Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 22

Šaras po pergalės – apie naujoką kosmose, P.Jankūno formą ir žvėrį T.Walkupą

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po gana sunkios pergalės 88:76 prieš Alytaus „Dzūkiją“ pažėrė ne kritikos, o pagyrų savo auklėtiniams.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Įtemptose rungtynėse kauniečiai pergalę užsitikrino tik paskutinėmis minutėmis. Nuo galimo antro pralaimėjimo iš eilės „Žalgirį“ išgelbėjo Leo Westermannas, pelnęs 8 taškus rungtynių pabaigoje.

„Tai buvo daugiau ar mažiau tokios rungtynės, kokių ir tikėjomės. „Dzūkija“ žaidžia labai gerą, brandų, kontaktinį krepšinį. Jie šį sezoną turi tris pralaimėjimus, kurie visi galėjo būti paversti pergalėmis. Mums ryškiai pritrūko šviežumo mūsų mąstyme. Manau, kad žaidėjams buvo sunkiau po dvigubos savaitės Eurolygoje. Labai gaila, kad kartojame klaidas, kurias matome Eurolygos rungtynių video analizėse. Šiuo žingsniu dar nesugebėjome paeiti į priekį, bet reikia pripažinti, kad „Dzūkija“ kiekvieną iš tų klaidų pavertė taškais. Jie baudė už kiekvieną nesusikalbėjimą ir psichologinę klaidą. Dėl to ir turėjome tokias komplikuotas rungtynes“, – mačą apibūdino Šaras.

Nors buvo skelbta, kad rungtynėms jau bus registruotas naujokas Derrickas Waltonas, jis liko ant atsarginių suolo.

„Jam dar tikrai sunku. Jis vakar treniravosi dalį treniruotės ir šiandien ryte toks vaizdas buvo, kad geriau atrodė, bet atėjęs į rungtynes pasijuto nelabai gerai. Sakė, kad dar jaučiasi kaip kosmose. Tai yra gana logiška šeštadienį iš Amerikos atskridusiam žmogui“, – apie iš už Atlanto atvykusį įžaidėją kalbėjo treneris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Žalgiris“ - „Dzūkija“ [2018-10-22]

Komandos kapitonas Paulius Jankūnas vis dar ieško savo formos ir pataikė tik 2/8 metimų iš žaidimo.

Š.Jasikevičius dėl to visai nesijaudina ir pažadėjo, kad jau labai greitai veterano žaidimas pagerės: „Andrea Trinchieri stebėjo mūsų pasirengimą prieš sezoną ir sakė, kad Jankūnas nuo vasario žais. Kai aš buvau senas žaidėjas, man irgi visi sakydavo – nuo vasario, Šarai. Tai Paulius žais anksčiau, bet problema metimų ne tai, kad jis nepataiko, gerai, kad mes juos susikuriame. Tai buvo didžiulė mūsų sistemos dalis. Manau, kad Paulius yra absoliučiame šoke, kad jis gauna tuos lengvus metimus įmesti. Tai laiko klausimas. Kad tik susikurtume.“

Kauno „Žalgirio“ treneris negailėjo pagyrų ir Thomui Walkupui. Legionierius pelnė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, bet Šaras nerimauja, kad neskiriama pakankamai dėmesio jo gynybai.

„Kodėl niekas apie tai nerašo? Thomas Walkupas per pastarąsias ketverias rungtynes iš žaidimo išėmė savo tiesioginius konkurentus. Šiandien jis žiauriai gerai dirbo su Kendricku Brownu, paėmė 8 kamuolius, pataikė tritaškius. Man smagu, nes jis duoda begalinės energijos. Ta energija kiekvieną dieną tokia pati. Ir aš nešneku apie rungtynes. Žvėris tikrai. Metimai? Man jie nerūpi iš viso. Žmogus labai profesionaliai dirba“, – žavėjosi Šaras.

Jau penktadienį Kauno „Žalgirio“ laukia Eurolygos rungtynės Atėnuose su „Panathinaikos“.

VIDEO: „Ginčas“ dėl meilės „Žalgiriui“: kurie žaidėjai nepateisina Šaro lūkesčių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius