojo apie „Lietkabelio“ pasiruošimą, atmosferą rūbinėje, pirmųjų rungtynių specifiką ir taip reikalingą sirgalių palaikymą pirmajame sezono susitikime „Cido“ arenoje, kuris prieš Alytaus „Dzūkiją“ vyks rugsėjo 26-ąją.

– Kaip sekėsi ruoštis sezonui?

– Manau, kad neblogai sekėsi. Rezultatai nebuvo patys geriausi, bet darėme tai, ką norėjome. Ruošiamės pagal planą ir viskas neblogai pavyko. Žiūrėsime, kaip iš tiesų sekėsi, kai sezonas prasidės. Išbalansavo šiek tiek, kad nebuvo visų žaidėjų – Franas patyrė traumą, Jamaras buvo išvykęs į Suomijos rinktinę. Vis dėlto, manau, kad viskas neblogai.

– Ar forma gerėjo sulig kiekvienu maču?

– Pastaruoju metu tikrai gerėjo – Raimundo Sargūno taurėje progresas buvo matomas, geresnių epizodų atsirado daugiau. Galbūt forma dar nėra tokia, kokios mes norime, bet viskas krypsta į gerą ir forma tikrai gerės.

– Kaip jums pačiam sekasi ieškoti vietos komandoje?

– Po truputį atrandu vietą. Stengiuosi daryti viską, kaip treneris nori. Nuo trenerio priklauso, kiek jis nori išnaudoti žaidėją. Manau, kad po truputį vis labiau randu savo vietą. Iš pradžių buvo sunkiau, bet dabar viskas gerėja.

– Kaip atmosfera rūbinėje?

– Gera atmosfera, neblogi vyrukai susirinkę. Po truputį „susiklijuosime“. Manau, kad tapsime draugiška komanda, nes visi susirinkę siekti vieno tikslo, nėra jokių savanaudžių. Visi normalūs, bendraujantys ir būsime darnus kolektyvas.

Po truputį „susiklijuosime“. Manau, kad tapsime draugiška komanda, nes visi susirinkę siekti vieno tikslo, nėra jokių savanaudžių

– Kaip manote, kas bus „Lietkabelio“ stiprybė šiame sezone?

– Kova iki paskutinių sekundžių. Būsime kovotojų komanda. Gali kažkas nesisekti, bet visada kovosime iki pabaigos. Tai labai svarbu ir prieš žmones, kurie mus palaiko. Tai ir bus mūsų stiprybė – kova.

– Kaip manote, ką dar labiausiai reikėtų patobulinti žaidime?

– Gynyboje dar trūksta susikalbėjimo. Neįgyvendiname to, ko treneris pageidauja. Norime gero, bet iš to didelio noro būna daug nesusikalbėjimo ir klaidų. Gynyba gerėja, bet norėtųsi, kad greičiau tas procesas vyktų.

– Sekmadienį jums pirmas mačas po sugrįžimo į LKL ir iš karto prieš buvusią komandą. Jums tai bus svarbi dvikova?

– Visada maloniau žaisti prieš buvusią komandą nei šiaip prieš bet kokią ekipą. Malonu žmones pamatyti, trenerį Šeškų. Šiaip prisiminimai iš Prienų geri. Neblogai mums sekėsi tą sezoną, tik traumos sugadino viską. Smagu grįžti ir bus įdomios rungtynės.

– Kuo pirmos sezono rungtynės yra specifinės?

– Jos būna labai nervingos. Komandos pradeda sezoną nervingai, į krepšį net būna sunku pataikyti. Visi nori kaip įmanoma geriau pasirodyti ir laimėti, jog duoti gerą toną visam sezonui. Būna didelis nervingumas. Tas susitikimas dažniausiai būna labai negražus.

Komandos pradeda sezoną nervingai, į krepšį net būna sunku pataikyti

– Ką galite pasakyti apie „Skycop“ ekipą?

– Turi daug patyrusių žaidėjų, todėl stengsis nugalėti ne energija, o krepšinio supratimu ir patirtimi. Vėl remsis tritaškiais. Naujovė tokia, kad anksčiau Prienų komanda remdavosi 8–9 žaidėjais, o dabar turi 10 lygiaverčių krepšininkų. Nemanau, kad bus daug naujo – Šeškus turi savo schemą ir ją naudos. Taip jis žaidžia daug metų, bet vis tiek nėra paprasta nugalėti Prienų komandą.

– Trečiadienį „Lietkabelis“ žais pirmą namų mačą. Kiek svarbus bus sirgalių palaikymas?

– Sirgalių palaikymas labai svarbus visada, o pirmosiose rungtynėse – ypatingai. Būna nervingas ne tik pirmas sezono susitikimas, bet ir pirmas mačas namuose, nes norisi prieš savo sirgalius gerai pasirodyti. Manau, kad tai labai svarbu. Norėtųsi, kad būtų nemažai sirgalių ir jau nuo pirmųjų rungtynių parodytume varžovams, kad Panevėžyje nėra lengva žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius