Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16

Dar vienas smūgis „Žalgirio“ galybei – šalies flagmanas pažemintas Panevėžyje

Kazys Maksvytis virė iš pykčio, bet Kauno „Žalgiris“ atrodė bejėgis. Panevėžio „Lietkabelis“ sutriuškino Lietuvos čempionus net 79:55 (20:16, 28:11, 14:16, 17:12) ir išlygino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijos rezultatą 1-1.
Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"
Kristupas Žemaitis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Daugiau nei 20 taškų persvarą dar iki didžiosios pertraukos įgiję Nenado Čanako auklėtiniai neleido abejoti savo pranašumu. Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ per pirmus du kėlinius kamuolį pametė net 14 sykių (rungtynes galiausiai baigė su 19 klaidų).

Svečiai bandė rodyti energiją sugrįžę iš rūbinės, bet Karolis Lukošiūnas ir K.Maksvytis užsidirbo po techninę, o „Lietkabelis“ toliau dominavo.

Kauniečių snaiperiai metimais iš toli tiesiog laužė lanką – pataikė tik vieną tritaškį iš 17 (5,9 proc.). K.Lukošiūnas rungtynes baigė su minus 11 naudingumo balų (0/3 dvit., 0/2 dvit., 5 praž.).

Vienintelė paguoda „Žalgiriui“, kad serija iki 3 pergalių dabar grįžta į Kauną, o „Lietkabelis“ nepirmauja 2-0. Pirmose rungtynėse, Kaune, panevėžiečiai taip pat turėjo dviženklį pranašumą, bet „Žalgiris“ tada dramatiškai išsigelbėjo susitikimo pabaigoje (71:70).

Per visą LKL istoriją „Žalgiris“ nėra praleidęs nė vieno LKL finalo. Kitame LKL pusfinalyje tarp Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ taip pat lygu 1-1.

Džordže Gagičius žaidė šlubčiodamas ir negailėdamas savęs.
Džordže Gagičius žaidė šlubčiodamas ir negailėdamas savęs.

Įdomu, kad „Žalgiriui“ tai jau trečias pralaimėjimas šio sezono LKL atkrintamosiose (ketvirtfinalio seriją su Klaipėdos „Neptūnu“ kauniečiai laimėjo 3-2). Prieš tai per 28 metų istoriją „Žalgiris“ LKL pusfinaliuose ir ketvirtfinaliuose buvo suklupęs vos 2 sykius ir pasiekęs 118 pergalių.

Nesėkmė 24 taškų skirtumu yra antra didžiausia „Žalgiriui“ per visą LKL istoriją. Tik 2015 m. Vilniaus „Rytas“ buvo laimėjęs 27-iais (66:93).

Istorinei pergalei prieš „Žalgirį“ pirmadienį „Lietkabelį“ įkvėpė ir rekordinis sirgalių palaikymas. 4256 žiūrovai yra daugiausiai šio sezono LKL atkrintamosiose.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Sirgalių šėlsmas Panevėžyje.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Sirgalių šėlsmas Panevėžyje.

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius 21 (4/6 trit.), Džordže Gagičius 15 (5 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 9 (10 atk. kam., 1/8 trit.), Nikola Radičevičius (5 rez. perd.) ir Dovydas Giedraitis – po 8.

„Žalgiris“: Joshas Nebo 16 (5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10, Nielsas Giffey (7 atk. kam.) ir Tai Websteris – po 6, Lukas Lekavičius 5.

Trečiasis serijos mačas vyks ketvirtadienį Kaune, 18:30 val.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2022-05-16]

Ketvirtas kėlinys

40 min. Panevėžys švenčia. „Lietkabelis“ laimi 79:55.

39 min. N.Čanakas į aikštę pirmą kartą leidžia jaunuosius K.Giedraitį, G.Vasiliauskas ir T.Vaičiūnas.

38 min. V.Lipkevičius duria du tritaškius iš eilės ir skirtumas tarp komandų jau 25 (!) taškai (78:53).

35 min. K.Maksvytis jau kelia baltą vėliavą. Nuo suolo pirmą kartą keliamas R.Miniotas, į aikštę leidžiamas ir mažai pirmoje rungtynių pusėję žaidęs P.Jankūnas. Lieka 5 minutės (70:51).

33 min. K.Lukošiūno rungtynės jau baigtos. Nė vieno metimo nepataikęs gynėjas (0/3 dvit., 0/2 trit.) išnaudoja pražangų limitą ir mačą baigia su minus 11 (!) naudingumo balų (64:47).

33 min. Kauniečių taiklumas iš toli – vos 1 tritaškis iš 13... K.Lukošiūnas ir K.Maksvytis baudžiami techninėmis pražangomis.

32 min. „Žalgiris“ dar nenuleidžia rankų (62:47).

Trečias kėlinys

30 min. Dž.Gagičius nepašokęs blokuoja J.Lauverge'o metimą ir „Žalgiris“ per trečiąjį kėlinį savo deficitą sumažina tik dviem taškais (62:43).

27 min. „Lietkabeliui“ šypteli ir sėkmė – N.Radičevičius pataiko tritaškį nuo lentos (58:37).

Rungtynes Panevėžyje šįvakar stebi 4256 sirgaliai – tai šio sezono LKL atkrintamųjų varžybų rekordas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nenadas Čanakas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Nenadas Čanakas

25 min. dar vienas kosminis J.Nebo dėjimas, ore pagavus kamuolį po L.Lekavičiaus perdavimo, bet „Lietkabelis“ neleidžia skirtumui mažėti sėkmingai mesdamas baudų metimus (54:37).

23 min. Įspūdingas J.Nebo dėjimas! Skirtumas mažėja iki 15 taškų ir N.Čanakas nieko nedelsdamas prašo minutės pertraukėlės (50:35).

21 min. Antra rungtynių pusė prasideda keturiais „Žalgirio“ taškais iš eilės, o V.Lipkevičius nepataiko iš po krepšio (48:31).

Antras kėlinys

20 min. Šiurpus vaizdas „Žalgirio“ gerbėjams... L.Lekavičius baudžiamas pražanga puolime ir skausmo perkreiptu veidu griebiasi už rankos. „Lietkabelis“ po 2 kėlinių pirmauja 21 tašku (48:27).

19 min. T.Cavanaugh pataiko tik pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį šiose rungtynėse (45:27).

18 min. Kuri čia komanda žaidžia Eurolygoje?! P.Kalaitzakis ir K.Žemaitis duria po tritaškį ir skirtumas jau 21 taškas (45:24).

16 min. „Žalgiris“ jau yra suklydęs net 12 (!) kartų, o N.Radičevičius ir vėl pataiko. „Lietkabelis“ bėga (37:21).

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio „Lietkabelio“ atsarginių suolo emocijos.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Panevėžio „Lietkabelio“ atsarginių suolo emocijos.

15 min. Dž.Gagičius akivaizdžiai kenčia skausmą, bet deda iš viršaus ir skuba į gynybą sukandęs dantis (35:21).

14 min. D.Giedraitis prideda tritaškį, pasižymi ir N.Radičevičius, o skirtumas tarp komandų – jau 12 taškų (31:19).

14 min. J.Nebo nusisuka, kai K.Lukošiūnas jau siunčia jam perdavimą, kamuolį perėmęs P.Kalaitzakis rūksta į puolimą, o L.Lekavičius baudžiamas nesportine pražanga (26:19).

13 min. L.Lekavičius aplenkia šlubčiojantį Dž.Gagičių ir pelno du taškus su pražanga (24:19).

12 min. Dž.Gagičius grįžta į aikštę, perima kamuolį ir pataiko abu baudos metimus (24:16).

Pirmas kėlinys

10 min. Po K.Maksvyčio minutės pertraukėlės panevėžiečiai dvi minutes nepelno taškų, kol tylą sunkiu tritaškiu per rankas nutraukia D.Giedraitis (20:14). Kitoje pusėje kėlinį dvitaškiu baigia N.Giffey (20:16).

7 min. „Lietkabelio“ kapitonas V.Lipkevičius pelno 5 taškus iš eilės (15:10). „Žalgiris“ stengiasi išnaudoti J.Lauverge'ą, bet toks žaidimo planas stringa, o G.Maldūnas didina šeimininkų persvarą (17:10).

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tai Websteris
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tai Websteris

5 min. T.Websteris klysta du kartus iš eilės, „Lietkabelis“ vėl pirmauja (10:8). Kol kas aikštėje dominuoja abiejų ekipų vidurio puolėjas – Dž.Gagičius ir J.Nebo yra surinkę po 6 taškus. Tiesa, Dž.Gagičius pasiprašo keitimo – serbas iššlubuoja iš aikštės.

3 min. Kitoje pusėje J.Nebo pelno 4 taškus, gynyboje prideda įspūdingą blogą ir „Žalgiris“ sveria rezultatą į savo pusę (4:6).

2 min. Rungtynių pradžioje abi ekipos apsikeičia klaidomis. Pirmuosius taškus pelno Dž.Gagičius (2:0).

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse padėti negalėjo traumuotas Edgaras Ulanovas, tačiau jau žaidė Nielsas Giffey, sugrįžęs iš giminaičio laidotuvių. Jis pakeitė Mareką Blaževičių, kuris nebuvo registruotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius