Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 29

Šaro neįtikino verdiktas dėl Žygimanto Skučo: „Man juokingos tos išvados“

Šarūnas Jasikevičius dar keletą sykių peržiūrėjo epizodą, kuris po savaitgalio aptarinėjamas iki šiol. Bet „Žalgirio“ treneris įsitikinęs – net ir po vaizdo pakartojimo bei specialistų išvadų jam aišku, kad Aaroną White'ą sutraumavęs Žygimantas Skučas neturėjo iš balos išlipti sausas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žaidybinė situacija, tačiau blogas teisėjo sprendimas neskirti Ž.Skučui blokavimo pražangos“, – Ž.Skučo griuvimą ant A.White'o kojos įvertino specialistai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Povilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

Tai gerokai švelnesni žodžiai, nei Š.Jasikevičiui išsprūdo iškart po „Žalgirio“ pergalės sekmadienį.

„Kai tai tęsiasi metai iš metų Lietuvos krepšinyje, šiandien niekur nebuvo reaguojama į tai. Pasižiūrėkite Kurtinaičio spaudos konferencijas. Galvojate, Kurtinaičiui labai malonu apie Skučą kalbėti? Jam tikrai nemalonu.

Man malonu? Bet reikia kalbėti, nes jis traumuoja žmogų, – tūžo Šaras. – Jis absoliučiai nesupranta, ką daro! Ir po to varianto buvo dar keturios provokacijos, kurios praslydo teisėjams pro akis.“

Atslūgus emocijoms ir prabėgus kelioms dienoms nuo garsiai nuskambėjusių rungtynių, Š.Jasikevičius nekeitė savo nuomonės.

„Man juokingos tos išvados. Antrąsyk tokios pagarbos Skučui tikrai neduosiu, – sakė Š.Jasikevičius. – Pasakiau, ką pasakiau. Pažiūrėjau visus įrašus. Taip, klaidų ten buvo. Nesakiau, kad teisėjavimas ten buvo kažkoks, bet būtent ta situacija... Žmogus gali kristi vienaip ar kitaip, bet Skučas visąlaik krinta ne ten, kur reikia.

Žmogus gali kristi vienaip ar kitaip, bet Skučas visąlaik krinta ne ten, kur reikia.

Patikėkite manimi. Jei esate žaidę krepšinį, matosi plika akimi.

Nežinau, kaip jums, bet aš tikrai nekeičiu savo nuomonės dėl jo situacijos. Buvo galima viską atlikti visai kitaip.“

LKL analizavo „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ mačą kaip ir kiekvieną kitą susitikimą. Bet, peržiūrėję daug diskusijų sukėlusį epizodą, LKL neįžvelgė tyčinių Ž.Skučo veiksmų.

„Visi žinome, kad Žygimantas Skučas yra kieto žaidimo šalininkas – mums tai nepatinka, nes jis rungtyniauja „ant ribos“, įprastai neperžengdamas oficialių krepšinio taisyklių, – sakė LKL varžybų direktorė Rasa Liuiminienė. – Ir šiose rungtynėse buvo taip pat – buvo keli kieti kontaktai, kuriuos teisėjai užfiksavo. Klausimas tik: ar arbitrai tai teisingai įvertino?

Todėl šiuo atveju nesiruošiame skirti papildomų sankcijų Ž.Skučui.“

Sankcijos buvo skirtos ne žaidėjams – Žygimantui Skučui, Pauliui Jankūnui ar kuriam nors kitam, bet teisėjams – trys arbitrai neteisėjaus artėjančios savaitės rungtynėse.

VIDEO: Emocingas „Ginčas“: kas teisus – Šaras ar Skučas?

Teisėjų darbo analizėje rasta ir daugiau klaidų, kurių buvo ir į „Žalgirio“ pusę.

Kiti LKL klubai irgi sureagavo į teisėjų darbą sekmadienį. 24sek žiniomis, lygoje yra besipiktinančių, kad „Žalgiriui“ nuolaidžiaujama vietiniame fronte.

Po susidūrimo su Ž.Skuču, A.White'as patyrė čiurnos traumą, dėl kurios turėtų praleisti penktadienio susitikimą su Maskvos CSKA.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius – apie Skučo epizodo išvadas ir „Žalgirio“ netektis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius