2009 02 07

Šeštadienio LKL dvikovos

Šeštadienį sužaistos trejos LKL rungtynės.Vilniuje vietos „Sakalai“ nusileido Kėdainių „Nevėžiui“, Kaune „Aisčiai“ tik mačo pabaigoje turėjo pripažinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ persvarą, o Klaipėdoje „Neptūnas“ namie sutriuškino „Kauno Triobet“ komandą.
LKL startas
LKL / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

 

LKL šeštadienio rungtynių rezultatai
 
Kauno „Aisčiai“
86
89
Vilniaus „Lietuvos rytas“
Donatas Moteijūnas 14,
Tomas Rinkevičius 14,
Tautvydas Barštys 12,
Egidijus Dimša 12,
Ernestas Ežerskis 12,
Pranas Skurdauskas 11.
 
Donatas Zavackas 22,
Marijonas Petravičius 22,
Milko Bjelica 16.
 
Vilniaus „Sakalai“
64
86
Kėdainių „Nevėžis“
Vytautas Šarakauskas 16,
Grigorijus Šuhovastovas 11.
Benas Veikalas 18,
Darius Šilinskis 16,
Valdas Dabkus 16,
Aidas Viskontas 12. 
Klaipėdos „Neptūnas“
109
72
Kauno „Triobet“
Marius Kasiulevičius 25 (6/8 trit.),
Martynas Mažeika 21,
Arvydas Eitutavičius 16,
Valdas Vosylius 11,
Deivydas Gailius 11.
Vytenis Jasikevičius 17,
Siim-Sanderis Vene 17.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ tik paskutinę mačo minutę įrodė pranašumą prieš Kauno „Aisčius“. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Kaune vilniečiai pergalę iškovojo 89:86 (25:28, 28:20, 20:27, 16:11).

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antrosios Europos taurės Top-16 etapo rungtynės: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Bilbao „iurbentia“ (2008.02.03)
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Rimas Kurtinaitis mačui neregistravo Artūro Jomanto, o Mindaugas Lukauskis ir Chuckas Eidsonas buvo registruoti, tačiau jiems leista pailsėti. Visgi rungtynėms slystant iš rankų, ketvirtajame kėlinyje C.Eidsonas buvo mestas į aikštę.

Prieš trečio kėlinio pabaigą Ernestas Ežerskis pataikė iš toli, vos prasidėjus ketvirtam kėliniui jis įmetė dvitaškį ir „Aisčiai“ pirmavo 77:73. Dėl penkių asmeninių pražangų „Lietuvos rytas“ tada dar prarado Marijoną Petravičių.

R.Kurtinaitis tuomet į aikštę įleido C.Eidsoną. Tačiau amerikietis negelbėjo – jis prametė du tritaškius, o Egidijus Dimša dvitaškiu padidino savo ekipos pranašumą iki 5 taškų (79:74). C.Eidsonas buvo netaiklus ir nuo baudų metimo linijos, pramesdamas abu metimus.

Po dviejų taiklių Donato Zavacko baudų tritaškį smeigė Giedrius Kurtinaitis ir skirtumas išaugo iki 82:76.

Evaldo Dainys bei Donatas Zavacko pelnė po 4 taškus, taip išvesdami savo komandą į priekį 84:82. Tačiau neilgam. Donatas Motiejūnas pataikė baudą, Tautvydas Barštys smeigė tritaškį ir kauniečiai vėl pirmavo 86:84.

„Lietuvos rytą“ į priekį vėl timptelėjo D.Zavackas – likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes jis smeigė tolimą metimą ir vilniečiai išsiveržė į priekį.

Likus žaisti 50 sekundžių C.Eidsonas pelnė pirmuosius savo taškus sumesdamas dvi baudas, kitoje atakoje Paulius Kleiza prametė iš toli ir kauniečiai skubėjo prasižengti. E.Dainys prametė dvi baudas ir „Aisčiai“ gavo dar vieną progą rezultatą išlyginti, tačiau T.Barštys nepataikė iš toli. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./

Rimas Kurtinaitis („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Po rungtynių ant krepšininkų nepykau. „Aisčiai“ gerai žaidė, o mes leidome pailsėti susižeidusiems žaidėjams. Lukauskiui – kojos trauma, patemptas raumuo. Jomantui skauda nugarą. Jie pora dienų nesportavo, kadangi norime, kad būtų sveiki kitos savaitės Europos taurės mačui. 

Kadangi paskutiniame kėlinyje susidarė tokia situacija, teko į aikštę išleisti ir Chucką, nors iki paskutinio momento tikėjausi, kad jo neprireiks. Norėjau žaisti ir be Marijono, bet nesigavo jam suteikti poilsio minučių.

Turiu pagirti „Aisčių“ komandą, kuri žaidė labai kovingai, komandinį krepšinį. Turėjome problemų su jais, bet dar prieš rungtynes galvojome, kad geriau laimėsime mažesniu skirtumu, bet pataupysime žaidėjus. Visgi situacija komplikavosi.

Tai buvo antras kartas, kai žaidžiau prieš sūnaus komandą. Pernai, kai treniravau „Sakalus“, tada mus Vilniuje nugalėjo „Atletas“ ir sūnus buvo rezultatyviausias žaidėjas, pelnęs 20 taškų. Tada jis buvo mano komandos duobkasys. Šiandien irgi svarbiu metu pataikė tritaškį, bet gerai, kas viskas gerai baigėsi“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas rungtynėse Kauno „Aisčiai“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“
Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas

Darius Dikčius („Aisčių“ vyr. treneris): „Šiandien tikrai galiu pagirti savo komandą, nes ji parodė charakterį. Visais galiu pasidžiaugti, vaikinai tikrai kovojo iš visos širdies. Nusiteikimo net nėra ką lyginti su praėjusiomis rungtynėmis. Šį kartą galima sakyti, kad mes visą savaitę valgėmė duoną, o ne karbonadus. Iš tikrųjų mano auklėtiniai labai norėjo reabilituotis dėl paskutinių rungtynių ir labai jais džiaugiuosi.

Aišku, galbūt ir varžovai nebuvo nusiteikę taip žaisti, nerungtyniavo jų keli pagrindiniai žaidėjai. Sužaidėme gerai ir turėjome galimybių laimėti.

Ko trūko? Galbūt patyrimo. Ir sekretoriato klaida daug lėmė. Per 24 sekundes apsigynėme, varžovų metimas nelietė lanko, tačiau nebuvo paleista sirena, vilniečiai toliau kontroliavo kamuolį ir pataikė tritaškį, kuris persvėrė rezultatą paskutinį kartą“.

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai per pirmą kėlinį susikrovė pranašumą, kurio užteko norint iškovoti devintąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse. Svečiai 86:64 (25:12, 20:22, 19:17, 22:13) įveikė namuose rungtyniavusius Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus.

Rungtynes spurtu 11:0 pradėjo svečiai iš Kėdainių. Sužaidus tik pusę pirmojo kėlinio Nerijus Strazdauskas pelnė pirmuosius šeimininkų taškus – 11:2. „Sakalų“ ekipai pavieniais veiksmai niekaip nepavyko rasti kelio link krepšio ir skirtumas vis augo.

Po galingo Gintaro Leonavičiaus dėjimo su varžovo pražanga deficitas išaugo iki 15 taškų – 7:22. Tik paskutinę kėlinio sekundę pataikytas vilniečių tritaškis leido peržengti 10 taškų pelnytą ribą – 12:25.

„Sakalai“ per pirmąjį kėlinį suklydo net 8 kartus.

Antrajame ketvirtyje vaizdas nesikeitė. Kuomet „Sakalai“ priartėdavo iki vienaženklio skirtumo, svečiai iškart šaudavo į priekį ir atstatydavo saugų pranašumą. Komandos išėjo ilsėtis „Nevėžiui“ laimint 45:34.

„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo šokėjos
„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo šokėjos

Lemiamą ketvirtį „Sakalai“ pradėjo atsilikinėdami 51:64, tačau surengę kelias rezultatyvias atakas skirtumą sumažino iki 8 – 56:64. Vilniečiai bandė spausti savo varžovus, tačiau tai nepasiteisino ir kėdainiškiai iškovojo pergalę.

Nerijus Zabarauskas („Sakalų“ vyr. treneris): „Rungtynių pradžia susiklostė taip nesėkmingai nes žaidėjai norėjo labai laimėti. Tas noras buvo net per didelis. Padarėme daug grubių klaidų gynyboje, varžovams leidome laisvai judėti, o jie  labai gerai pataikė iš visų distancijų.

Agresyvesnė varžovų gynyba jiems leido įgyti pranašumą, kurio mes nebesugebėjome panaikinti. Jie išlaikė persvarą ir iškovojo pergalę“.

Įspūdingą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šį vakarą iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“. Klaipėdiečiai savo aikštelėje net 37 taškų skirtumu 109:72 (25:27, 28:13, 29:11, 27:21) sutriuškino „Kauno Triobet“ komandą.

Atitrūkti klaipėdiečiams pavyko antrojo kėlinio pabaigoje. 18-ąją minutę komandas skyrė 5 taškai (43:38), tačiau kėlinį „Neptūnas“ užbaigė spurtu 11:2 ir ilsėtis išėjo turėdami dviženklį pranašumą (54:40).

Savo spurtą uostamiesčio krepšininkai tęsė ir po ilgosios pertraukos. Trečiąjį kėlinį šeimininkai pradėjo 22:3 ir skirtumas tarp komandų tapo triuškinantis (76:43).

Eriko Ovačarenkos/ „15min.lt“ nuotr/LKL naujokai „BC Triobet Kaunas“
Eriko Ovačarenkos/ „15min.lt“ nuotr/LKL naujokai „BC Triobet Kaunas“

Šiame mače klaipėdiečiai fantastiškai metė tritaškius. Iš 24 tolimų metimų tikslą pasiekė net 16 šeimininkų tritaškių (67 proc. taiklumas).

Rytis Vaišvila („Neptūno“ vyr. treneris): „Šiandien pagrindinis pergalės kalvis buvo vyrų užsivedimas. Norėjome atsirevanšuoti už tą skaudų pralaimėjimą Kaune. Antrasis penketas vienu metu buvo įsivėlęs į neparankų mums žaidimą ir to pasekoje kauniečiai sumažino atsilikimą. Visgi vėliau atsigavome ir iškovojome triuškinančią pergalę“.

Rimvydas Samulėnas („Kauno Triobet“ vyr. treneris): „Jeigu kalbant atvirai – tai per savo karjerą nesu turėjęs tokių rungtynių. Jeigu kas vakar stebėjo rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Kalev/Cramo“ komandų tai sakė, jog kauniečiams buvo juoda diena. Jeigu galima taip išsireikšti, šiandien mums buvo juodesnė negu juoda diena“.

LKL rutnyro lentėlė 2009.02.07
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Kauno „Žalgiris“ 12 12 0 +234
2. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 12 11 1 +361
3. Kėdainių „Nevėžis“ 12 9 3 +49
4. Šiaulių „Šiauliai“ 10 8 2 +121
5. Klaipėdos „Neptūnas“ 14 7 7 -5
6. Vilniaus „Sakalai“ 14 6 8 -50
7. Kauno „Triobet“ 14 5 9 -95
8. Kauno „Aisčiai“ 12 3 9 -81
9. Panevėžio „Techasas“ 12 3 9 -150
10. Marijampolės „Sūduva“ 12 2 10 -200
11. Alytaus „Alytus“ 12 2 10 -184

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius