-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 07

Šaras apie kilusią paniką ir spurtą: „Rytas“ mus baudė už kiekvieną klaidą

Pirmojo LKL sezono grandų mūšis Kauno „Žalgiriui“ tikrai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Šarūnas Jasikevičius nervingai straksėjo prie aikštės ir sulaukė ne vieno teisėjų įspėjimo, tačiau po spurto 22:0 kauniečiai „Siemens“ arenoje šventė pergalę 76:69. Po rungtynių Šaras teigė, kad tai logiškas rezultatas šiai sezono stadijai.
Šarūnas Jasikevičius
LKL grandų dvikova : „Rytas“ - „Žalgiris“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Malonu išlošti tokias rungtynes. Jos buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Reikia iš naujo pajusti šią atmosferą ir naujokams prie jos prisitaikyti. Abi komandos yra toli nuo savo geriausios formos, bet greitai ją pasieks. Smagus taškas ir eisime toliau“, – ramiai po rungtynių mintis dėstė Š.Jasikevičius.

Trečiajame kėlinyje tritaškių salvę paleidęs Vilniaus „Rytas“ buvo įgijęs net dviženklį pranašumą, bet Kauno „Žalgiris“ sustygavo žaidimą ir nužingsniavo į pergalę su 22:0 spurtu.

– Kas pasikeitė, kad pavyko surengti tą pergalingą spurtą?

– Klaidų pavyko nedaryti. Jeigu mes trečiame kėlinyje galime 21 tašką prasileisti, tai pasirodo, kad mes dar nesuprantame detalių. Ir tai kainuoja. Reikia suprasti, kur mes rizikuojame. Iki to momento „Rytas“ baudė kiekvieną mūsų klaidą. Kur tik mes nesuspėdavome, buvo tritaškis. DJ Seeley sužaidė fantastiškai, Bendžiaus tritaškis sukėlė mūsų paniką gynyboje. Daug išvadų iš šių rungtynių nedaryčiau.

– Tai buvo paskutinė treniruotė prieš Eurolygą. Ar jaučiatės pasirengę?

– Visada yra lygiai tas pats. Reikia charakterio ištraukti tokias rungtynes. Už tas klaidas geresni varžovai dar labiau nubaus. Kad ateitų viskas, tai reikia daug laiko. Šiandien parodėme charakterį. Manau, kad šį sezoną surinkome puikius vyrus. Reikia dar praeiti kartu ir gerus, ir blogus dalykus.

– Pats straksėjote po chaotiško žaidimo atkarpų. Norėjote bėgti pataisyti?

– Jeigu įžaidėjai įveda į žaidimą, tai gerai, o jei ne, tai ne tik nepataikėme, bet ir gavome taškų greitame puolime. Tai disciplina ir komandos valdymas. Tai ant mano ir įžaidėjų pečių. Tai logiška šiam sezono metui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Kaip sekasi Leo Westermannui įeiti į žaidimą?

– Kai pasirašėme, žinojome, ką pasirašome. Jis žino situaciją, bet visgi jis ilgai nežaidęs. Nors įsitikinu, kad tai mums tinkamas žaidėjas. Reikia laukti. Jo darbštumas yra aukščiausio lygio.

– Ar galima už tą spurtą padėkoti Mariui Grigoniui?

– Ne tik jam. Bet jis yra tikras žalgirietis. Jis jaučia tą dvasią. Gal jums užkliūna pataikymo procentas ar nedaug pelnomų taškų, bet iš jo ir Thomo (Walkupo) nuo pat rungtynių pradžios jautėsi juodas darbas, kuris galbūt atsipirko per paskutines penkias minutes.

– Antrame kėlinyje reiškėte priekaištus teisėjams. Turite ką pasakyti apie jų darbą?

– Dabar visi turi priekaištų, nes nieko nekainuoja. Tai aš susilaikysiu.

VIDEO: „Atsarginių“ sugrįžimas: LeBronas Los Andžele, favoritai ir kitokia J.Valančiūno sutartis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius